První návštěva gynekologa v pozdějším věku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jančakecalka
16.4.16 15:34
@Anonymní píše:
Podle mne ve 20 to je ok pokud nemas problemy a nejsi sexualne aktivni. Jsem v Anglii a tady ani zeny ke gynekologovi nechodi. Akorat se tu chodi co 3 roky na kontrolu k praktickemu, teprve kdyz by byl problem ktery prakticky nevyresi, tak posle na gyndu, ani tehotne nechodi ke gyn. A tady se chodi na ty gyn. stery az od 25 let, mladsim to nedelaji. Od 25 let a jednou za 3 roky se asi mnohym bude zdat malo ale zas hnat holky na gyndu kazdy rok od 12 nebo kdy dostanou prvni MS je zas prehnane podle mne.

Přehnaný bych neřekla, kamarádka měl náběh na rakovinu čípku už jako panna v 15 letech, takže zbytečný určitě ne. Navíc nevim, proč se nemělo chodit aspon jednou za rok, vždyt to nic neni a pro ten klid bych chodila i častěji, kdybych musela.

• Citovat
  • Upravit
776
16.4.16 15:37

Ja na gyn nechodila a v necelych 16 mi prisli na rakovinu vajecniku. Jit i o par mesicu driv, vse by dopadlo jinak. Rakovina neni jen otazkou sexualne aktivnich… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7980
@Anonymní píše:
Podle mne ve 20 to je ok pokud nemas problemy a nejsi sexualne aktivni. Jsem v Anglii a tady ani zeny ke gynekologovi nechodi. Akorat se tu chodi co 3 roky na kontrolu k praktickemu, teprve kdyz by byl problem ktery prakticky nevyresi, tak posle na gyndu, ani tehotne nechodi ke gyn. A tady se chodi na ty gyn. stery az od 25 let, mladsim to nedelaji. Od 25 let a jednou za 3 roky se asi mnohym bude zdat malo ale zas hnat holky na gyndu kazdy rok od 12 nebo kdy dostanou prvni MS je zas prehnane podle mne.

A praktičtí lékaři jsou v případě problému schopni vyšetřit gynekologicky? A ty stěry dělají taky praktici nebo gynekologové? A v 25 letech už může být u některých žen opravdu pozdě, např. pokud je žena (dívka) sexuálně aktivní už od 15 let, tak je to pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468

Holky, a chodite na preventivku jednou do roka? Nebo co pulrok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.16 15:38
@Nafrněná Přišla jsem o to ve dvaceti. O flirt a vyspat se s někým ve křoví na zábavě jsem neměla zájem a vážný vztah zase děsil stejně staré kluky. Pro ty starší jsem zase byla moc mladá… asi. Nebo jsem prostě měla smůlu/štěstí :nevim: Na gyndu jsem šla poprvé kolem 19 a už doktorka významně pozvedla obočí.
Vím, že to není úplně běžné, ale mám dost kamarádek, co měly první styk až po 18. A nevadilo by mi, kdyby to jednou měly stejně moje dcery, to fakt ne :mrgreen:
T
@Anonymní píše:

To zní celkem rozumně. Tady zase praktického někdo nevidí i 5 let…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Osobní, takže anonym. Byla jsem poprvé v 24 letech, kvůli nepravidelné menstruaci. Sex jsem měla poprvé asi o půl roku později. @Nafrněná buď já nechtěla jeho nebo on nechtěl mě a nechtěla jsem spát s někým jenom „aby se neřeklo“.

• Citovat
  • Upravit
4140
@Anonymní píše:

Mě to teda taky nepřijde přehnané, že se v Čechách chodí každý rok :nevim: Naopak jsem za takovou péči ráda a poměry jako v Anglii bych teda mít nechtěla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
@Tate píše:

Chodim jednou za rok, moje gyndařka to má tak smluvně s pojištovnou.

• Citovat
  • Upravit
15575
16.4.16 15:40
@Tate píše:

chodím jednou ročně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
16.4.16 15:41
@Tate píše:

Normálně jednou za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7980
16.4.16 15:44

A kolik z Vás chodí na pravidelné prevence k obvodnímu lékaři, když už tu kážete o tom jak se má chodit na gynekologii? Co mám zkušenost z ordinace tak lidí co chodí pravidelně a dobrovolně moc není. Většinou přijdou kvůli něčemu jinému a jsou k prevenci vyzváni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7980
16.4.16 15:45

@Tate jednou za rok. Častěji se chodí při změnách na děložním čípku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
16.4.16 15:45
@Tate píše:

chodím 2×, ženy co neberou antinu chodí 1×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
16.4.16 15:46
@Lucka1111 píše:
A kolik z Vás chodí na pravidelné prevence k obvodnímu lékaři, když už tu kážete o tom jak se má chodit na gynekologii? Co mám zkušenost z ordinace tak lidí co chodí pravidelně a dobrovolně moc není. Většinou přijdou kvůli něčemu jinému a jsou k prevenci vyzváni.

Za sebe a moji rodinu mohu s klidem říct, že chodíme také pravidelně jak k praktickému lékaři, pediatrovi, tak k zubaři a i na oční. ;)

• Citovat
  • Upravit
25179
16.4.16 15:46
@Nafrněná píše:
Nechci znít nějak netaktně ale holky, co jste kolem dvaceti ještě panny, to jste ještě neměly chlapa nebo čekáte třeba až po svatbě atd? nikoho takového neznám tak mě to zajímá, klidně anonymně :kytka:

Tak můj případ to sice nebyl, ale pár holek, co o panenství přišly až po dvacítce, znám. Důvody měly různé. Některé byly silně věřící, takže až po svatbě. Ale u jiných to nebyla víra, jen prostě zatím nepotkaly toho pravého, co by jim za to stál. Silné osobnosti, které o to nechtěly přijít jen tak s někým :think: Zajímavé je, že to byly fakt kočky, chlapi se kolem nich motali, jedna dokonce dělala modelku. Dnes jsou úspěšně vdané, aspoň co vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí