Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@wildcherry píše:
kdysi jsme takovou krizovku meli, bylo to v dobe kdy jsme kupovali byt, muj nebyl jeste pronajaty, hyp jsme nechteli…takze trochu boj, nez se penize dorovnaly do normalu a zase se slo do plusu a muzu rict, bouchnul o kvuli blbym botkam pro dcerku.Ja nas. rana, ze mi hlida korunu, on vydeptanej ze nemuze mne dopat jit ty boty koupit jen tak. Pritom slo o par korun, ale slo o princip.Pak mi to z pozice chlapa vysvetlil.Diky bohu slo o
cca 2mesice, jinak by jsme se sezrali.Ale mluvili jsme spolu, to nas naopak hodne spojilo v tom stresovem obdobi. A hlavni stres to byl pro neho a to jsme meli jedno dite,predskolkove.Teda,ale smekam, ze to vedes ty.
Ne, ne - chlap vydělává, ale na účtu to mám já
. No jo, ale on si asi v té době, kdy tě sjel za boty nekoupil něco zbytečného za několik tisíc - nebo koupil? Chápeš o co jde? Je mu líto udělat dceři oslavu a koupit dárek a přitom „vyhazuje“ tisíce ( foťák, nepronajatý byt).:zed: Určitě v té době šetřil taky a ještě ti to vysvětlil
. My taky občas byli v **, když třeba chlapovi nezaplatili, nemáme to do dneska
, nějakých 150 000,–
a bylo to pekelné se dostat do plusových čísel…ale to je jiná, chlap první šetří na sobě, potom na mě a až potom na dětech
.
@Anonymní píše:
@Bavi Proč je to cipovina? chtěla jsem holčičku a narodil se kluk, já nevim jak ty, a le já pohlaví dítěte nemůžu nijak ovlivnit. Přála jsem si holčičku, narodil se třetí kluk. Nepřijde mi na tom nic k nepochopení.
Už jste z toho jelen, píšeš, že máš holku, pak dvojky kluky a holčičku miminko…tak jak mohl se narodit třetí kluk
Jako byl třetí, ale jsou to dvojkjy ne?
@Anonymní píše:
@svycarka Já jsem přece nikam nezdrhla. Zbalila jsem si tričko a spodní prdlo a řekla mu,. že zítra přijedu Mě to nepřijde jako útěk od rodiny.
ja vim, ze jsi neutekla od rodiny, ale bez mesicniho mimina bych se proste nehnula.ale to neznamena, ze te nechapu
musis si proste dupnout a ne to vsechno jen tak trpne(ano to neni preklep, nemyslim trapne) snaset. Zehlis, peres, varis, uklizis, vychovavas..on? prinese penize. podstatna a dulezita cast, ale bez jedne v rodine nefunguje druha.mela by jsi mu to dat najevo.
@Mia82 Mám holku 4roky, dva kulky dvojčata a třetí kluk je měsíční miminko. Třetí těhotenství jsem chtěla holčičku, ale narodil se kluk.
@Anonymní píše:
@Mia82 Mám holku 4roky, dva kulky dvojčata a třetí kluk je měsíční miminko. Třetí těhotenství jsem chtěla holčičku, ale narodil se kluk.
ach tak ![]()
Já si nemůžu pomoct, ale čím víc toho tu čtu, tím víc mi to přijde celý divný a zakladatelka mi přijde jako zlatokopka
a podle toho co tu píše tak si myslím, že tím prvním dítětem si buďto chtěla chlapa připoutat, nebo to bylo omylem, protože jsou spolu 5 let a mají 4 letý dítě… a nebo si tu někdo dělá pr.el, protože pokud se takhle chlap chová od začátku - jakože podle všeho asi jo, tak bych si s ním nepořizovala druhý dítě
řekla bych, ýe se jí zalíbil život „ve zlaté kleci“ a teď najednou se jí to rozleželo v hlavě a chce víc
prostě mi to tak přijde ![]()
@nepř. G12 píše:
Předpokládám, že ten obdiv byl myšlen ironicky. Mě na tom nic obdivuhodného nepřipadá. Každý svého štěstí strůjce.
ano, ironiky, svědčí o tom ten vykulený smajlík ![]()
A to já zakladatelku počtem dětí zase chápu. Sama mám čtyři děti rychle za sebou (4,roky,3,roky, 15měsíců a 3měsíce) a je to pekelný záhul, ale mám co jsem chtěla. Nevím co vedlo zakladatelku. Mě partnerův věk, u druého jsem myslela, že další nebude.. Když bylo druhému rok, zatoužila jsem ještě po jednom. Pak jsemřekla, že za pět let budu chtít další, ale to mu už bude 44, tak jsem se rozhodla, že ho chci hned
.
Ale zajdi si do banky, založit účet. Budeš si muset pujčit od rodiny na první vložení, pochopila jsem, že nemáš peníze a přítel ti je nedá. Na sociálku si také zajdi a požádej o svěření do péče a výživné na dětti. Když s ním budeš, můžeš pak kdykoliv odejít. Nebo mu to aspon dojde a změní svůj přístup k financím.
@Anonymní píše:
no hlavně, aby jste něco napodělali, děti těžce nesou neshody rodičů a vždy to odskáčou hlavně děti. Tak až budeme mít chvilku večer pro sebe, pokus si s partnerem rozumě pohovořit. Komunikace dělá hodně, nemusíš jít hned do hádky a dobré je zachovat klid. Měli byste si vyříkat jak to bude dál, máte spolu spoustu dětí a to není jen tak..tak rozum do hrsti a dělejte tak, aby děti byly v pořádku a jak píši, neodskákaly to. Řekni klidně partnerovi, že potřebuješ spoustu energie na děti a chtěla bys být co nejlepší máma..on by tě měl udělat citově štatsnou, protože spokojená máma, dobrá máma. a už od dětí neodcházej a bud ráda, že máš zdravé a jistě krásné děti, Co by za to jiné ženy daly, kdyby mohly porodit zdravé a šikovné děti. Je mnoho neplodných párů a mohli by ti závidět.
Já souhlasím s @káťa a @Katchus, dál jsem nečetla.
Myslím si, že tvůj přítel je pod obrovským tlakem, je frustrovaný a nedivím se, že nemá náladu na radovánky s rodinou a vybuchne kvůli cigaretám (zvlášť, pokud mu kouření vadí).
Také radím okamžitě pronajmout byt a vyčkat, jestli se situace urovná, když budete mít lepší finanční příjem. Ale na vymalování bytu nevidím nic tak drahého, člověk zajede do bauhausu, nechá si natočit primalex a pak to vymaluje, není to zas taková položka (co rodiče, ti vám na vymalování nepůjčí?), my jsme si taky malovali sami a stáčený primalex je o dost levnější (i ten kvalitní).
Dala bych tomu ještě šanci. Někteří lidé reagují na stres různě, je možné, že má tvůj muž např. i dluhy vzniklé z placení tak velkých měsíčních částek.
Svým odchodem všechno potopíš. Jestli ho máš ještě ráda, tak to zkuste vydržet do prvních pár splátek za nájem a rozhoduj se až pak.
Ještě bych ráda podotkla, že chlapy malé děti nezajímají. Nevědí co s nimi dělat atd… začnou je bavit až ve chvíli, kdy se pro ně stanou malými parťáky (už chodí, mluví). Ale pokud má přítel hodně náročnou práci (jak jsem pochopila, tak se asi i živí/přivydělává focením? Pak by byl objektiv zcela pochopitelný, 23tis není zas taková pálka za dobré železo), nedivila bych se, že si ten čas neudělá - zřejmě se u toho neodrelaxuje.
Se mnou manžel taky nikam ven nechodí (chodím denně na dlouhé procházky lesem) a nepředpokládám, že se to s malým změní, dokud to bude mimino, co jen leží, jí, hýbe rukama a mluví ufounštinou. Jde se mnou tak 1-2× za rok. Já s ním taky nesdílím jeho koníčky, tak jsem si zvykla. Proč dělat něco, co tě nebaví. Pokud se o děti postará, je to báječné, to nevím, jestli budu o tom svém moci pak říct ![]()
btw. když jsme se s bývalým stěhovali kdysi do podnájmu, tak jsme si taky malovali sami a žádná sleva za to nebyla a nás to teda nijak nepohoršilo
![]()
@Any83 Nepřivydělává si focením, fotí si stromy atd. Nejstarší už jsou čtyři, aprtákem by být mohla, ale on nechce.
Tak si s holčičkou třeba tolik nerozumí, co já vím ![]()
Můj zase investoval tisíce (nebo dohromady spíš desetitisíce) do vybavení k hraní na el. kytaru. Příjmy máme fakt chabé a podprůměrné.
Já si teď koupila foťák z druhé ruky za 4,5 tis, taky ráda fotím stromy… kdybych měla na lepší, určitě koupím lepší, ať to focení stojí za to (ale kupovala jsem ho z mnou naspořených peněz, ne z jeho výplaty). Dluhy nemáme, tak to zatím neřeším. Budeme pak mít krásné fotky miminka ![]()
Co se týče té el. kytary, je to manželova vášeň, co nadělám
bylo by za to spousta věcí do domácnosti. Jen doufám, že už žádné velké investice tímto směrem nebudou (dušuje se, že ne, ale my jsme na tom finančně fakt zcela jinak, než vy, to co vy splácíte nemáme my ani dohromady jako měsíční příjem a to bez odečtení nákladů).
@MarieP píše:
Ne, ne - chlap vydělává, ale na účtu to mám já. No jo, ale on si asi v té době, kdy tě sjel za boty nekoupil něco zbytečného za několik tisíc - nebo koupil? Chápeš o co jde? Je mu líto udělat dceři oslavu a koupit dárek a přitom „vyhazuje“ tisíce ( foťák, nepronajatý byt).:zed: Určitě v té době šetřil taky a ještě ti to vysvětlil
. My taky občas byli v **, když třeba chlapovi nezaplatili, nemáme to do dneska
, nějakých 150 000,–
a bylo to pekelné se dostat do plusových čísel…ale to je jiná, chlap první šetří na sobě, potom na mě a až potom na dětech
.
Ja pochopila, ze on vydelava, ty to mas na ucte, takze hospodaris, odpovednost mas ty, proto te obdivují
.Me to rodice nenaicili
,tak musel muz prevzit odpovednost
.Jo tak u mas taky prvni deti a ja, pak on, to je fakt ![]()