Poradna duly
Jana Čurdová
Tak mi zatím jenom kojíme. Malá je děsná nimra, takže to je o nervy. Kojíme z lahvičky. Já odstříkávám, Klárka odmítá pít z prsu už od 1,5 měsíce, po tom co při každém kojení měla záchvat bolení bříška. A hurá dnes nám vyrostl první zub.
No a to je moje kráčmerka
Kraaaasnaaaa, jak vidim, hned se nam tady sesly dve Klarky ![]()
Ja prevazne jeste taky kojim. A proto nemuzu mapou naucit na lahev, at si po jidle cucne aspon vody ci cajiku…
Ono se to nakonec hodí. Jsem od 14.1. zpět v práci a kdyby neuměla pít z lahve byl by to problém.
@remzii303 Kamaradcin syn mel s tim taky problemy, ze se hodne kroutil a tlacil… a doktorka ji rekla, at mu dava caj. Nevim co si o tom myslet, podle me by kojenymu diteti melo stacit mliko, ale pomohlo jim to.
Taky se už plazíme směrem vpřed (do teď jsme jen couvali) a krámujeme mámě věci.
Honzík se dneska poprvé překulil na bříško
A jinak malému dávám čaj už od 2 měsíce, protože moc přibýval na váze, takže jsem ho tím šidila ![]()
@remzii303 to určitě nebude. A teď to opravdu začne. U nás to bylo tak, že se po položení na záda okamžitě přetočila na břicho, tam ji to za chvíli přestalo bavit, začla brečet, tak jsem ji otočila na záda a malá frk zase na břicho a jekot
A tak dokolečka dokola jsme celé dny jen otáčeli ![]()
Hezký den, chtěla jsem se zeptat, jestli některá z vás nechodí nebo nemá v plánu chodit na plavání s miminkama??
@remzii303 chodíme, už máme za sebou vaničky a teď chodíme do bazénku. Začaly jsme chodit v necelých 3 měsících.
@Hančíí no protože malý se koupe ve vaně s vodou tak okolo 39°C když má studenější tak klepe „zubama“
takže nevím nevím co mi řekne na studenou vodu v bazéně ![]()
Uvidíš, třeba mu to nebude vadit. A zkus ho doma trošku otužovat. My jsme to tak dělaly v těch vaničkách. Zkus mu dát pokaždé o trošičku studěnější vodu a uvidíš, že si zvykne. My jsme třeba v těch vaničkách u dna pouštěli sprchu se studenou vodou a jezdili z teplé vody do studené. Ale to doma v miminkovské vaničce nemůžeš, tak zkus ochlazovat.
My sice už chodíme do bazénku, ale do speciálního, kde je voda teplá, cca 31 st.
@Hančíí No Jenin se čabrá ve velké vaně už od druhého měsíce, jelikož se nám do malé vaničky už nevlezl
,tak zkusíme teda ochlazovat, snad mu ty zuby nevypadnou jak bude cvakat
Ale našla jsem taky bazének pro miminka ale tam mají teplou a hlavně slanou vodu, neštípe to do očí?? ![]()