Psí sádlo Dr. Weiss - paraben?

2892
16.5.15 19:50

Psí sádlo Dr.Weiss-paraben?!

Ahoj maminky,
ráda bych se zeptala…koupila jsem dceři poprvé Psí sádlo, slyšela jsem na to samé chvály, začala používat, dcerce to velice pomáhá a dnes jsem zůstala koukat, když jsem si pořadne přečetla složení…přírodní produkt a obsahuje butylparaben! Používáte to i tak? Jak se na to koukáte? Snažím se parabenům vyhýbat a tohle mě teda dost překvapilo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56312
16.5.15 19:56

Jojo, je tam :) Použila jsem to párkrát a za mě efekt žádný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
16.5.15 20:28

Zkušenost u syna mám dobrou. Používám při kašli cca 2× za rok spolu se sirupem Stopkašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
16.5.15 20:29

Nám fungovalo dobře, ale složení jsem nikdy detailně nestudovala :think: teď kupuju Nobilis dětský bio balzám a ten mi přijde ještě mnohem lepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
16.5.15 20:59

Používám, složení jsem nečetla a můžu pět chválu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
16.5.15 21:02
@Gábííí píše:
Ahoj maminky,
přírodní produkt a obsahuje butylparaben!

Asi je to přírodní paraben. ;)

Já jsem jednou koupil vlasovou vodu Restoria, prý působením přírodních látek odstraňuje šediny: http://kedys.sattnet.cz/…-2/restoria/, na štítku měl registrační číslo schválení Ministerstvem zdravotnictví ČR: http://vivantis.takeit.cz/…50-ml-622566, mrknu na složení, a obsahoval taky „lead acetate“. Podívám se do slovníku co je to lead a ono olovo. Taky jsem při koupi neplánoval, že si budu mýt hlavu rozpuštěnou olovnatou solí. Ale asi to bylo přírodní olovo.

P. S: Potom to hlavní hygienik ČR doporučil nepoužívat a varování je taky tady: http://arnika.org/…oda-restoria

A tady: http://www.greyhairloss.com/…product.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13774
16.5.15 21:30

@eumedon ono taky když je na obalu napsáno, že přípravek obsahuje přírodní látky je něco jiného, než čistě přírodní kosmetika či biokosmetika. To je potřeba rozlišovat, výrobci to často používají jako takový chyták ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
16.5.15 21:56

Opravdu mě to rozčílilo! Kdybych se na to v lékárně neptala, jestli je to vhodné pro děti! Ještě mi to doporučili, chválili a rozhodne doporučili i pro děti od 3 let, vůbec mě neupozornili, že tam je paraben. Rozčiluje mě, že se snaží prostě jen prodat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
16.5.15 22:01

V kosmetických výrobcích bývá obvykle nižší koncentrace parabenu než v
léčivech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
20.5.15 09:57
@pannda píše:
V kosmetických výrobcích bývá obvykle nižší koncentrace parabenu než v
léčivech.

To ale neznamená, že to neškodí.
Jsou přípravky zcela bez parabenů. Jinak parabeny se v kosmetice naprosto běžně používají jako konzervant.Jsou téměř ve všech levných produktech a i u těch drahých je třeba studovat, co vlastně obsahují. Totéž se týká tzv bio kosmetiky.
Většině lidí to nevadí, nevadí jim ani ropné deriváty v pleťové kosmetice.
Ale jsou lidé, kteří jsou na toto citliví a potom mají problémy něco najít. A to bohužel i v jinak velmi kvalitních krémech světových firem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
20.5.15 09:58
@AnastazieB píše:
@eumedon ono taky když je na obalu napsáno, že přípravek obsahuje přírodní látky je něco jiného, než čistě přírodní kosmetika či biokosmetika. To je potřeba rozlišovat, výrobci to často používají jako takový chyták ;)

A ty myslíš, že Bio kosmetika neobsahuje parabeny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
1.3.17 21:12

Nechci zakládat novou diskusi, tak to tu jen oživím. Neměl by někdo 2 čárové kódy od jakéhokoliv výrobku dr. Weiss? Poštovné bych samozřejmě uhradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí