Poradna duly
Jana Čurdová
Woow, tak to máš vychytaný Janulen
No, můj gynekolog mi dělal UTZ vždy jen vaginálně, tak se budu modlit, aby to proběhlo v pořádku a šlo „něco“ vidět ![]()
Nettinko, vaginální UZ se dělá jen max. do 10-12 týdne, pak se dělá UZ před bříšní stěnu. Ale je pravda, že kvalitní UZ stojí dost peněz a doktoři by si na něj museli vzít velký leasing, takže ve všeobecných gynekol. ambulancích je přístrojová vybavenost horší. Ten můj předchozí gynekolog byl dokonce docent - ale jeho vybavenost ambulance byla strašně slabá, protože to měl pouze jako koníčka a měl úvazel na fakultě. Když mi kamarádka říkala, že ozvy miminka jí poslouchl takovým tím „trychtýřem“, málem jsem odpadla ![]()
Me delal Uz pres bricho kdyz sem byla 10+6,do ty doby mi delal vaginalni Uz.
mě teda teď v 17. týdnu dělal už jen přes břicho.. a předtím v 13 dělal, jak přes břicho,tak i vaginálně..
Aha, tak to mám teda nejspíš smůlu, protože tam jiný UTZ nemá (aspoň myslím). A trychtýř doufám taky ne ![]()
Jak to mám teď vydržet? Čekat po 27.3. ještě dalších min.14 dní než mě vezmou na tu genetiku?
Každopádně díky moc za info ![]()
Ahojky Omlovám se že vám sem lezu ale mám termín začátek září a v 16tt mám jít na nějáké vetší testy nebyly jste na nich některá z vás a co to obnáší???děkuju
rezicka píše:
Ahojky Omlovám se že vám sem lezu ale mám termín začátek září a v 16tt mám jít na nějáké vetší testy nebyly jste na nich některá z vás a co to obnáší???děkuju
ahoj, to jde asi jenom o Tripple testy, a to jsou testy z krve na vývojové vady, bohužel vychází docela často falešně pozitivní. Měla jsi screening v prvním trimestru..cca okolo 12tt + UTZ?
No nějaky ultrazvuk mi dělala ve 13tt ale to bylo jen u gynekoložky a brala mi krev a nejake vysledky mi dala ze je musim nosit u sebe ale na zadny vetsi ultrazvuk me neposilala tak jsem z toho prave takova zmatena ![]()
ahoj Rezicko, já jsem byla v 16. týdnu na odběru krve na ten tripple test.. takže to není ultrazvuk, ale zase odběr krve..a výsledky byly do týdne, takže to šlo..
rezicka píše:
No nějaky ultrazvuk mi dělala ve 13tt ale to bylo jen u gynekoložky a brala mi krev a nejake vysledky mi dala ze je musim nosit u sebe ale na zadny vetsi ultrazvuk me neposilala tak jsem z toho prave takova zmatena
no on ten utz ve 12tt neni povinny a pojistovna ho nehradi ale je spolehlivejsi nez ten tripple test (odber krve) prave protoze vychazi ta krev docela casto spatne a maminy pak musi kolikrat zbytecne na plodovku.Ty vysledky co musis nosit u sebe jsou vysledky z krve na HIV Syfilis apod. Kdyby jsi mela udelany ten prvni screening (velky utz) na ten tripple test by jsi nemusela mohla by jsi ho odmitnout a nebo kdyby ti ten tripple vysel spatne a ten prvni v poradku tak bys nemusela naplodovku nebo by jsi na ni sla pripadne hned v tom 12tt po tom prvnim screeningu kdyby vysel spatne. Ale verim ze to bude v poradku, uvidis ![]()
Pce píše:rezicka píše:no on ten utz ve 12tt neni povinny a pojistovna ho nehradi ale je spolehlivejsi nez ten tripple test (odber krve) prave protoze vychazi ta krev docela casto spatne a maminy pak musi kolikrat zbytecne na plodovku.Ty vysledky co musis nosit u sebe jsou vysledky z krve na HIV Syfilis apod. Kdyby jsi mela udelany ten prvni screening (velky utz) na ten tripple test by jsi nemusela mohla by jsi ho odmitnout a nebo kdyby ti ten tripple vysel spatne a ten prvni v poradku tak bys nemusela naplodovku nebo by jsi na ni sla pripadne hned v tom 12tt po tom prvnim screeningu kdyby vysel spatne. Ale verim ze to bude v poradku, uvidis
No nějaky ultrazvuk mi dělala ve 13tt ale to bylo jen u gynekoložky a brala mi krev a nejake vysledky mi dala ze je musim nosit u sebe ale na zadny vetsi ultrazvuk me neposilala tak jsem z toho prave takova zmatena
JJ moc děkuju za vysvětlení ![]()
rezicka píše:Pce píše:JJ moc děkuju za vysvětlenírezicka píše:no on ten utz ve 12tt neni povinny a pojistovna ho nehradi ale je spolehlivejsi nez ten tripple test (odber krve) prave protoze vychazi ta krev docela casto spatne a maminy pak musi kolikrat zbytecne na plodovku.Ty vysledky co musis nosit u sebe jsou vysledky z krve na HIV Syfilis apod. Kdyby jsi mela udelany ten prvni screening (velky utz) na ten tripple test by jsi nemusela mohla by jsi ho odmitnout a nebo kdyby ti ten tripple vysel spatne a ten prvni v poradku tak bys nemusela naplodovku nebo by jsi na ni sla pripadne hned v tom 12tt po tom prvnim screeningu kdyby vysel spatne. Ale verim ze to bude v poradku, uvidis
Tak za chvilicku valim na prohlidku, no vlastne do poradny
tak snad bude vse ok, ale zjistila jsem, ze cim vic jsem tehotna, tak tim min jsem prod prohlidkama nervozni ![]()
Tak vse je OK, jen podle pohybu bych mela mit termin o 3 tydny driv, tak jsem zvedava
Jen mi bylo lito, ze mi uz dr. nedelal UTZ, jen si poslechl srdicko, vysetril me a hotovo, tak jsem se tesila, ze malou zase uvidim a ono prd…
Ahoj maminy, muzu se k vam pridat? Sice budu rodit po druhy, ale po sesti letech si pripadam jako prvorodicka. ![]()