První návštěva gynekologa v pozdějším věku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26270
30.10.17 09:45
@vertunka píše:
@Jiřinka.a.Maťu no samozrejme ze je duvod - prevence. Nechapu, jak v dnesni dobe muze nejaka normalni dospela zena rict, ze jeste nebyla na gynekologii. A proc tam nejdes? Stud, je ti to neprijemne? Nebo ti to prijde zbytecne?

Tak to taky nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.17 09:52

Rakovinu mít nemůžete, je vyvolaná bakteriemi, které se přenáší pohlavním stykem. Proto je ideální nechat očkovat dívky do 15 let, ještě něž začnou s pohlavním stykem. Pokud žena již pohlavní styk měla a nechá se očkovat, může rakovinu dostat pouze v případě, že už tam měla zanesené bakterie, které rakovinu spouští. A ta rakovina se projeví 10-20 let po zanesení bakterií, proto rakovinu děložního čípku mají ženy cca od 25 let. Takže se nemusíte ničeho bát a kvůli rakovině k lékaři chodit nemusíte. (Tyto informace mi podal osobně můj gynekolog.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.10.17 10:17

Myslela jsem, že jde především o rakovinu. Pozná některé z těch problémů gynekolog ještě dřív než se objeví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.10.17 10:20

Jinak je mi 18.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.10.17 10:30

Když půjdu ke gynekologovi na preventivní prohlídku, pozná něco z toho ve stádiu, kdy to ještě nebude dělat žádné problémy?
V případě, že bych měla nějaké podezření, na gynekologii bych samozřejmě zašla. Myslím to hlavně tak, že z „biologického“ hlediska svoje pohlavní orgány nepoužívám, a tak kromě toho, že žádné problémy nepociťuju, nepotřebuju, aby byly schopné reprodukce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
30.10.17 10:35
@Jiřinka.a.Maťu píše:
Když půjdu ke gynekologovi na preventivní prohlídku, pozná něco z toho ve stádiu, kdy to ještě nebude dělat žádné problémy?
V případě, že bych měla nějaké podezření, na gynekologii bych samozřejmě zašla. Myslím to hlavně tak, že z „biologického“ hlediska svoje pohlavní orgány nepoužívám, a tak kromě toho, že žádné problémy nepociťuju, nepotřebuju, aby byly schopné reprodukce.

to, že ty nepotřebuješ a nepociťuješ, ještě neznamená, že je vše OK…
Proč myslíš, že má gynekolog třeba ultrazvuk - jen kvůli těhotenství? ne, i kvůli myomům, cystám apod…
Moc nechápu nad čím špekuluješ a proč se rovnou neobjednáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101959
30.10.17 10:43

@Malaga No, jelikož je UTZ v gyn ordinacích výrazněji rozšířen tak posledních cca 5 let, tak to bych zrovna moc jako argument nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
30.10.17 10:45
@j.a.n.i1 píše:
@Malaga No, jelikož je UTZ v gyn ordinacích výrazněji rozšířen tak posledních cca 5 let, tak to bych zrovna moc jako argument nebrala.

Aha tak to já co mám známé lékaře gynekology, tak mají UTZ 10-15 let…asi záleží na oblasti a na lidech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.17 11:17

@Jiřinka.a.Maťu Ne, lékař pozná, že se něco děje, až když se to začně dít (nález v prsu, změny na čípku, cysta). Rakovinu prsu si ženy nejlépe poznají samy na sobě, protože svá prsa znají a poznají, že je „něco“ jinak. Cysta zase strašně bolí, a když praskne tak krvácí. Nemusíte chodit k lékaři, jen proto že se to tak dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2917
30.10.17 11:25

Určitě je potřeba si zajít, o nic nejde, ale aspon jsi klidná, že jsi fakt v pořádku, zajdi si

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
30.10.17 11:45
@Luciniscifilix píše:
Rakovinu mít nemůžete, je vyvolaná bakteriemi, které se přenáší pohlavním stykem. Proto je ideální nechat očkovat dívky do 15 let, ještě něž začnou s pohlavním stykem. Pokud žena již pohlavní styk měla a nechá se očkovat, může rakovinu dostat pouze v případě, že už tam měla zanesené bakterie, které rakovinu spouští. A ta rakovina se projeví 10-20 let po zanesení bakterií, proto rakovinu děložního čípku mají ženy cca od 25 let. Takže se nemusíte ničeho bát a kvůli rakovině k lékaři chodit nemusíte. (Tyto informace mi podal osobně můj gynekolog.)

Není jen rakovina děložního čípku. Moje tchýně zemřela na rakovinu vaječníku, nechodila včas na prohlídky. Problémy začaly, až když byla rakovina rozjetá a bylo pozdě. A např. tato rakovina není způsobena žádnými „bakteriemi“… zřejmě má na mysli virus HPV, který může způsobit rakovinu děložního čípku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
30.10.17 11:47
@Luciniscifilix píše:
Nemusíte chodit k lékaři, jen proto že se to tak dělá.

Tak tahle rada je velmi nezodpovědná :roll: Jak může laik takhle radit? Je to nebezpečné :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.17 12:18

@bartsch Rakovina děložního čípku se spouští až po pohlavním styku, vysvětloval mi to gynekolog. A přímo to souvisí se zanesením mikroorganismů, které se tam bez styku nemohly dostat. Je tu diskusní fórum, kde lidé mohou říct svůj názor. A já si myslím, že když nechce tak tam nutně chodit nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
30.10.17 13:23
@Luciniscifilix píše:
@bartsch Rakovina děložního čípku se spouští až po pohlavním styku, vysvětloval mi to gynekolog. A přímo to souvisí se zanesením mikroorganismů, které se tam bez styku nemohly dostat. Je tu diskusní fórum, kde lidé mohou říct svůj názor. A já si myslím, že když nechce tak tam nutně chodit nemusí.

Proč pořád mluvíš jen o rakovině děložního čípku? Ta je způsobena papilomavirem HPV, který je zanesen do vagíny. Ale snad není jen rakovina děložního čípku, ne? Cysty může mít i bez bolestí, stejně tak myomy se projeví, až jsou větší. O rakovině dělohy nebo vaječníků raději ani nemluvím. Zrovna u těch vaječníků se dlouho nemusí nic projevit, ale UTZ je může již v začátcích lehce odhalit. Prevence není pro srandu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101959
30.10.17 13:30

@bartsch No, pravdou je, že jsem již malinko „starší“ ročník, ale za celý život mi dělali UTZ 8× - jednou ledvin, pak 4× v prvním těhotenství a pak 3× ve druhém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí