Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@kate02 píše:
Protože mi přijde, že je tady prezentovaný jako normální chování dětí ve věku kolem 6 let to, že trápí zvířata… A docela mě to děsí…
Není to normální chování, ale stává se to. Znám kluka, který v podobném věku shodil psa ze schodů z prvního patra. Rodina, kde se běžně chovají zvířata a pěstuje láska k nim. Matka v šoku, otec v šoku, že se nezmohli ani na výprask. Z kluka nedostali, proč to udělal (pozitivní je, že to už nezopakoval).
@Rolin píše:
Tak ta naše byla sto let za opicema.
tak mlalej chodil schválně do té na dědině u lesa.. chodili krmit srnky s myslivcama apod..
@Rolin píše:
Když se do diskuze zapojí „slušní a spořádaní lidé“, je vymalováno.
a viď že ano?
jsem spořádanost sama
@Rolin píše:
Nepíšu o přímých (slovních) rasových útocích. Třeba „kočička Evička“ mi ale nenamluví, že zrovna ona není z těch, u nichž by to hrálo roli… Přeber si to jak chceš… Číst celou tuhle diskuzi znovu, abych ti sem dala odkaz na konkrétní příspěvky, fakt nebudu. Z některých příspěvků je mi totiž blivno.Příspěvek upraven 29.08.14 v 19:04
V tom případě asi každá čteme jiné příspěvky nebo jinou diskuzi. Ani u @kočička Evička jsem si nevšimla, že by se „vyžívala“ v tom, že v tomto konkrétním případě se jednalo o jiné etnikum.
Ale jestli jí nebo nám všem vidíš do hlavy, to jsi dobrá.
Nebo je to dle sebe soudím Tebe? ![]()
@ZItu píše:
Ale snaží se holka, snaží.![]()
Snažím se, ale vy to evidentně nevidíte
. No co, na věci to nic nemění…
@Petr-Klic píše:
kdysi jsme se snažili v jiné oblasti a měli jsme pocit, že to k nim ani nedojde, že to ztopí hned ve vrátnici…
ale tohle je běžný, bohužel běžný život a bude to horší a horší. zvlášť pokud se to ze strachu před světem hodí na majitele, nebo na psa. Tedy před světem, aby nás nepomluvili za rasizmus, jak bývá zvykem. Mám jen obavu, že za chvíli nebudeme mít kam ustupovat. A to nemluvím o tom, co připraví příbuzenstvo tomu pánovi nebo psům z okolí. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale to se měl odstěhovat jen proto, že mu tam do sousedství přistěhujou hordu nevychovanech blbů - všiměte si nepíšu cikánů nebo romů, prostě blbů, i bílí nebo jiný dokážou být zlí a tak mě třeba hned za to napadněte, to je fuk.
Když vezmu kořeny českého národa a dnešek, je mi ztoho dost zle.
@ZItu píše:
Nebo je to dle sebe soudím Tebe?
Kdyby to tak bylo, tak bych se tu s vámi asi tak nehádala… Problém je v tom, že tím, že na to máme každá jiný názor, díváme se na to i jinýma očima, ačkoliv čteme to samé.
@kate02 píše:
Ale to mně je taky líto dítěte, psů, majitele… Jedinej, koho mi líto není jsou rodiče dítěte, protože podle mě jediným viníkem celé té tragédie jsou oni… Nikdo jinej.Protože jednak nenaučili děti jak se chovat ke zvířatům, druhak očividně nějak zvlášť nepátraj po tom, co jejich děti dělají…
Házet vinu na majitele psů mi prostě v tomhle případě přijde krajně nefér… On k tomu totiž přišel jak slepej k houslím. Jen proto, že má psy…
až bude tvým dětem 6-8 let a pustíš je samotné ven, tak se budeš chodit ptát po sousedech, co dělali? Jestli někde neprováděli nějakou lumpárnu (pochybuju, že by o ní děti doma nadšeně vyprávěli)? Nebo je budeš držet doma a bez tebe nikam nebudou smět.
@Rolin píše:
Není to normální chování, ale stává se to. Znám kluka, který v podobném věku shodil psa ze schodů z prvního patra. Rodina, kde se běžně chovají zvířata a pěstuje láska k nim. Matka v šoku, otec v šoku, že se nezmohli ani na výprask. Z kluka nedostali, proč to udělal (pozitivní je, že to už nezopakoval).
Jenže tihle to opakovali celkem pravidelně…
Prostě mi přijde divný, že ten dům je kousek od kostela, v neděli se tam nejspíš bude motat relativně dost lidí, pravděpodobně i s dětma… Ale ti psi vylítli zrovna na tuhle skupinku…
![]()
Netvrdím, že moje děti telecí nápady nemají, mají… Ale proto jsem u nich já, abych je odkázala do patřičných mezí…
@lucenka píše:
až bude tvým dětem 6-8 let a pustíš je samotné ven, tak se budeš chodit ptát po sousedech, co dělali? Jestli někde neprováděli nějakou lumpárnu (pochybuju, že by o ní děti doma nadšeně vyprávěli)? Nebo je budeš držet doma a bez tebe nikam nebudou smět.
ne, vychová je tak, aby věděla že se tohohle bát nemusí.
@Petr-Klic píše:
kdysi jsme se snažili v jiné oblasti a měli jsme pocit, že to k nim ani nedojde, že to ztopí hned ve vrátnici…
ale tohle je běžný, bohužel běžný život a bude to horší a horší. zvlášť pokud se to ze strachu před světem hodí na majitele, nebo na psa. Tedy před světem, aby nás nepomluvili za rasizmus, jak bývá zvykem.Mám jen obavu, že za chvíli nebudeme mít kam ustupovat. A to nemluvím o tom, co připraví příbuzenstvo tomu pánovi nebo psům z okolí. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale to se měl odstěhovat jen proto, že mu tam do sousedství přistěhujou hordu nevychovanech blbů - všiměte si nepíšu cikánů nebo romů, prostě blbů, i bílí nebo jiný dokážou být zlí a tak mě třeba hned za to napadněte, to je fuk.
Když vezmu kořeny českého národa a dnešek, je mi ztoho dost zle.
všechno co jsi napsal je veliká pravda a to zvýrazněné úlně maximálně, to, co jsi napsal, co připraví spoluobčané tomu pánovi za peklo, je zřejmé…kam se za chvíli budou všichni stěhovat, když podobná individua se nacházejí čímdál víc skoro všude?
@ZItu píše:
V tom případě asi každá čteme jiné příspěvky nebo jinou diskuzi. Ani u @kočička Evička jsem si nevšimla, že by se „vyžívala“ v tom, že v tomto konkrétním případě se jednalo o jiné etnikum.
Ale jestli jí nebo nám všem vidíš do hlavy, to jsi dobrá.
Nebo je to dle sebe soudím Tebe?
no já si toho vyžívání některých v jiném etniku všimla ve chvíli, kdy se řešilo, že to měl řešit majitel s dětmi případně jejich rodiči.
@Petr-Klic píše:
a viď že ano?jsem spořádanost sama
Ale jo. Já jen, že ze „slušných“ a „spořádaných“ lidí se můžou vyklubat taky pěkní psychopati. Jeden takový „slušný“ a „spořádaný“ lékař si teď odpykává čtrnáctiletý trest…
Je mi líto majitele, zastřeleného psa i pokousaného dítěte. Je jen škoda, že kromě majitele psů nebudou potrestáni i rodiče dětí co je provokovaly házením kamenů. I moje tříletá dcera ví, že se zvířata nechávají na pokoji ![]()
@lucenka píše:
Věř tomu, že bydlet na vesnici, nebo menším městě, určitě by se ke mně minimálně doneslo, co kde dělali (a myslím si, že u nás ve velkým městě by je to, co prováděli „doběhlo“ rychleji, než by mohli čekat o mě mamka taky věděla kde co, o čem jsem myslela, že to nikdy nezjistí…
). Jak říkám, nebylo to u nich poprvé, všichni věděli, že to dělaj… Tak mi neříkej, že jediní rodiče by nic nevěděli… ![]()