Prvorodičky srpen 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1345
17.3.12 21:46

Woow, tak to máš vychytaný Janulen :potlesk: No, můj gynekolog mi dělal UTZ vždy jen vaginálně, tak se budu modlit, aby to proběhlo v pořádku a šlo „něco“ vidět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5011
18.3.12 10:58

Nettinko, vaginální UZ se dělá jen max. do 10-12 týdne, pak se dělá UZ před bříšní stěnu. Ale je pravda, že kvalitní UZ stojí dost peněz a doktoři by si na něj museli vzít velký leasing, takže ve všeobecných gynekol. ambulancích je přístrojová vybavenost horší. Ten můj předchozí gynekolog byl dokonce docent - ale jeho vybavenost ambulance byla strašně slabá, protože to měl pouze jako koníčka a měl úvazel na fakultě. Když mi kamarádka říkala, že ozvy miminka jí poslouchl takovým tím „trychtýřem“, málem jsem odpadla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
18.3.12 11:17

Me delal Uz pres bricho kdyz sem byla 10+6,do ty doby mi delal vaginalni Uz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
18.3.12 11:20

mě teda teď v 17. týdnu dělal už jen přes břicho.. a předtím v 13 dělal, jak přes břicho,tak i vaginálně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
18.3.12 16:07

Aha, tak to mám teda nejspíš smůlu, protože tam jiný UTZ nemá (aspoň myslím). A trychtýř doufám taky ne :mrgreen:
Jak to mám teď vydržet? Čekat po 27.3. ještě dalších min.14 dní než mě vezmou na tu genetiku? :nevim: Každopádně díky moc za info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
18.3.12 16:14

Ahojky Omlovám se že vám sem lezu ale mám termín začátek září a v 16tt mám jít na nějáké vetší testy nebyly jste na nich některá z vás a co to obnáší???děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
18.3.12 16:25
rezicka píše:
Ahojky Omlovám se že vám sem lezu ale mám termín začátek září a v 16tt mám jít na nějáké vetší testy nebyly jste na nich některá z vás a co to obnáší???děkuju

ahoj, to jde asi jenom o Tripple testy, a to jsou testy z krve na vývojové vady, bohužel vychází docela často falešně pozitivní. Měla jsi screening v prvním trimestru..cca okolo 12tt + UTZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
18.3.12 16:29

No nějaky ultrazvuk mi dělala ve 13tt ale to bylo jen u gynekoložky a brala mi krev a nejake vysledky mi dala ze je musim nosit u sebe ale na zadny vetsi ultrazvuk me neposilala tak jsem z toho prave takova zmatena :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
18.3.12 16:44

ahoj Rezicko, já jsem byla v 16. týdnu na odběru krve na ten tripple test.. takže to není ultrazvuk, ale zase odběr krve..a výsledky byly do týdne, takže to šlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
18.3.12 16:53
rezicka píše:
No nějaky ultrazvuk mi dělala ve 13tt ale to bylo jen u gynekoložky a brala mi krev a nejake vysledky mi dala ze je musim nosit u sebe ale na zadny vetsi ultrazvuk me neposilala tak jsem z toho prave takova zmatena :nevim:

no on ten utz ve 12tt neni povinny a pojistovna ho nehradi ale je spolehlivejsi nez ten tripple test (odber krve) prave protoze vychazi ta krev docela casto spatne a maminy pak musi kolikrat zbytecne na plodovku.Ty vysledky co musis nosit u sebe jsou vysledky z krve na HIV Syfilis apod. Kdyby jsi mela udelany ten prvni screening (velky utz) na ten tripple test by jsi nemusela mohla by jsi ho odmitnout a nebo kdyby ti ten tripple vysel spatne a ten prvni v poradku tak bys nemusela naplodovku nebo by jsi na ni sla pripadne hned v tom 12tt po tom prvnim screeningu kdyby vysel spatne. Ale verim ze to bude v poradku, uvidis :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
18.3.12 17:07
Pce píše:
rezicka píše:
No nějaky ultrazvuk mi dělala ve 13tt ale to bylo jen u gynekoložky a brala mi krev a nejake vysledky mi dala ze je musim nosit u sebe ale na zadny vetsi ultrazvuk me neposilala tak jsem z toho prave takova zmatena :nevim:
no on ten utz ve 12tt neni povinny a pojistovna ho nehradi ale je spolehlivejsi nez ten tripple test (odber krve) prave protoze vychazi ta krev docela casto spatne a maminy pak musi kolikrat zbytecne na plodovku.Ty vysledky co musis nosit u sebe jsou vysledky z krve na HIV Syfilis apod. Kdyby jsi mela udelany ten prvni screening (velky utz) na ten tripple test by jsi nemusela mohla by jsi ho odmitnout a nebo kdyby ti ten tripple vysel spatne a ten prvni v poradku tak bys nemusela naplodovku nebo by jsi na ni sla pripadne hned v tom 12tt po tom prvnim screeningu kdyby vysel spatne. Ale verim ze to bude v poradku, uvidis :-)

JJ moc děkuju za vysvětlení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
18.3.12 17:13
rezicka píše:
Pce píše:
rezicka píše:
no on ten utz ve 12tt neni povinny a pojistovna ho nehradi ale je spolehlivejsi nez ten tripple test (odber krve) prave protoze vychazi ta krev docela casto spatne a maminy pak musi kolikrat zbytecne na plodovku.Ty vysledky co musis nosit u sebe jsou vysledky z krve na HIV Syfilis apod. Kdyby jsi mela udelany ten prvni screening (velky utz) na ten tripple test by jsi nemusela mohla by jsi ho odmitnout a nebo kdyby ti ten tripple vysel spatne a ten prvni v poradku tak bys nemusela naplodovku nebo by jsi na ni sla pripadne hned v tom 12tt po tom prvnim screeningu kdyby vysel spatne. Ale verim ze to bude v poradku, uvidis :-)
JJ moc děkuju za vysvětlení :)
:-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
19.3.12 07:02

Tak za chvilicku valim na prohlidku, no vlastne do poradny :mrgreen: tak snad bude vse ok, ale zjistila jsem, ze cim vic jsem tehotna, tak tim min jsem prod prohlidkama nervozni :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
19.3.12 13:36

Tak vse je OK, jen podle pohybu bych mela mit termin o 3 tydny driv, tak jsem zvedava :) Jen mi bylo lito, ze mi uz dr. nedelal UTZ, jen si poslechl srdicko, vysetril me a hotovo, tak jsem se tesila, ze malou zase uvidim a ono prd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644
19.3.12 13:39

Ahoj maminy, muzu se k vam pridat? Sice budu rodit po druhy, ale po sesti letech si pripadam jako prvorodicka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí