První stupeň a kontroly učitelek v šatnách

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42564
14.3.23 18:01

Situace 2. Pepíček si o velké přestávce vyrazil na WC. Na záchodě ticho, jen Pepíček nepřišel po přestávce do třídy. No, přeci tam učitelka nepůjde. Honem se shání školník, jediný to chlap v budově. Uplyne čtvrt hodiny, protože byl až na školním hřišti. Pepíček má mezitím na záchodě zástavu dechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36199
14.3.23 18:06

Dcera je teda ještě předškolák, ale v naší malotridce na vesnici žádný učitel chlap není. Jezdí plavat do města, nevím jestli tam je třeba plavčík, ale pochybuji že by jim tam šel dohlizet.
Když by nebyla jiná možnost tak vzhledem k tomu, že je převaha učitelek :nevim:
Za nás na zakladce jsem měli ve třetí třídě učitele co učil plavat tak že holky položil břichem na skokanský můstek a nohama jim hýbal tak jak se maji plavat prsa, kam přitom čuměl asi nemusím říkat. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
14.3.23 18:06
@Havlova píše:
Situace 2. Pepíček si o velké přestávce vyrazil na WC. Na záchodě ticho, jen Pepíček nepřišel po přestávce do třídy. No, přeci tam učitelka nepůjde. Honem se shání školník, jediný to chlap v budově. Uplyne čtvrt hodiny, protože byl až na školním hřišti. Pepíček má mezitím na záchodě zástavu dechu.
…a učitelka jde sedět, protože má za Pepíčka zodpovědnost, ale protože mamince vadilo, že nerespektuje jeho soukromí, tak ho nechala umřít. Tak snad je maminka spokojená.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
14.3.23 18:08

@Havlova my tedy máme divnou školu. Na prvním stupni jsem napočítala 4 učitele ( myslím muže).

Jinak pokud to někomu při plaveckém výcviku vadí, ať dítě omluví.
Je to jeho rozhodnutí.

Příspěvek upraven 14.03.23 v 18:10

• Citovat
  • Upravit
42564
14.3.23 18:10
@kocourGarfield píše:
@Havlova my tedy máme divnou školu. Na prvním stupni jsem napočítala 4 učitele ( myslím muže).

U nás byl jeden. Teď není žádný. A druhý stupeň v jiné budově. Tam nějací chlapi jsou. A školník pro obě budovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42564
14.3.23 18:11
@hanka.br. píše: …a učitelka jde sedět, protože má za Pepíčka zodpovědnost, ale protože mamince vadilo, že nerespektuje jeho soukromí, tak ho nechala umřít. Tak snad je maminka spokojená.

No co. Pár učitelek do vězení a zbytek dá holt výpověď. Konečně pořádná reforma školství. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65461
14.3.23 18:12

@bigl ale klid
Plave se většinou ve 2. a ve 3. třídě
A ano, taky jsem dělala dozor u kluků a ano, taky mi syn jezdil plavat
Však jsem psala, že od té 3.tridy se pak začínají stydět.
A že někomu už je to třeba nepříjemné.
A věř tomu, že budou rodiče, kterým to vadí :nevim:
A já mezi nimi fakt nebyla a ne, nemuseli kvůli mému synovi shánět dozor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
14.3.23 18:13

Pokud je v silách školy zařídit aby na konkrétní místa chodilo konkretni pohlaví učitele tak ať to tak zařídí. Obávám se ale, že to není v silách každé školy a stupňů.
Prostě je to dozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.3.23 18:15
@kocourGarfield píše:
@Havlova my tedy máme divnou školu. Na prvním stupni jsem napočítala 4 učitele ( myslím muže).

Buď ráda. My máme dva na druhém stupni. A sami tvrdí, že na první stupeň jít nemůžou. Neumí to na malé děti. Mám dceru v páté třídě. Když jeden nedávno dceru suploval, tak povídala, že pan učitel jim vysvětloval jinak počítání, že to nikdo nepochopil. Nemůže za to. Prostě nemá nastudovanou metodiku prvního stupně. A hlavně nemá cit na ty malé děti. Pak máme jednoho na prvním stupni. Ale ten má třídu, která neplave. Jak může jezdit na kurz plavání, když má své hodiny? Další je školník. Kdo za něj bude dělat jeho práci, když pojede dělat dohled na plavečák? A hotovo. Víc mužů není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
14.3.23 18:16

U nás na škole na prvním stupni není jediný učitel. Jeden rok byl asistent - chlap, tak vím, že s chodil do šatny s kluky on. Jinak chodí učitelky.
Na rodičáku se na to některé maminky ptaly.
Mně to přijde v pořádku. Nepředpokládám, že 30 osmiletých až devítiletých kluků může projít v pohodě šatnou bez dozoru. Dřív nebo později by se stal nějaký malér.
Předpokládám, že kdyby byl učitel, bude u kluků on a u holek učitelka.
Jediné, kdy bych se ozvala a přišlo by mi to divné, by byl okamžik, kdy by na kurz jezdili najednou učitel i učitelka a chodili přesně opačně. To bych šla řešit. Ale předpokládám, že ve škole přemýšlí hlavou, tak by to tak nevymysleli.

• Citovat
  • Upravit
65453
14.3.23 18:17
@Havlova píše:
Situace 2. Pepíček si o velké přestávce vyrazil na WC. Na záchodě ticho, jen Pepíček nepřišel po přestávce do třídy. No, přeci tam učitelka nepůjde. Honem se shání školník, jediný to chlap v budově. Uplyne čtvrt hodiny, protože byl až na školním hřišti. Pepíček má mezitím na záchodě zástavu dechu.

jo a není to nic tak mimořádného, u nás děcko spadlo a praštilo se do hlavy, bezvědomí. Bylo to teda v hodině a jediné štěstí bylo, že i někdo jiný pustil děcko na záchod a to zburcovalo učitele. To i k diskusím o tom, že jsou děti jako ve větení a nesmí v hodině na záchod na některých školách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
14.3.23 18:18

U nás na základce jsme měli, už sice na druhém stupni, třídní učitelku ženu a asistenta chlapa :D
Pak byl třídní učitel muž a asistentka žena. Myslím, že to byla náhoda, ale bylo to praktické :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18152
14.3.23 18:19
@Petra Z píše:
@bigl ale klid
Plave se většinou ve 2. a ve 3. třídě
A ano, taky jsem dělala dozor u kluků a ano, taky mi syn jezdil plavat
Však jsem psala, že od té 3.tridy se pak začínají stydět.
A že někomu už je to třeba nepříjemné.
A věř tomu, že budou rodiče, kterým to vadí :nevim:
A já mezi nimi fakt nebyla a ne, nemuseli kvůli mému synovi shánět dozor

No tak ti rodiče, kterým to vadí, si budou muset brávat dovolenou a děti si po dobu těchto školních aktivit nechávat doma. Připadá mi to úplně postavené na hlavu. Určitě každý učitel a učitelka jsou zvědaví na pipky a pindíky desetiletých dětí. Pokud to není pedofil, tak ho to nezajímá. Pokud to je pedofil, nemá u dětí co dělat, ani u oblečených.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
14.3.23 18:20
@bigl píše:
No tak ti rodiče, kterým to vadí, si budou muset brávat dovolenou a děti si po dobu těchto školních aktivit nechávat doma. Připadá mi to úplně postavené na hlavu. Určitě každý učitel a učitelka jsou zvědaví na pipky a pindíky desetiletých dětí. Pokud to není pedofil, tak ho to nezajímá. Pokud to je pedofil, nemá u dětí co dělat, ani u oblečených.

A proč tedy dělat povinného něco, kde škola není schopna zajistit adekvátní dozor? :think:

• Citovat
  • Upravit
65461
14.3.23 18:22

@bigl mohou jet klidně jako dozor svému dítěti :mrgreen:
Jsem v družině a taky musím kolikrát na WC chlapců :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie