Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Me prijde na odpovidajici tyden maly.pred otehotnenim si byla asi trochu pri tele a neni to potom v tehu videt.viz tvuj pripad.neni velke naopak male
@Náměsíčná píše:
Lidi toho nakecají. Když máš velký děsí se, že máš velký. Když más malý tak se tě ptají kde to dítě máš.
Taky jsem měla velký a řekla bych, že větší jak ty a o dost.
Presne tak, ja zase mela maly a taky to vsichni komentovali. Dite jsem mela standardni, 3260 g. Dokonce se i doktorka v poradne ptala, jestli nemam mensi dite, kdyz mam tak male bricho. Rikala jsem, ze nikdo nic nerikal. Tak rekla jen dobra a zadny odhad mi do porodu nedelali.
Takovy reci poustet jednim uchem tam a druhym ven a neresit, stejne jsou to jen konverzacni temata.
@migmina podle BMI kalkulačky, sebe i doktorky a celkově si myslím, že jsem fakt při těle nebyla
nebo teda 70kg a 170cm mi fakt nepřijde hodně
teda proporčně a atleticky. Naopak má břišní stěna byla dost silná a popravdě těším se až bude zase ![]()
Zaprvé - je to úplně jedno… Klazdy to má jinak. Kamarádka měla celkem malý břicho ( a to je jinak stihla), až se jí někteří divili, že má krátce pred terminem. Pak se jí narodil kluk 4,5kg. A zadruhe- jestli opravdu chceš srovnavat-ja měla mnohem větší než ty
na kontrolách v nemocnici, když jsem vstoupila do ordinace, tak se mě ptali:„vy tam mate dvojčata, ze jo“ ![]()
Jakože když je holka hubená má velké a když není tak má velké? Co je to za blbost? Jako jo, kdyby měla 90kg před otěhotněním nebo byla nějaká obezita pak možná, ale takhle asi ne hele.
@Anonymní píše:
@pikola Nejdřív mi to bylo fuk, ale když na mě koukají jak na zjevení a pokaždý „ty máš velký břicho“ „ty čekáš snad dvojčata ne“ tak už mi to docela vadí.
Teda určitě s tím neudělám nic to je zase pravda. Maximálně tak můžu fakt čekat velký dítě no
Rekla bych, ze na 35tt uplne normalni.. Nedavno tu zas byla diskuse, kdy zakladatelka resila, ze ji kazdy rika, ze ma maly bricho.. Tak jako ji i tobě pisu, ze to je proste jen takovej recnickej obrat.. Podle me o tom ty lidi ani moc nepremysli.. Mas normální bricho(ne pidi) tak ti proste řeknou, ze tam mas snad dvojčata.. Je to taková klasická hláška
počkej az se narodi, zas kazdej koukne do kocaru a bude řešit komu je podobnej ![]()
Jentak aby rec nestala..
@pikola píše:
A váhu dítěte by jsi snad měla mát napsanou v průkazceMě se ptali v 6m kdy mám termín a divili se že ještě ne. A to velký dítě čekám, ale co má jako s tím dělatPříspěvek upraven 14.10.19 v 20:38
Nevim o tom, ze bych mela v těhotenství v prukazce psanou vahu ditete co mam jeste v brise
ani u jednoho jsem to tam teda nemela.. Maximálně mi rekla jentak mezi reci ze v termínu by mel mit kolem 3kg, ale nejaky presnejsi odhady v tom danym týdnu mi nedavala nikdy
@a12
![]()
No a dítě celá máma, ale tchýně bude tvrdit jak je po tatínkovi ![]()
@dog.s píše:
@a12![]()
![]()
![]()
![]()
No a dítě celá máma, ale tchýně bude tvrdit jak je po tatínkovi
Taak samozřejmě ![]()
Hele moje zkušenost je, ze kdyz půjdu ja po svy rodny vesnici tak je dite cely maminka, jak se jde po rodnym vesnici tatinka, je celej tata ![]()
A jinak tchyne uz vytahla její fotky kdyz byla mala, takže pozor, starsi je cely ona ![]()
@dog.s píše:
@a12![]()
![]()
![]()
![]()
No a dítě celá máma, ale tchýně bude tvrdit jak je po tatínkovi
U nás je to naopak, tchyně tvrdí že malej sem celá já
nevím kde to vzala, nejsem plešatá ani nemám 2 brady ![]()
@a12 píše:
Nevim o tom, ze bych mela v těhotenství v prukazce psanou vahu ditete co mam jeste v briseani u jednoho jsem to tam teda nemela.. Maximálně mi rekla jentak mezi reci ze v termínu by mel mit kolem 3kg, ale nejaky presnejsi odhady v tom danym týdnu mi nedavala nikdy
Ani z toho velkého utz? to je snad normální, s holkama v jiné skupině si to normálně hlásíme z prohlídek
@dog.s píše:
@pikola To sice ne, ale já to zase chápu. Ono asi to bude její první a hlavně, která nebyla vyjukaná co jí to vlastně narostlo a kam ta krásná postava zmizela, že jo.
Vyjukaná, co jí to narostlo?
to ví i dítě v mateřské škole, že při těhotenství roste břicho.
Na 35 tt akorát, jen tě upřímně lituju, když vidím ty strie, ale ony časem vyblednou…
Jo a 70 kg je normální váha a 85 v 35 tt je ok, příště si rozmyslis sem napsat, až ti nějaké reklamy na hlad zase napíšou, že jsi se 70 kg na 170 cm byla tlustá 😁 spíš hezká holka s tvary…
@pikola píše:
Ani z toho velkého utz? to je snad normální, s holkama v jiné skupině si to normálně hlásíme z prohlídek
Nn, za celý těhotenství (dvě) mi nikdo neřekl odhad vahy.. Kdyz nepočítám to, že to bude normální cca 3kg mimino ![]()
Asi tim, ze nebyl predpoklad na extrem nahoru, ani dolu tak to nijak nezminovala
BMI jsi mohla mit v norme, ale s tukovou zasobou na brichu to vliv moc nema. treba bude v tomto ta otazka