Psych léky a diagnoza

Anonymní
14.9.22 16:04

Psych léky a diagnoza

Prosím anonym je to osobní
Ahoj maminky,3 roky se léčím na psychiatrii(teď je mi 21let) a nikdo mi není schopny říct diagnozu 8o nebo takto-mám deprese a úzkosti ale cítím ze ten problém je větší.

Beru denně 200mg zoloft,250mgderin, a 3kapky rivotril a co sem si hledala tak to nejsou normální antidepresiva všechno, tak já nevím :nevim: nechápu ze mi není dr schopny k tomu říct něco víc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ledová káva
14.9.22 16:38

Dávat psychiatrické diagnózy není jen tak, to ani zkušený psychiatr neudělá ode dveří. Často je pro správnou diagnózu potřebné sledovat příznaky v delším časovém horizontu, klidně i několik let, protože je spoustu diagnóz s velmi podobnými projevy v různých fázích a diagnóza se dá určit až podle dlouhodobého vývoje, například střídání epizod apod. Kromě toho pro lidi s některými typy poruch ani není příliš vhodné znát svoji diagnózu.

• Citovat
  • Upravit
Ledová káva
14.9.22 16:43

Ale jinak pokud máš pocit, že psychiatr pouze předepisuje léky bez adekvátního vyšetření, můžeš zkusit jiného.

• Citovat
  • Upravit
2600
14.9.22 16:51

Tak zkus jiného lékaře. Derin i zoloft se předepisují na deprese

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9211
14.9.22 17:32
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,3 roky se léčím na psychiatrii(teď je mi 21let) a nikdo mi není schopny říct diagnozu 8o nebo takto-mám deprese a úzkosti ale cítím ze ten problém je větší.Beru denně 200mg zoloft,250mgderin, a 3kapky rivotril a co sem si hledala tak to nejsou normální antidepresiva všechno, tak já nevím :nevim: nechápu ze mi není dr schopny k tomu říct něco víc

Ahoj, ono někdy stanovit diagnózu není jen tak a vlastně si myslím, že to pojmenování není vždy tak úplně nutné, léčí se symptomy. Ale můžeš si o tom promluvit s psychiatrem, nebo se nechat poslat na psychodiagnostiku ke klinickému psychologovi. Já třeba prošla hodně několikahodinovými testy k upřesnění diagnózy a i tak se mi to různě mění. Začínala jsem panickou poruchou a dotáhla jsem to do HPO, OCD a psychózy. Na co máš u sebe podezření ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
14.9.22 19:20
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,3 roky se léčím na psychiatrii(teď je mi 21let) a nikdo mi není schopny říct diagnozu 8o nebo takto-mám deprese a úzkosti ale cítím ze ten problém je větší.Beru denně 200mg zoloft,250mgderin, a 3kapky rivotril a co sem si hledala tak to nejsou normální antidepresiva všechno, tak já nevím :nevim: nechápu ze mi není dr schopny k tomu říct něco víc

Ale to samo o sobě je diagnóza. Ne vždycky je možný nebo i vhodný stanovovat ty “velké” diagnózy poruch osobnosti a podobně. Léky jsou vcelku normální. Pokud potřebuješ rozebírat víc do hloubky, kde problém spočívá, pomůže spis psychoterapie než psychiatr - na to nemá kapacitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí