Psychické zhroucení v těhotenství

132
24.6.18 03:58

Psychicke zhrouceni v tehotenstvi

Holky, zhroutila jste se psychicky v tehotenstvi? Uz ty stavy nemuzu vydrzet, jsem na vse sama, vubec nespim, premyslim ze pujdu dnes rano do nemocnice, ale dokazi mi tam pomoci? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.6.18 04:03

Jj dokáží, je na asi na antidepresiva, neboj dají ti taková, aby to miminku neublížilo. Sama jsem je brala

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.18 04:03

Co partner?

• Citovat
  • Upravit
132
24.6.18 04:12

Ten už je skoro dva měsíce odstěhovaný, ikdyž se obden vídáme, je z toho jen hádka a stupňuje se to.. nepoznávám hlavně sebe, nedokážu to utnout ani se rodině svěřit, jak se stydím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
24.6.18 05:47

@Kacka789 V první řadě se nestyď! Jsou to tvé pocity, emoce a není žádný důvod k tomu, aby ses s tím trápila sama.
Zkus omezit setkání s otcem dítěte. Teď k tomu není důvod. Hádám, že jste se oddělili a tak to odsuň na druhou kolej. Nech situaci trochu zklidnit tím, že ji nebudeš mít každý druhý den před očima.
Pokud máš s rodinou dobré vztahy, vypovídej se jim, řekni co cítíš, co prožíváš. I kdyby jsi se měla jen svěřit bez nějakého řešení či rady z jejich strany, uleví se ti. Oni budou vědět, že se s tebou něco děje, že nejsi v pohodě a už jen tím se jejich přístup změní. Zavírat a dusit v sobě takové věci nikdy nevede k dobrému konci, ani nenabízí žádné řešení. Naopak. Blízcí by mohli získat dojem, že jim nevěříš, že je „vynecháváš“ a přitom by ti mohli pomoci nebo tě podrželi.
Takže jdi a svěř se.
Máš v sobě dost síly, abys to zvládla. Stačí zvednout hlavu :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
24.6.18 07:54

Urcite bez, popros o pomoc :hug: je dulezite abys byla v klidu i kvuli miminku :hug: od tohp dr jsou. drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
24.6.18 07:55

A vy jste se rozesli,nebo se jen na cas vzdalil, kvuli hadkam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
24.6.18 13:52

@Halamka děkuji moc, tva slova jsem si vzala k srdci. Neni to lehke, ale mas pravdu, snad to zvladnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
24.6.18 13:53

@Káťa19 Odesel kvuli hadkam na tydem a ted z toho budou uz dva mesice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.25 15:37

Přítel chce odejít

Prosím vás, potřebuji poradit. S partnerem jsme se dohodli, že bychom si udělali dítě, chtěla to i moje vážně nemocná maminka, jelikož se chtěla dočkat vnoučete. Celou dobu to nešlo i když jsme se s přítelem snažili, pak jsem nad tím přestala přemýšlet, ale vlastně furt nic. Najednou jsem se dozvěděla pár dní potom, co maminka zemřela, že jsem těhotná. Lékařka i gynekolog mi nedoporučují potrat, jelikož mám na 167 nebo 164 cm, jak kde, podle toho kdo mě měří, takže netuším. Ale mám na tuto výšku 47 kilogramů. Mám velkou podváhu. Už jsem po 1 potratu a měla jsem furt od těch 12 let neustálé gynekologické potíže. Pak prý nemám počítat úplně a vlastníma dětma například za pár let. Což samozřejmě potrat nechci, akorát mě do toho všichni kolem nutí, rodina se otočila zády potom, co jsem řekla, že potrat v žádném případě nebude. Přítel vlastně nakonec to samé, řekl nakonec, že dítě celou dobu nechce, i když mi ho udělal a tvrdil mi furt něco jiného. Partner má maturitu a teď bude končit druhou školu a výučním listem. Chce jít na 3. školu, což mi řekl, až potom, co jsem otěhotněla, i když nad tím měl přemýšlet o dost dřív. Prý si nechce kazit život a jeho rodina mu poradila, ať radši platí alimenty a ať se mnou není. Chce se alimentům vyhnout, právě tou 3. školou. Akorát si neuvědomuje, že soud mu to neuzná. Jelikož má dvě vyučení a třetí škola kam chce jít, je úplně jiný obor, takže mu to samozřejmě nenavazuje. Takže mu prý soud spočítá fiktivní příjem. Ještě k tomu je vlastník nemovitosti a dvou aut. Spíš mě mrzí to jeho chování, ještě když to je měsíc od toho, co zemřela maminka a táta se o mě celý život nezajimá. Hlavně mi je teprve 19 a jednoduché to úplně není. Já ho jako hrozně miluju a nechci aby odešel, ale vím, že tomu nezabráním. Všechno se mi hroutí, mám strach, zároveň ale chci to dítě, takže se prostě musím sebrat, ale je toho teď strašně moc. Přítel mi neustále vnucuje, jak se s holkou, o které mi lhal dobře povídá a jak se jí chce omluvit, že se s ní přestal bavit kvůli mně, že jsem jenom nepříjemná. Mohl by to pochopit, on nebyl ten, komu doma přes rok před očima umírala maminka. Taky jsem byla dost žárlivá, než jsem otěhotněla, moc jsem ho nikam nechtěla pouštět, ani samotného do obchodu, což vím, že je špatně. Ale v každém vztahu jsem byla podvedená a jako malá jsem musela být s tátou u milenek, se kterýma podváděl mojí mamku. Mám hodně špatnou důvěru, ale trvá mi to, než jí zvládnu dát někomu na 100%. Což bohužel nezvládl, ale doufala jsem, že alespoň od toho dítěte neuteče. Taky mi párkrát lhal, i s jinýma holkama a pak jsem stejně já ta špatná, že nemám důvěru, ale ráda bych jí měla.
Už absolutně nevím, co mám dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.25 16:50

Pritel uz od tebe v podstate odesel. Ditetem ho zpatky nevratis, s tim ani nepocitej. Navic, dle toho jako ho popisujes bud rada ze od tebe sel pryc, nejspis bys ani alimenty neuvidela. Babicka sve vnouce uz nikdy bohuzel neuvidi, takze bys nerodila kvuli ni.
Mas zazemi? Mas vzdelani, praci, dobre penize? Uzivis sebe a dite? Odpovez si sama sobe na to.
Dle toho co popisujes dite se mit pohadkove nebude. A ty se budes hroutit dal. Odnaset to bude hlavne to dite, ktere tomu nebude rozumet.
Vypracuj se, zajisti si sobe dobry zivot, najdi normalniho chlapa a pak spolecne si zalozte rodinu. Vsechno pujde, pri nejhorsim i pres IVF. Ale ted byt ja na tvem miste, mam proste rozhodnuto ze dite v tom to okamziku rozhodne ne…
Hodne stesti, at si rozhodnes jakkoliv.

• Citovat
  • Upravit
8.11.25 13:40

@Anonymní 58059801

Jasne, ale furt mam vetsi moznost uz dite nemit, nez mit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie