Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ono syn nosí některé věci vel. 68 pořád, vel 6-9měsíců taky a to měl teď rok, je pár kousků, které jsou npř. 9-12m a měl je párkrát.. Věci mu vydržely vážně dlouho, ale měla jsem jich teda více, hodně jsme podědili, nejvíce se začaly špinit, jak jsem dávala příkrmy a v létě venku na zahradě. V roce nosí stále 74/80 skoro vše
Mno mne přijde, ze mas málo te 56, jen ty overalky a nic víc? Pokud bude mimco normální, bude v tom děsně plavat, syn měl při narození 50 cm a 3200 g a byla mu i ta 56 hodně volna, vypadávaly nozicky z dupacek a tak. Takže bych klidne dokoupila vše, ať mas i tu 56 kompletní sadu a pak i třetinové množství ve vel. 50, par kousku od každého se neztratí. A i tu 68 vem na milost, vazne je mezi 62 a 74 dost velký rozdíl, jak psaly holky.
Uz nic nekupuj. Res to za behu, podle ditete. Tabulky jsou na nic a kazde dite je jine. Je fajn mit pro zacatek 56 a 62, ale jen par kousku na vyzkouseni, co ti vyhovuje a zbytek koupit online. Ja treba mela mraky body pres hlavu a bylo to tak na prd, ze jsem objednala nove zavinovaci. Nekdo tu psal spotrebu 5 body na den. Tak muj syn absolutne neblinkaci typ. Nikdy jsem nepotrebovala vic jak 2 body na den. Takze treba ja mam v jedne velikosti max 10 bodycek a detskou pracku peru 1× tydne. Jinak muj syn ma v pul roce 80, tolik k tabulkam.
Řekla bych, že základ máš dobrý a pak uvidíš jak bude dorůstat a taky jak jí která velikost vydrží. Mě kolikrát děti nosily 3 velikosti v jednu dobu nebo větší tepláčky atd.
@Semtex píše:
Mno mne přijde, ze mas málo te 56, jen ty overalky a nic víc? Pokud bude mimco normální, bude v tom děsně plavat, syn měl při narození 50 cm a 3200 g a byla mu i ta 56 hodně volna, vypadávaly nozicky z dupacek a tak. Takže bych klidne dokoupila vše, ať mas i tu 56 kompletní sadu a pak i třetinové množství ve vel. 50, par kousku od každého se neztratí. A i tu 68 vem na milost, vazne je mezi 62 a 74 dost velký rozdíl, jak psaly holky.
50 se dle tebe neztratí. Já bych do jí nenacpala děti ani na cestu z porodnice.
@Aspera píše:
Ono s padesátkou jsem měla největší problém ten, že se špatně shání. Pokud teda nemluvím o Kik nebo Pepcu, kde mají nic moc výběr. Takže bych sehnala něco málo, abych měla případně na cestu z porodnice a první cestu k doktorovi, kdyby se náhodou narodil prcek. Nebo aspoň menší 56.
A to je další problém, že to číslování moc nesedí a každý výrobce to má jinak.
Moje dítko nosilo 68 ve 3 měsících, ale zbytečně nenakupuj. Ve velikosti 56 a 62 něco máš a pak dokoupíš dle situace.
@Aspera píše:
Tohle je hrozně individualni, me syn nosil 50 skoro 2 tydny, z 56 mi úplně vypadaval. Ale stacilo mi par body a dupky uz mel 56, u tech mi tolik nevadilo, kdyz byly volnější, ale to 56 body mu bylo obri kolem krku, mel z toho venku i ramena a rukavy sem musela 2× ohrnout.
Ja mam lednove dite, mel 52 cm a mela jsem jen 5 body z lidlu vel. 50/56, troje polodupacky vel. 56 z pepca a asi dva overalky, s tim jsem si vystacila prvni tri mesice. Mela jsem teply fusak, takze uz nebylo treba zadnou mikcu. A cepicky a dva pary rukavicek, aby se neskrabal.
@Aspera píše:
No jo no, já bych ji zase užila tak ten měsíc cca, než mu začala ta 56 sedět
Každé ditko je jinačí
jsem zvědavá, co bude teď u druhého, to už jsem si par těch 50-tek koupila, no tak uvidíme. Ale zákon schvalnosti říká, ze je dítě neobleče
![]()
Příspěvek upraven 01.11.20 v 16:36
Ono je fakt rozdíl, jestli prcek je nebo není blinkací. Náš malej nebyl, tak spoustu bodyček měl snad max. 2 krát na sobě. A teď máme novorozenou neteř a to švagrová mi říkala, že díky bohu, že jich má od nás tolik, že x krát za den převlíká.
@mamina2017 píše:
Ono je fakt rozdíl, jestli prcek je nebo není blinkací. Náš malej nebyl, tak spoustu bodyček měl snad max. 2 krát na sobě. A teď máme novorozenou neteř a to švagrová mi říkala, že díky bohu, že jich má od nás tolik, že x krát za den převlíká.
Taky záleží, jak moc je maminka prevlikaci, já třeba malyho prevlikala porad, i když si jen trošičku (jako fakt malinko) blinknul na bodycko, ale moje mamka se tomu divila a říkala, ze by to neřešila
takže já měla spotřebu, i když jakoby neblil moc jakoze by se ohodil cely. A když si umazal i to bodycko, tak kousek dostaly i dupacky, jelikož se zapinaji nahoře na raminkach, tak jsem pak prevlekala dítě komplet. Ale me to bavilo, přiznávám
ja byla rada, ze mám důvod ho převleci ![]()
To je hrozně individuální, my 68 vyřazujeme teď v pěti měsících. Velikost 56 nosila malá asi 6 týdnů, pak asi měsíc 62 a 68 vydržela teď nejdýl. Moje rada je, kup do zálohy nějaký balík oblečení z bazárku, třeba z vinted a v případě potřeby vytáhneš. Když ty věci nepoužiješ, tak té to finančně nezruinuje, ale zároveň budeš v klidu, že máš něco doma.
Na tabulky bych moc nekoukala. Syn přeskočil velikost 56, začínali jsme s velikostí 62 a v 6 týdnech už nosil 68.
V létě, kdy mu bylo něco málo přes půl roku měl velikost 80 - tu nosil od 7 měsíců.