První porod - vaše zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5418
17.1.14 20:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
17.1.14 20:56

@Hadí ocásek Tak to já radši toho zubaře než bolavej porod… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
17.1.14 21:05

@lucieluciova Luci, taky jsem se strašně bála… Na druhou stranu jsem si říkala, když to zvládlo tolik ženských přede mnou a spousta z nich i víckrát, zvládnu to taky. Bolest je velká, ale mezi stahy si stihneš trochu oddechnout a nabrat sílu na další. Zanedlouho po porodu jsem zažila bolest v podobné intezitě, ale bez přestávek několik hodin v kuse, to teprv bylo něco! Určitě to chce i pozitivní náhled, těšení se na miminko a důvěru v porodní asistentku. A je pravdou, že miminko ti dá brzy zapomenout na veškeré útrapy kolem porodu! Přeju zdravé děťátko a žádné komplikace!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
17.1.14 21:07

@zuzkasim Děkuju, já doufám, že nebudu mít něajaký extrémný bolesti a už snad žádný komplikace, i když jsem na rizikovce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
17.1.14 21:09

@lucieluciova nevěděla jsem vůbec, do čeho jdu, jestli to pozná.. atd.. klasika. :mrgreen: Nakonec mě přijali do nem předem, byla jsem už v termínu a malý mi utiskoval močovod, tak dr říkal přijmout a ráno vyvoláme.. Dopadlo to jinak :-D Cca v 10 večer jsem měla divný pocit, nevěděla jsem, jestlli mám kontrakce nebo ne, pak to bylo už po 6 minutách a pravidelně. Sestra naprosto v klidu, že času dost, dr přišel cca za 3 hod a to už jsem byla tak akorát zralá skoro nedojít na sál :-D. Bylo mi blbě od žaludku a měla trochu průjem, to jo, ne že ne.. a bolelo to asi tak, že jsem neměla náladu odpovídat na blbé dotazy o jménu děťátka a tak.. a byla jsem ráda, že sebou můžu konečně praštit na rodící lehátko a nemusím nikam chodit. Ale čekala jsem to daleko horší- a nejlepší na tom bylo, že jak ho vytlačíš, tak najednou tě nebolí VUBEC NIC.. teda až nato, jak mě docela hodně šili, ale to vlastně taky jen trochu štípe.. To je horší spíš pak- blbě se na tom tak týden sedí.. Držím palce, zvládneš to! Hlavně se neboj předem, psychika je potvora :nevim: Prostě tělo ženy je k porodu uzpůsobené, miminko máš už donošené, tak co.. hlavně se neboj zeptat personálu na to, co tě zajímá, říct, co bys potřebovala… a jdi rodit někam, kde se budeš dobře cítit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
17.1.14 21:09

Já se na svůj porod strašně těšila, rodila jsem na konci prázdnin, takže jsem celé léto potkávala hlavně rodiče s dětmi, kterým jsem strašně záviděla, že už je mají. Navíc jsem ze všech svých kamarádek a známých rodila jako poslední, takže jsem každý cizí porod oplakala vztekem, že já nic. :mrgreen: Když to na mě potom přišlo ve tři ráno, až do nějakých šesti, sedmi jsem netušila, jestli je to ono nebo ne. Na osmou jsme dorazili do porodnice a v 10:26 se narodil syn. Co jsem cítila, to si moc nepamatuju. Vím jen, že to nebolelo tak, jak jsem všude četla. Až ty dvě, tři poslední kontrakce přímo na sále ano, ale jinak se to dalo zvládat i potichu :-) Smůlu jsem také měla na spolurodičku, která neposlouchala personál a i když jí nařídili, že jestli chce zvracet, má jít na záchod, tak to neudělala a zeblila jim ten monitor na ozvy a tak celkově, tak jsem se raději pohroužila do čtení idnesu, abych ji vnímala co nejméně.
A tobě bych, @lucieluciova, dala leda radu, abys to tady nečetla. Ani nikde jinde. Každej porod je jinej, někomu to trvá několik dní, někdo to má za pár hodin takřka zadarmo. Já za sebe říkám, rodila bych klidně každej tejden. Ale zato jsem měla děsný šestinedělí, u porodu jsem ztratila dost krve, navíc její kvalita po celé šestinedělí nic moc, šitá jsem až na prdeli, dva dny jsem nevstala z postele, místo dojít si na záchod mě chodili cévkovat, hned po návratu z porodnice čtyřicítky horečky, zánět v prsu, antibiotika, po jejich dobrání repete s druhým prsem… Za pár měsíců mě čeká další šestinedělí, doufám, že tentokrát proběhne v klidu a raději budu brát ten hroznej porod, než být zase dva měsíce mimo provoz.

Příspěvek upraven 17.01.14 v 21:10

• Citovat
  • Upravit
4619
17.1.14 21:10

Vse se to tak rychle semlelo, ze mi to ani poradne nedochazelo.. az se mala narodila a mne vezli na pokoj mi to docvaklo a zacla hrozne brecet stestim a dlouho jsem nemohla zastavit slzy i manzel ktery za mnou prisel na pokoj se mi musel smat at uz toho breceni necham(asi se bal ze zacne taky :lol: ).. :hug:
Po porodu jsem zazivala ty nejhezci pocity na svete, neskutecnou pychu, ze jsem dokazala splodit a porodit neco tak nadhernyho a byla jsem moc stastna ze vse slo bez komplikaci a mala byla zdrava…
Moje maminka mi rekla, uzivaj si to a tes se na miminko, prvni porod je nej, protoze nevis do ceho jdes.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
17.1.14 21:12
@Drakelous píše:
Měsíc do porodu jsem se bála, (i noční můry byly) dva týdny do porodu už jsem byla naštvaná, že se nic neděje a chtela rodit, 40 tt jsem rezignovala a chystala se na 20km pochod, když praskla voda, byla jsem nadšená, při kontrakcích jsem si říkala „to nepřežiju“, při porodu jsem si říkala „dýchej, zavři oči a tlač“, po porodu „dejte mi najist“, po vyspani „hura mam ditě“ :D asi takhle :mavam:Příspěvek upraven 17.01.14 v 20:33
:palec: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
17.1.14 21:13

Jinak jsem taky čekala ty emoce, ale nic, porodila jsem, ukázali mi syna a mě napadlo leda to, kde se tam to dítě vzalo. Prostě se tam najednou vyskytlo. Poprvé mi to tak nějak došlo, když mi ho nechali na pokoji a já ho měla docela dlouho schouleného v náručí. Ale ten vztah mezi námi se utvářel postupně, žádný laviny hormonů, štěstí ani pýchy už v porodnici se nekonaly. :-)

• Citovat
  • Upravit
4619
17.1.14 21:15

@Sibyla0 Jaky diskuze, co mi zas uniklo? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
17.1.14 21:16

@lucieluciova V pohodě, vůbec se nestresuj. Horší než porod bylo právě to, jak mě pořád každej strašil, jakej to je hroznej zážitek. Upřímně - zubař je horší :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
723
17.1.14 21:17

@ncc1701 Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
17.1.14 21:17
@Drakelous píše:
Měsíc do porodu jsem se bála, (i noční můry byly) dva týdny do porodu už jsem byla naštvaná, že se nic neděje a chtela rodit, 40 tt jsem rezignovala a chystala se na 20km pochod, když praskla voda, byla jsem nadšená, při kontrakcích jsem si říkala „to nepřežiju“, při porodu jsem si říkala „dýchej, zavři oči a tlač“, po porodu „dejte mi najist“, po vyspani „hura mam ditě“ :D asi takhle :mavam:Příspěvek upraven 17.01.14 v 20:33

u toho sem se musela smát :D:D
přesně stejný pocity jsem měla i já.
prasknutí vody: JUPÍÍÍ
kontrakce: JAK SEM SE NA TOHLE MOHLA TĚŠIT?
tlačení: RUPNE MI P*DEL!
po porodu: MÁM HLAD!!!
druhý den: HURÁ, MÁME DÍTĚ! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
17.1.14 21:19
@Adduše
@Adduše píše:
u toho sem se musela smát :D:D
přesně stejný pocity jsem měla i já.
prasknutí vody: JUPÍÍÍ
kontrakce: JAK SEM SE NA TOHLE MOHLA TĚŠIT?
tlačení: RUPNE MI P*DEL!
po porodu: MÁM HLAD!!!
druhý den: HURÁ, MÁME DÍTĚ! :mrgreen:

Tak to jsem zvědavá na sebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
17.1.14 21:23

@lucieluciova neboooj. :hug:
za 1. za ten výsledek to stojí
za 2. ven to prostě nějak musí :D
za 3. když už ten porod začne, tak ho stejně nezastavíš, takže to budeš muset zvládnout
za 4. strašný ti to přijde jenom chvilku a brzo zapomeneš
za 5. ZUBAŘ JE HORŠÍ! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí