Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Eny.x píše:
Hezký večer…
Zajímá mě, čistě z osobního hlediska. Kdy průměrně ženy prvorodičky porodily? Přenášely jste? Zajímalo by mě to přesně na dny. Třeba 39+3 tt nebo 41+2, připadně zda vás nemusely vyvolávat.
MOC DĚKUJI!
1. porod 39+0 spont.
2. porod 40+5 spont.
Příspěvek upraven 24.04.15 v 22:49
@Saffiraa píše:
@Eny.x JJ, prcek si počkal na tatínka, který byl 3 dny před porodem pryč
To je chytrák
![]()
Tomu krasnemu odhadu je za mesic dvanact let
druhy mel 4610g a sel 40+2… ty posledni tydny jsou sileny, moc dobre si to pamatuji, chce si to jen opakovat, ze to musis vydrzet pro prcka, at se dopece jak on/ona potrebuje
tak hodne zdravi ![]()
@Eny.x Jo týden před porodem už otevřená na 2 cm. Doktor říkal že už se zřejmě neuvidíme, myslela jsem, že si dělá srandu. Byla jsem hodně aktivní do posledního dne, práce, cvičení, poslední dodělávky na bytě, tak nevím, jestli jsem si to mohla takhle posunout sama.
Ale nestežuju si, porod super, za 4 hodiny od prvních bolestí byl malej venku. Přeju stejně rychlý a pohodový porod.
@PetiteFillette píše:
1. porod 39+0 spont.
2. porod 40+5 spont.Příspěvek upraven 24.04.15 v 22:49
Děkuji, takrka oba porody ukázkové a presne
![]()
39+6, přirozeně, pár dní předem to vypadalo že se ještě dlouho vůbec nic dít nebude ![]()
40+2, na světě byl za necelých deset hodin od první bolesti, váha 3690g. ![]()
@Eny.x No to tedy je
Byla jsem ráda, protože měl 4300g a dal mi zabrat ![]()
@soney píše:
Tomu krasnemu odhadu je za mesic dvanact letdruhy mel 4610g a sel 40+2… ty posledni tydny jsou sileny, moc dobre si to pamatuji, chce si to jen opakovat, ze to musis vydrzet pro prcka, at se dopece jak on/ona potrebuje
tak hodne zdravi
Tedy, ta druha váha, je jeste větší mazec! Šla jsi prirozene? Ja mam jit přirozeně, pokud nevzniknou samozrejme komplikace. Funim o 106, ale jsem šťastná! Cesta k dítěti nebyla jednoducha. Moc děkujeme!
4 dny jsem prenasela, ale byl to superrychly (od prvni „kontrakce“ po narozeni necele 3 hodiny) temer bezbolestny porod a to mel maly 3,8 kg.
Druhy porod byl prekotny, bolestivejsi, od prvni kontrakce po narozeni 40 minut