Poradna duly
Jana Čurdová
Mna tiež tá cukrovka čaká za 2týždne tak to sa teším ![]()
A toho pediatra si tiež budem musiet vybavit,snád nás nejaký zoberie aj s prckom ![]()
majkla0 no to holky pozor
oni vás nepustí já mám v areálu taky gyndu a šla jsem do poradny , ale po těch náročných 3 hodinách
Nesmíte opustit čekárnu kde se to vyšetření dělá jen sedět , žádny chozená po té laktóze bývá prej dost špatně, mě nebylo ![]()
jinak co se dětské doktorky týče mě říkala sestřička už minulí měsíc ať si hledám , tak už máme ![]()
Krásne dobré ránko všetkým aj ked vonku zasa až tak krásne nieje (u nás zamračené a zima-brrr)
Čo sa týka tej doktorky o tom som nevedela,že sa musí vybavit dopredu,pretože u nás na Slovensku ti pridelia doktorku automaticky podla adresy bydliska-samozrejme si ju možeš zmenit keby si ju nechcela.Dalšia vec na vybavovanie-už mám doma kopec papierov od sociálky,po narodení prcka musím na Slovensko skrz porodné a ešte zájst a vybavit si detskú lekárku,…no veru nudit sa nebudem ![]()
Markuška píše:
majkla0 no to holky pozoroni vás nepustí já mám v areálu taky gyndu a šla jsem do poradny , ale po těch náročných 3 hodinách
Nesmíte opustit čekárnu kde se to vyšetření dělá jen sedět , žádny chozená po té laktóze bývá prej dost špatně, mě nebylo
No a ja som si myslela,že sa pojdem prechádzat alebo pozriet do mesta.Ja to nejako zvládnem horšie to bude asi s priatelom,no uvidíme snád ma tam nenechá a nepríde až ked bude po všetkom ![]()
já taky myslela , že si někam zajdu a oni nee
a když jsem sestře řekla , že si musím na chvilku odskočit na parkoviště koupit lístek do auta, protože mi končil ,tak se tak blbě tvářila , ale šla jsem ![]()
jinak jsem se vás holky chtěla zeptat budete si brát porodní asistentku?? ![]()
Včera jsem dostala kupu letáků něco hradí pojišťovna nějaky rady před porodem a pak návštěva po porodu doma pomoc s kojením atd.
![]()
Ahoj holky ukecaný
doma mi nejde net a když sem se přihlásila a viděla těch příspěvků , tak jsem si řekla , že to fakt číst všechno nebudu
tak jen co jsem pochytila lilly gratuluji k chlapečkoj
a víc nevím nic ![]()
markuška: uvidíme, hned po vypití té sladké vody nepůjdu,prej mám jít až mezi druhým a třetím odběrem…už ted mám schovaný nějaký časopisy na čtení ![]()
O porodní asistentce jsem neuvažovala, to se nějak zvládne…ona je akorát u porodu, že? a kdyby byly trable s kojením, tak myslím, že mi poradí pediatr. No a kojit mě stejně naučí v porodnici. to si myslím, ale nevím jak to chodí v reálném životě.
Známá mi říkala, že se nemám vůbec strachovat, jak to s prckem zvládnem, jak se s mimi poprvé setkáme, tak se prej ve mně probudí to mateřství a budu vědět co a jak, budu si na to muset ještě počkat ![]()
Já si z papírů budu vyřizovat snad jen určení otcovství (protože nejsme svoji) před porodem a jinak na porodné a příspěvek na dítě nárok nemám, vláda nám to tak krásně schválila, že nedostanu absolutně nic
, co už .
majkla0 a to je povinné ty papíry na určení otcovství ??? My taky totiž nejsme svoji
jsou to papíry, aby prcek dostal příjmení po otci a aby byl otec zapsaný v rodném listě. Když je nebudeš mít, tak dostane prcek příjmení po tobě a otec bude neuvedený. Vyřizuje se to na matrice, před porodem. Ještě nevím kdy to půjdu vyřídit, asi až v 8.měsíci.
jojo taky budem vyřizovat otcovství jdem tak příští týden jestli to stihneme ![]()
Ahojky holky, Vy jste vážně ukeckaný ![]()
chich, a to jsem včera něco přečetla a dnes dočítám zas tolik příspěvků. Včera mě bylo hrozně zlr, tskže jsem jen nakoukla.
Jinak, co se týče pediatra, tak pořád přemýšlím ke komu skočit a zeptat se. Zrovna u násvýběr nic moc
Ale už půjdu. Ty papíry z matriky taky vyřešim co nejdřív, chci to mít hotový, ale chci si taky měnit trvalý bydliště, mám ho pořád u našich, takže při lítání po úřadech to chci všechno zvládnout.
A porodní asistentka? Já myslela, že Ti jí v porodnici prostě přidělí.. ![]()
Jo a nevím, jestli nemám nějakýho divnýho gyndaře, ale.. Vůbec mi neřek, že bych měla jít k zubaři a k obvoďákovi. Nějaký schánění pediatra taky neporadil. Sice mě dělá UTZ vždy, ale ve 20.tt jsem na kontrole ani nebyla a dělal mi zběžnej jen v 18. a pak 22. O testech na cukrovku se ještě ani nezmínil, to jsem slyšela poprvý u Vás a to jsem od některých z Vás i o nějaký ten týden navíc. Na orgány mě taky neposlal. Přijde Vám to normální? Já teda myslela, že se na něj můžu spolehnout a ne si tohle hlídat všechno sama ![]()
majkla0 píše:
jsou to papíry, aby prcek dostal příjmení po otci a aby byl otec zapsaný v rodném listě. Když je nebudeš mít, tak dostane prcek příjmení po tobě a otec bude neuvedený. Vyřizuje se to na matrice, před porodem. Ještě nevím kdy to půjdu vyřídit, asi až v 8.měsíci.
Tak děkuji moc za info ![]()