Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jak už bylo řečeno abys předešla případným problémům (např hemoroidum) tak si kup lactulosu..je nenávyková a může se i v těhotenství a při kojení.
Lactulosu jsem si hned dala. Myslíte že se může užívat dlouhodobě? Někdo říkal, že pak si střeva zvyknout a je potom problém bez ní.
@Anonymní píše: VíceBrala jsem ji celé těhotenství. Po porodu funguje vše jak má. Už ji nepotrebuji.
@Anonymní píše: Více
Lactulosa právě jako jeden z mála prostředků není navykova…Trpela jsem zácpou a užívala jsem lactulosu několik let, v prvním těhotenství jsem si bez ní opravdu nedošla…ted už ji neužívám, kupodivu po porodu se moje problémy se zácpou vyřešily…
Moc děkuji za radu. Vím, že vypadám jak blazen ale přece jen vytoužené těhotenství a člověk se boji aby o mimčo zase nepřišel.
@Anonymní píše: Více
U prvního dítěte jsem taky měla podobný obavy. A to nebylo vymodlený. Takže naprosto chápu.
Ahoj, jsem taky po ivf, měla jsem problémy se spinenim v prvním trimestru a mně doktorka výslovně upozorňovala, ať se velkému tlačení na WC vyhnu, že opravdu vyvolává tlak na dělohu a může být problém. Takže spíš dbát na to, aby to nebylo potřeba, hodně vlákniny, tekutin…
Ahoj holky,
Jsem na začátku těhotenství po ivf, takže se celkem bojím aby vše bylo v pořádku, zvlášť po tom co už jsme o jedno mimčo přišli.
Trpím silnější zácpou, dnes jsme musela opravdu dost tlačit aby to aspoň trochu šlo a teď se bojím jestli to tlačeni nemůže způsobit potrat.
Prosím o zachování anonymu, citlivé téma. Děkuji