Psychický teror od přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3359
13.9.13 10:07
@honzátko.x píše:
Zakladatelce už moc nepomůže takové psaní jako, kam jsi dala rozum mít tolik dětí, svatba atd.Je třeba řešit situaci která nastala nyní. Sama mám 5 dětí, ale my už jsme za vodou. Manželství trvá 23let a něco máme vybudované, když jsme začínali, tak to nebylo vůbec lehlé. Žijeme ve vlastním domě, máme vlatní studnu, vlastní topivo a za poplatky dáme 4000kč. Ale byly doby, kdy bylo i hodně těžko, když jsme žili v bytě.
Zakladatelce bych řekla vydrž, ale přijde mi, že její přítel je i na děti dost sobeček. Když se mu nelíbí, že peče dort pro dítě a chce na něj něco dokoupit, tak bych mu řekl, aby si ho nechal upéct za tisícovku. Můj muž vždy chtěl dětem dopřát co nejvíce, tak se do té situace dost dobře neumím vcítit. Bud má peníze a je lakomý a nebo ty finance prostě nejsou a musí hodně moc počítat.

Jo, to je pravda. Ale přece jde slušně říct, nemáme peníze na oslavu :nevim:. Ale ječet, že chce upéct dort (jako 4 leté dítě přece ví, že má narozeniny, musí být smutné nic nedostat :nevim: )a že ty hnusy nikdo nejí :poblion:. Za dárek klidně stačí kniha za kilo :nevim:, ty děti to zase tak neřeší. A oslava? Taky si myslím, že říct rodině, že zrovna nejsou finance a bude jen dort a ať přijdou jen tak posedět, není nic hrozného. Třeba naši by dětem oslavu v této situaci udělali a ani bych jim nemusela říkat :nevim:. Ale to by spolu museli mluvit, ne jen na sebe řvát a hádat se. To pak není divu, že ona kouří a on schovává peníze :roll:. Prostě poradna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
13.9.13 10:10

@MarieP tak mají 4 děti, tak snad vím, tuším jak jsme na tom finančně ne? Nezastávám se jejího muže, to ne. Vadím že musí prosit o peníze, ale asi my to tu nevyřešíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
13.9.13 10:15

Pokud to je varianta B..je třeba se s tolika dětmi naučit počítat v takovém případ se musí žena naučit být hodně zručná a tzv. ekonomocky myslel. Já třeba peču doma chléb i rohlíky, na zahradě se se snažíme vypěstovat pro děti a k tomu slepičky na vajíčka. Když byly děti malé, šila jsem a pletla, ale myslím, že dnes se to ani nevyplatí, když sa dá někde levně koupit oblečení a nebo z druhé ruky. Děkovala bych za to, že jsou děti zdrvé a dobře se vyvíví a hlavně by měli cítit doma klid a lásku. Peníze jsou v dnešní době hrozně moc, ale na prvním místě je a bude zdraví a život dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
13.9.13 10:21
@honzátko.x píše:
Pokud to je varianta B..je třeba se s tolika dětmi naučit počítat v takovém případ se musí žena naučit být hodně zručná a tzv. ekonomocky myslel. Já třeba peču doma chléb i rohlíky, na zahradě se se snažíme vypěstovat pro děti a k tomu slepičky na vajíčka. Když byly děti malé, šila jsem a pletla, ale myslím, že dnes se to ani nevyplatí, když sa dá někde levně koupit oblečení a nebo z druhé ruky. Děkovala bych za to, že jsou děti zdrvé a dobře se vyvíví a hlavně by měli cítit doma klid a lásku. Peníze jsou v dnešní době hrozně moc, ale na prvním místě je a bude zdraví a život dětí.

škoda, že už se zakl. neozvala :roll: Ono kdyby to možná víc rozebrala, jak to mají s penízkama, čí je ten dům kde platí hypo atd. Jestli jsou všechny děti chtěné atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
13.9.13 10:23

@MarieP dětem peču dorty sama a vím, že to není nijak drahá záležitost. Peču dorty i do školky, aby to mohly oslavit s kamarády. Prostě oběčejný ořechový a nebo čokládový dort, někdy na to dokoupím ozdůbky..aby byl hezky veselý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
13.9.13 10:26

@Mia82 kdo ví, kdo ta zakladatela vůbec je. Někdy mi to přijde jako psychologický výzkum..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
13.9.13 10:27
@honzátko.x píše:
@Mia82 kdo ví, kdo ta zakladatela vůbec je. Někdy mi to přijde jako psychologický výzkum..
:think: myslíš?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
13.9.13 10:31
@Mia82 píše:
@MarieP tak mají 4 děti, tak snad vím, tuším jak jsme na tom finančně ne? Nezastávám se jejího muže, to ne. Vadím že musí prosit o peníze, ale asi my to tu nevyřešíme…

Myslíš, že ví :nevim:, já bych řekla že ne. Nezná pin, nemá účet, přístup k penězům…nemyslím si, že má přehled kolik přítel vydělává :nevim:, pochybuji, že ji nosí výplatní pásku, když se chová v ostatním takto :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
13.9.13 10:32

@Mia82 holky vážně nevím. Už dříve na mě nějaké (zakladatelky) působily podivně. Že by psycholog. výzkum na rodiny, mladé maminky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
13.9.13 10:33

@MarieP nechci být drsná, ale v tom případě je zakladatelka hloupá :nevim: Copak si s takovým čleověkem pořídím 4 děti?? Když nevím zda to finančně utáhne? A pokud utáhne hypo 17 tis. měsíčně tak to asi málo není, banka by mu dvě hypo nedala ( pochopila jsem, že to má on sám), my jsme na dvě hypo dva :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
13.9.13 10:42

Myslím, že nerozumné bylo opustit byt s tak velkou hypotékou (17 tisíc) a odkoupit od rodičů půlku domu za cca 20 tisíc měsíčně na roku. Nevím čím musí být její partner, aby měl jistotu, že tyhle peníze bude pořád mít a k tomu ještě musejí z něčeho žít. Pořídit si během pěti let čtyři děti, to chce taky odvahu. Mě připadá, že oba riskují tak, že jsou na hraně a teď už jde jen o to, kam spadnou. Připravili si oba hodně těžký začátek do společného života a kdyby trochu ubrali, bylo by lépe. Nevymalovaný byt mi přijde jako pitomost. Tam bude někde ještě něco jiného a myslím si, že zakladatelka není spoluvlastníkem ani jedné nemovitosti. V tom případě, že se bude cukat, odejde s igelitkami a čtyřmi dětmi do azyláku. Úžasná představa.

• Citovat
  • Upravit
3359
13.9.13 10:42
@honzátko.x píše:
@MarieP dětem peču dorty sama a vím, že to není nijak drahá záležitost. Peču dorty i do školky, aby to mohly oslavit s kamarády. Prostě oběčejný ořechový a nebo čokládový dort, někdy na to dokoupím ozdůbky..aby byl hezky veselý.

Právě proto říkám, koupit knihu a upéct dort - cca 300 Kč - pozvat rodinu a je :nevim: Ale to by fakt spolu museli mluvit, oba to mají svým způsobem těžké, oba to podělali, oba by to měli napravit. Nemyslím, že to co zakladatelka popsala je k bouchnutí dveřmi, myslím že na tomto vztahu se dá (a mělo by se) pracovat. Už jen to, že je schopen se ten chlap postarat o tolik malých dětí :potlesk: je super, to by každý nedal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
13.9.13 10:45
@Mia82 píše:
@MarieP nechci být drsná, ale v tom případě je zakladatelka hloupá :nevim: Copak si s takovým čleověkem pořídím 4 děti?? Když nevím zda to finančně utáhne? A pokud utáhne hypo 17 tis. měsíčně tak to asi málo není, banka by mu dvě hypo nedala ( pochopila jsem, že to má on sám), my jsme na dvě hypo dva :)

Jo lidi jsou různí :nevim:. Někteří si pořizují děti do daleko horších podmínek. :nevim: Já nechci nikoho soudit, to mi nepřísluší. Jen rozvíjím hypotézy :think: a říkám svůj názor, který si dělám z toho co jsem četla (může být mylný)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
13.9.13 10:53

@MarieP to je pravda..souhlasím s tebou.Jo lidi jsou různí. V posledku sleduji výměnu manželek a dnes -pokud se nemýlím má být výměna, kde rodina má doma pěkný bordel.Tak to je jedna z věcí co mě vytáčí, když jsou malé děti a lidi mají doma špínu a myšince. Nemusím mít sterilno, to nikde není psáno, ale hygiena kůli dětem být musí. To jen tak.. mimo téma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
13.9.13 11:10

@honzátko.x Jestli jde o psychologický výzkum, byla bych ráda, kdyby se zakladatelka ozvala a napsala nám svůj názor a případně správné řešení. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí