Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, potřebuju radu, už jste se tu zminovaly, že budete pomalu prát věcičky na ty naše mimísky…jakej máte prací prostředek? Aviváž se nepoužívá, že? a musí se to žehlit…to jsem jen četla, jak to budete teda dělat? ![]()
majkla0 píše:
Holky, potřebuju radu, už jste se tu zminovaly, že budete pomalu prát věcičky na ty naše mimísky…jakej máte prací prostředek? Aviváž se nepoužívá, že? a musí se to žehlit…to jsem jen četla, jak to budete teda dělat?
No já si myslím , že se aviváž používá , je taky miminkovská . Nejvíc si na prabí vychvalujou persil sensitive myslím a a Batole prací prášek a i aviváž , prý pěkně voní , Lovela prý moc nevoní . JInak mě bude prát mamka , já možná něco ke konci sama a pak až věci podědíme až ostatní budou vědět co čekáme ![]()
holky jste už na neschopence?? ![]()
A co peníze od sociálky,jak vám to chodí ?? ![]()
Markuška píše:
holky jste už na neschopence??
A co peníze od sociálky,jak vám to chodí ??
Já jsem na neschopence od začátku a peníze nechodí vždy ve stejné datum , je to jak kdy
Ahojky, tak já jsem na praní koupila Persil gel - sensitive a koupila jsem notmálně dětskou aviváž od Lenoru, ale možná nebude ani potřeba..
A peníze? Choděj docela pravidelně a brzo, kolem toho 9., až jsem z toho byla překvapená… ![]()
a holky můžu se zeptat kolik socka doplácí??+-
když od zaměstnavatele mi přišlo 3700,– ![]()
Ahoj, já jsem taky na neschopence od začátku těhu, a penízky taky chodí jak kdy, vždy chodily kolem nebo po 20. a ted mi přišly už 9. …nechápu teda, jak to tam vyřizují ![]()
No a když ti přišly jen skoro 4000,–, tak by ti socka měla doplatit do těch 60% z tvýho platu. Já to tak teda alespon měla
Markuška píše:
a holky můžu se zeptat kolik socka doplácí??+-
když od zaměstnavatele mi přišlo 3700,–
Jde o to kolik dnů Ti má socka doplácet dnů.. Vypočítá Ti denní průměr z Tvýho platu a z toho 60%.. A pak těch 60% z denního průměru budeš mít každej měsíc..
takže chápu to dobře ,když jsem měla dejmetomu 9000,– tak 60% je 5400,– a to budu mít každej měsíc do mateřské ??
)
Tak to je masakr ![]()
já si to orientačně počítala 60% z hrubé měsíční mzdy a tolik přesně ted dostávám. jinak se to opravdu počítá tak, jak píše saiii z toho denního vyměřovacího základu, ten bys měla mít na výplatnici.....je to hrozný s těma penězama ![]()
dneska je venku tak krásně, udělali jsme si s manželem romantiku a byli jsme na procházce, ale řeknu vám, ujdu kousek a zadýchám se, tak zpomalíme, pak mě začnou bolet záda, tak se držím za hřbet, pak mě začalo píchat v břušečku, tak mě manžel posadil na zahrádku nejbližší hospody, koupil mi limonádu a běžel pro auto… poslední dobou jsem pořád nějaká unavená a to jsem teprv v půlce ![]()
suricata píše:
dneska je venku tak krásně, udělali jsme si s manželem romantiku a byli jsme na procházce, ale řeknu vám, ujdu kousek a zadýchám se, tak zpomalíme, pak mě začnou bolet záda, tak se držím za hřbet, pak mě začalo píchat v břušečku, tak mě manžel posadil na zahrádku nejbližší hospody, koupil mi limonádu a běžel pro auto… poslední dobou jsem pořád nějaká unavená a to jsem teprv v půlce
manžel je zlatej, ale se mnou to jde z kopce, všude mě píchá, bolí, svědí, funím, hekám, a nejhorší je, že se to bude ještě stupňovat ![]()
já to mám taky tak. včera jsem myla auto a musela sem toho vždycky po chvilce nechat a popadnout dech…
ahojky holky, s tim pranim? ja koupila Persil sensitive, ale avivaz asi davat nebudu?..?
zkusim to bez toho.. zehlit nemusim, to za me udela susicka ![]()
jinak co se tyka neschopenky, tak ja jsem na ni od zacatku cervna a prvni penize od socky mi prisli teprve ted v patek, takze docela sila
jezdim jim tam uz osobne davat listky na penize, protoze nase mzdova je neschopna.....
zitra jdu na OGTT, neboli ,,cukrovku,, tak doufam, ze se tam nepo…
jednou uz jsem na tom byla kvuli zvysene glykemii, asi pred 3 rokama, tak snad to zase bude tak skveleb ![]()
jo a musim se pochlubit, ze jsme vcera koupili kocarek
tak mam velkou radost, vozila jsem v tom asi pul hodiny kocku, v kosiku dole, a moc se ji to libilo ![]()
mate nebo budete mit kocarek doma? ja na tu poveru moc neverim, tak jsem schovala sportak i korbu jeste do krabice, ale podvozek mam normalne v chodbe…tak snad se nic nestane..... ![]()