Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím maminky, už jsem trošku bezradna. Naši malé je pět měsíců a asi ji začali zuby. Byla pohodové miminko, alw poslední týden je to malý satanek. Pořád pláče, v noci knoura a moc nespí. Příkrmy na lžičce odmítá. Má zarudlé tvářičky, pořád rejdí v pusince prsty nebi kousátky a když už se jí nějakým zázrakem podívám do pusinky, tak má hmatatelne boulicky na místech kde by měli být špičáky.
Jenže všichni mi tvrdí, že to je blbost, že vždy musí první vyrůst spodní jedničky. A tak se ptám, je tady někdo komu první vyrostli špičáky? A myslíte, že podle popisu to jsou opravdu zuby?
Všem předem moc děkuji. ![]()
Anna a Barborka.
U nás to tak taky vypadalo ale nakonec spicáky nevylezly byly to prostě jen nějaký boulicky… už jsem zapomněla jak se to jmenovalo… každopádně může to dělat paseku… a ty zoubky už prorustaji dásní.
Jinak první zub u nás až někdy v 8 měsících.
U vnoučka to vypadalo, že porostou nejprve horní zuby, měl tam bouličky. Nakonec vylezly dole, má pět měsíců a nejméně tři týdny už je má úplně venku.
Mojí dceři začaly nejdřív růst dvojky. Nějakou dobu vypadala jako upír.
Opravdu špičáky, nejsou to dvojky? Rozhodně není pravda, že jako první rostou dolní dvě jedničky, byť je to nejčastější, ale špičáky opravdu rostou až dost pozdě. Mé obě děti (zuby jim rostly stejně) začaly dvojkama, pokračovaly jedničkama na protější straně… takže ani se čtyřma zubama nebyly dva proti sobě. Pak dorostly mezery.
Nemuzou to byt dvojky? Mladymu taky rostly prvni horni dvojky. A hodne zesiroka, taky to vypadalo jako trojky…
Upírek.
Zkus to potírat česnekem. ![]()
(Jinak taky bych tipla, že to budou dvojky).
Taky bych to viděla spíš na dvojky. Naši malé vyrostly nejdřív dole jedničky a pak dvojky nahoře. Vypadala jak upir.