Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Chrissy To jsi presne o 2 týdny napřed
ja zitra začínám 37+1
39+2, vyvolávaný porod kvůli vysokému tlaku. Zavřená jsem byla na minimálně 5 západů, takže se to rozjíždělo dost pomalu a hlavně téměř bezbolestně. Po prasknutí vody bolestivé hodně a za 2 hodiny dcera na světě ![]()
Holky to je prostě loterie. nikdo nemuze rict ani vypocitat kdy porodite. maximalne zkouset pohyb nebo babské rady a nebo Vám pomohou na gyndě hamiltoovým hmatem ten taky casto pomahá. já jsem udelala v 11 vecer 20 drepu a ve 3 rano praskla voda
nevim jestli to ma souvslost ![]()
@wiki čiki píše:
Holky to je prostě loterie. nikdo nemuze rict ani vypocitat kdy porodite. maximalne zkouset pohyb nebo babské rady a nebo Vám pomohou na gyndě hamiltoovým hmatem ten taky casto pomahá. já jsem udelala v 11 vecer 20 drepu a ve 3 rano praskla vodanevim jestli to ma souvslost
Zkusím to i ja ty dřepy, ale treba až za par dni o víkendu, musim dobalit tašku ![]()
Přesně na termín 40+0. Bylo to na Valentýna
Bobišek si uměl vybrat den ![]()
@Eny.x já bych to zkusila hlavně po termínu to už budeš mít jistotu že jsi více připravena na porod. já mela malého sestouplého min.3 týdny ani jsem nemohla ve stoje roztáhnout nohy jak mi tlačil na spodek
drzim palce.
@Eny.x já první rodila týden před termínem a myslela jsem, že do porodnice nedojedu. Ve tři ráno mi praskla voda a ve čtyři byla dcera na světě
Držím palce ať to zvládnete ty i děťátko rychle a hlavně bez komplikací ![]()
@Eny.x ja 38+0. do te doby vse ok, cele tehotenstvi v pohode, na porod nic neukazovalo. byla to rychlovka, od prvního trochu divného pocitu byl maly ani ne za 6hod u me ![]()
drzim ti palce!
@Eny.x To měla. Při každé příležitosti mi to nezapomene připomenout i přítel, že to byla vlastně nuda. 2 hodinky si tam postál, občas podal mokrej hadr, dál ani nevím co vlastně dělal
No a bylo hotovo. Prý to čekal horší
Při těchto slovech mám chuť kopnout ho pořádně mezi nohy, ať si to taky užije
Ale jinak jo, bylo to krásný proti tomu, co slýchám z okolí nebo i tady. Bolí to jako prase, ale přežít se to dá ![]()
41. týden těhotenství, byla jsem kráva a dovolila jsem jim vyvolávat porod ![]()
@Fjodorka Já jsem teda měla zdravotní potíže, ale podruhé bych do toho jen tak pro nic za nic už také nešla.
@kacka52 Mně vyvolávali porod víceméně jen proto, že mi dítě spalo během monitorů ![]()
Dopoledne jsem byla u nich v poradně 3×, dítě ale pořád spalo, tak mě hospitalizovali, že potřebují natočit ozvy. Na večerních monitorech už bylo vše OK. Ale jim se asi nechtělo moc papírovat, tak mě nechtěli pustit domů a raději mi další dva dny vyvolávali porod. Nechápu, dodnes nechápu a jsem na sebe velmi naštvaná, že jsem to dopustila. Bohužel, mám emočně nestabilní poruchu osobnosti a jednoduše jsem ten nátlak a stres nedávala (a kolem mě samí „doktoři vědí, co dělají!“
).
@Fjodorka Ty bláho, pěknej masakr
U mě to naštěstí proběhlo víceméně v pohodě. Měla jsem ke konci strašné vysoký tlak, každou poradnu se mi zvyšoval. V porodnici mi naměřili poslední nějak 160/100, pak i vyšší. Takže taky ihned hospitalizace, sběr moči kvůli bílkovině a kontrolní monitory. Holce už se taky nelíbilo, tak vyvolávali. Ve středu večer první tableta, ve čtvrtek ráno druhá a rozjelo se to ‚až‘ ve 3 odpoledne. Nemít nějaké zdravotní komplikace, tak to asi odmítnu, ale jako těžko říct. Člověk si právě řekne, doktor ví co dělá…