Psi a potrhané dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
29.8.14 19:15
@sissi79 píše:
ne, vychová je tak, aby věděla že se tohohle bát nemusí.

za sebelíp vychované dítě bych nedala ruku do ohně, když je s partou (to by pak nebyli vrazi ze slušných rodin - všimni si jak o nich učitelky a všichni z okolí tvrdí, jak by to do nich neřekli)

• Citovat
  • Upravit
sissi79
29.8.14 19:15
@madeto píše:
Je mi líto majitele, zastřeleného psa i pokousaného dítěte. Je jen škoda, že kromě majitele psů nebudou potrestáni i rodiče dětí co je provokovaly házením kamenů. I moje tříletá dcera ví, že se zvířata nechávají na pokoji :zed:
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
26093
29.8.14 19:16

@lucenka Nebo ty v klidu a pohodě vypustíš šestiletý dítě ven a nebudeš řešit kde je a co tam vyvádí? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
29.8.14 19:17
@lucenka píše:
za sebelíp vychované dítě bych nedala ruku do ohně, když je s partou (to by pak nebyli vrazi ze slušných rodin - všimni si jak o nich učitelky a všichni z okolí tvrdí, jak by to do nich neřekli)

bydlíme na vesnici, tady se ví o všem.. A pochybuju že by ho tohle vůbec někdy napadlo, býť v sebehorší bandě..

• Citovat
  • Upravit
lucenka
29.8.14 19:17
@kate02 píše:
Věř tomu, že bydlet na vesnici, nebo menším městě, určitě by se ke mně minimálně doneslo, co kde dělali (a myslím si, že u nás ve velkým městě by je to, co prováděli „doběhlo“ rychleji, než by mohli čekat o mě mamka taky věděla kde co, o čem jsem myslela, že to nikdy nezjistí… :-D ). Jak říkám, nebylo to u nich poprvé, všichni věděli, že to dělaj… Tak mi neříkej, že jediní rodiče by nic nevěděli… ;)

no nemuseli to vědět… už tu několikrát bylo zmíněno, že jelikož je to etnikum, tak by to na místě majitele psa s rodiči neřešili. Tudíž jim třeba nikdo neměl odvahu, co jejich děti dělají.

• Citovat
  • Upravit
4341
29.8.14 19:18
@lucenka píše:
no já si toho vyžívání některých v jiném etniku všimla ve chvíli, kdy se řešilo, že to měl řešit majitel s dětmi případně jejich rodiči.

Nemyslím si, že bychom se v tom vyžívali. Šlo jen o prosté konstatování faktů, že s oním etnikem se špatně diskutuje na téma jejich děti a výchova. A je jedno, zda s nimi chceš diskutovat venku nebo ve škole - většinou se to setká s neúspěchem a z jejich strany s výhrůžkou, že pošleš-li na ně policii, sociálku, atp., počkají si někde na Tebe, nebo na Tvé děti. Toť nemalá zkušenost s nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.8.14 19:19
@kate02 píše:
@lucenka Nebo ty v klidu a pohodě vypustíš šestiletý dítě ven a nebudeš řešit kde je a co tam vyvádí? 8o

no mě mamka na vesnici ven vypustila (na chvíli s mojí kamarádkou… možná mi mohlo být o něco víc, ale max. těch 8)… věděla přibližně, kde jsem a co jsem dělala, jsem jí pak řekla sama.

• Citovat
  • Upravit
32
29.8.14 19:20
@sissi79 píše:
ne, vychová je tak, aby věděla že se tohohle bát nemusí.

přesně tak :dance:

Rolin, jsi tak najivní nebo mimo? sorry ale to se nedá číst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
29.8.14 19:21
@kate02 píše:
Věř tomu, že bydlet na vesnici, nebo menším městě, určitě by se ke mně minimálně doneslo, co kde dělali (a myslím si, že u nás ve velkým městě by je to, co prováděli „doběhlo“ rychleji, než by mohli čekat o mě mamka taky věděla kde co, o čem jsem myslela, že to nikdy nezjistí… :-D ). Jak říkám, nebylo to u nich poprvé, všichni věděli, že to dělaj… Tak mi neříkej, že jediní rodiče by nic nevěděli… ;)

Vždy se našla dobrá duše, která vše hned za tepla naprášila. :mrgreen: A věřím tomu, že se to tak bude dít i u našich dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka

A 6 letý bych pustila se starším sourozence, 8 letý už v klidu (to už dětichodí sami ze školy naprosto běžně). A nikde bych nějak aktivně nepátrala, co dělali :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26093
@lucenka píše:
no mě mamka na vesnici ven vypustila (na chvíli s mojí kamarádkou… možná mi mohlo být o něco víc, ale max. těch 8)… věděla přibližně, kde jsem a co jsem dělala, jsem jí pak řekla sama.

Já taky na chalupě lítala po vesnici, ale nedělám si iluze, že ve chvíli, kdybychom něco takovýho dělali, by to obratem nevěděli naši nebo děda s babičkou… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
29.8.14 19:23
@lucenka píše:
A 6 letý bych pustila se starším sourozence, 8 letý už v klidu (to už dětichodí sami ze školy naprosto běžně). A nikde bych nějak aktivně nepátrala, co dělali :nevim:

To já taky, ale je to o té výchově… :nevim: U staršího vím plus mínus, co od něj čekat (a ve školce se chová podobně jako doma, co vím od učitelek). Takže s mladším bych ho klidně pustila, protože vím, že kdyby mladší lumpačil, starší by mi to prostě řekl… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.8.14 19:24
@Rolin píše:
Ale jo. Já jen, že ze „slušných“ a „spořádaných“ lidí se můžou vyklubat taky pěkní psychopati. Jeden takový „slušný“ a „spořádaný“ lékař si teď odpykává čtrnáctiletý trest…

Dobře mu tak, ublížil, pyká. Spravedlnost všem, bez rozdílu. Nicméně si neodpustím poznámku, že české věznice nejsou přeplněny právě lékaři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.8.14 19:24
@kate02 píše:
Já taky na chalupě lítala po vesnici, ale nedělám si iluze, že ve chvíli, kdybychom něco takovýho dělali, by to obratem nevěděli naši nebo děda s babičkou… ;)

ale předpokládám, že jste „bílá“ rodina. Tudíž by nikdo neměl strach jít rodiče upozornit. A tmavé si alespoň podle této diskuze neodváží upozornit téměř nikdo. Tak jak se to ti rodiče mají dozvědět, když jim to děti neřeknou sami od sebe?

• Citovat
  • Upravit
2528
29.8.14 19:25

Já věřím, že se to jistě rodičům co dělají jejich milované děti určitě doneslo, ale co si budeme nalhávat, většinou je jim to jedno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný