Silné tlačení při zácpě na začátku těhotenství

Anonymní
9.3.25 16:17

Silné tlačení při zácpě na začátku těhotenství

Ahoj holky,
Jsem na začátku těhotenství po ivf, takže se celkem bojím aby vše bylo v pořádku, zvlášť po tom co už jsme o jedno mimčo přišli.
Trpím silnější zácpou, dnes jsme musela opravdu dost tlačit aby to aspoň trochu šlo a teď se bojím jestli to tlačeni nemůže způsobit potrat.
Prosím o zachování anonymu, citlivé téma. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36195
9.3.25 16:20

Nemůže. Na zácpu ber pravidelně lactulosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11871
9.3.25 16:34

Jak už bylo řečeno abys předešla případným problémům (např hemoroidum) tak si kup lactulosu..je nenávyková a může se i v těhotenství a při kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.25 16:42

Lactulosu jsem si hned dala. Myslíte že se může užívat dlouhodobě? Někdo říkal, že pak si střeva zvyknout a je potom problém bez ní.

• Citovat
  • Upravit
36195
9.3.25 16:52
@Anonymní píše: Více
Brala jsem ji celé těhotenství. Po porodu funguje vše jak má. Už ji nepotrebuji.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11871
9.3.25 16:59

Lactulosa právě jako jeden z mála prostředků není navykova…Trpela jsem zácpou a užívala jsem lactulosu několik let, v prvním těhotenství jsem si bez ní opravdu nedošla…ted už ji neužívám, kupodivu po porodu se moje problémy se zácpou vyřešily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.25 18:20

Moc děkuji za radu. Vím, že vypadám jak blazen ale přece jen vytoužené těhotenství a člověk se boji aby o mimčo zase nepřišel.

• Citovat
  • Upravit
36195
9.3.25 18:27

U prvního dítěte jsem taky měla podobný obavy. A to nebylo vymodlený. Takže naprosto chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.25 18:41

Ahoj, jsem taky po ivf, měla jsem problémy se spinenim v prvním trimestru a mně doktorka výslovně upozorňovala, ať se velkému tlačení na WC vyhnu, že opravdu vyvolává tlak na dělohu a může být problém. Takže spíš dbát na to, aby to nebylo potřeba, hodně vlákniny, tekutin…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky