Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer chci se zeptat za co jste platili na první těhotenské prohlídce? Příští týden jdu k paní doktorce vychází to na 6 týden. Předem moc děkuji za odpovědi.
Jako co myslíš? Platila jsem akorát v případě potřeby za zrcátko a fotku z UZ (první byla zdarma)
U svého gynekologa jsem nic neplatila…pouze pak v genneru za utz screeningu ve 13. A 20. Tt. Někteří lékaři ale mají tzv. Těhotenský balíček kdy za „drobný“ poplatek dělají utz nad rámec plateb pojišťovny a tisknou obrázky apod…ale můžeš odmítnout…
Jo tak oprava screening a fotky jsem taky platila
screening proplatila pojišťovna a stal 1500,– a fotku 50,– ale tu jsem si brát nemusela
Ja platila 30 Kč za fotky z UTZ když jsem mela zájem jinak nic
Platila jsem akorát za fotky, ale ultrazvuku mi dělala na každé kontrole, i 3d…akorát na prvním screeningu jsem byla na vyšším pracovišti asi za 1500 a pak to proplacena pojišťovna z benefitů.
Neplatila jsem nic, jen zrcadla (dělal mi rovnou cytologii, protože jsem tam, eh, dva roky předtím nebyla).
Mnozí doktoři mají různé těhotenské balíčky, které se často snaží vnutit buď jako povinné (to lžou), nebo jako výhodné. Bývají v nich různé blbiny jako častější ultrazvuk, fotky, velké screeningy (ty je ale mnohem lepší si nechat udělat ve velké nemocnici, kde mají lepší vybavení a víc zkušeností, než aby to „výhodně“ dělal tvůj doktor) a tak.
Měla jsem doktora, který byl strašně na prachy, pořád chtěl za všechno příplatek, taky mi hrozně vnucoval, že mi screening ve 12 t udělá on, a byl strašně uražený, že jsem si došla radši na odborné pracoviště do velké nemocnicr. Aspoň mi teda nedal žádanku (kterou tam tehdy chtěli) a vyřizovalo se to tam pak dost komplikovane.
Taky mi jednou v rámci (pojišťovnou hrazeného!) ultrazvuku mezi řečí řekl, co si myslí, že to bude, a na recepci pak chtěli dvě stovky za určení pohlaví
To byla tehdy poslední kapka, přešla jsem jinam (což v těhotenství bylo fakt těžký, těhotný nikde neberou).