Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Eny.x píše:
Děkuji, takrka oba porody ukázkové a presne![]()
No, podruhé ho vyhnala až igelitka hrachu
Doufám, že potřetí to bude stejně v pohodě ![]()
Já rodila 38+4
porodila jsem 21.11. v 17.02 a první bolesti mi začali 19.11. večer, asi po 20-30 minutách pravidelně, pak 20.11. celý den bolesti po 15 minutách až do 10 večer, to to bylo tak po 10-12 minutách, 21.11. v 7 už to bylo po 5 minutách no a pak už nevim
takže já to měla mega dlouhý
malá 3.310 g a 47 cm a pár stehů, ale nic hroznýho, ani jsem nevěděla, že jsem rodila ![]()
37 plus 4 tusim - 17 dni pred terminem, akutni sc. na tatinkovy narozeniny ![]()
@Martina321 píše:
@Eny.x Jo týden před porodem už otevřená na 2 cm. Doktor říkal že už se zřejmě neuvidíme, myslela jsem, že si dělá srandu. Byla jsem hodně aktivní do posledního dne, práce, cvičení, poslední dodělávky na bytě, tak nevím, jestli jsem si to mohla takhle posunout sama.Ale nestežuju si, porod super, za 4 hodiny od prvních bolestí byl malej venku. Přeju stejně rychlý a pohodový porod.
Aha, tak to ja jsem zatím zavřena prý
moc diky! Mám to do porodnice docela kus, takze rychlí přiměřeně
Tobě gratuluji dodatečne k takovému porodu ![]()
40+4 prijeti do porodnice po odtoku plodove vody. Den to nechali osudu, jestli se porod nerozjede sam (dostavala jsem do zily ATB), ale nic se nedelo, takze pak zacali vyvolavat, dite se narodilo 40+6.
@Eny.x já rodila 38+3. Nejdřív mi odtekla voda, během noci začaly kontrakce a malá byla na světě po asi 5 hodinách od začátku kontrakcí. Takže porod rychlovka. Myslím, že to kdy budeš rodit nezávisí na tom jestli jsi prvorodička. Teď čekám druhé a také trochu počítám s tím, že to bude kolem 38 týdne. I v to doufám, protože poslední týdny mi fakt přišly nekonečné.
@Aneťák89 píše:
39+6, přirozeně, pár dní předem to vypadalo že se ještě dlouho vůbec nic dít nebude
Tedy o den a mohlo to byt na termín, to se skoro nevidí
![]()
@lucyb píše:
40+2, na světě byl za necelých deset hodin od první bolesti, váha 3690g.
Taky hezká váha
![]()
@Dnevik píše:
4 dny jsem prenasela, ale byl to superrychly (od prvni „kontrakce“ po narozeni necele 3 hodiny) temer bezbolestny porod a to mel maly 3,8 kg.
Druhy porod byl prekotny, bolestivejsi, od prvni kontrakce po narozeni 40 minut
Ten druhy je na me moc rychlý, to bych nedojela ani do porodnice
ale tobě gratuluji!
@PetiteFillette píše:
No, podruhé ho vyhnala až igelitka hrachu![]()
Doufám, že potřetí to bude stejně v pohodě
Jaká igelitka hrachu? ![]()
@Eny.x píše:
Tedy, ta druha váha, je jeste větší mazec! Šla jsi prirozene? Ja mam jit přirozeně, pokud nevzniknou samozrejme komplikace. Funim o 106, ale jsem šťastná! Cesta k dítěti nebyla jednoducha. Moc děkujeme!
jj, i druhy prirozene
da to zabrat, je to hold porod… ale tak k tomu jsme, my zenske, preci „uzpusobene“ ![]()
@anonymka227 píše:
Já rodila 38+4porodila jsem 21.11. v 17.02 a první bolesti mi začali 19.11. večer, asi po 20-30 minutách pravidelně, pak 20.11. celý den bolesti po 15 minutách až do 10 večer, to to bylo tak po 10-12 minutách, 21.11. v 7 už to bylo po 5 minutách no a pak už nevim
takže já to měla mega dlouhý
malá 3.310 g a 47 cm a pár stehů, ale nic hroznýho, ani jsem nevěděla, že jsem rodila
To jsi tedy mela
koukám jako puk, ale jsi statecna!!
![]()
@Lucka1111 píše:
@Eny.x já rodila 38+3. Nejdřív mi odtekla voda, během noci začaly kontrakce a malá byla na světě po asi 5 hodinách od začátku kontrakcí. Takže porod rychlovka. Myslím, že to kdy budeš rodit nezávisí na tom jestli jsi prvorodička. Teď čekám druhé a také trochu počítám s tím, že to bude kolem 38 týdne. I v to doufám, protože poslední týdny mi fakt přišly nekonečné.
Ja zitra začínám 38tt a prave by mi nevadilo treba tyden a uz to mit za sebou
![]()