Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Any83 Nepřivydělává si focením, fotí si stromy atd. Nejstarší už jsou čtyři, aprtákem by být mohla, ale on nechce.
starsi dcerka ma 6 a taky ho to nebavi. Neznamena to ze ji nemiluje. Proste se o deti stara jinak. Krmeni, koupani, oblekami, uspani, vzit k doktorum, zavest skolka, uz skola a to jen kdyz ma cas, ma narocnou praci. A to mame deti 4 roky od sebe a kolikrat pada prace + deti na hubu. A to neresime fin.problemy.Jak to muze zamavat s chlapem kdyz ma doma 3miminka a jedno dite, narocnou praci, zenu neustale ve vykyvu hormonu uz par let.Plac,pleny, prikrmy, krik, vsude hracky.5 let skoro v kuse a jeste nekolik let to tak bude, kdy i finance porostou.Co tvoje prace? Dodelavala sis SS? Bez praxe s 4 prckama jsou vyhlidky mizerny, co si budeme nalhavat. Koukej se na to i jeho ocima.To pak chlap vybuchne i kvuli rohliku koupenymu zbytecne. Proste se to hromadi. A ruku na srdce, byla si mu dobrou zenou? Pozornou? Vyslechla si ho? Dala si i jemu volne chvile ne jen detem? A jestli utoci kvuli penezum, ukazala jsi mu kolik stoji obleceni? Muj dlouho nechapal, nez pochopil(opet jsme ale museli mluvit, mluvit, mluvit).Ted i vase spotreba plinek a sunaru pro 3deti. Myslis ze ho nenastve ze nekojis, hlavne ze si muzes zapalit? Ano i to chlapovi ve stresu projede palici. Neodsuzuji, taky kourim a zacala jsem hned po dokojeni a ac oba kourime, slysela jsem nepatrny naznak vycitky,
proc s tim zacinam.Opet doky spolecne komunikaci pochopil, ze jsem neprestala, jen vynechala dobu, kdy jsem nemohla. Myslim ze si za to muzes trochu sama, na deti jsou potreba dva, jasne, ale hned po sobe? To sis vybrala ty
.
@wildcherry píše:
Ja pochopila, ze on vydelava, ty to mas na ucte, takze hospodaris, odpovednost mas ty, proto te obdivují.Me to rodice nenaicili
,tak musel muz prevzit odpovednost
.Jo tak u mas taky prvni deti a ja, pak on, to je fakt
A ten od zakladatelky šetří na ní a dětech, sobě dopřává
. Já nemám nic proti, taky maká, ale vztekat se kvůli oslavě
, když tam tečou peníze do h*u úplně jinudy
. A to, že nechodí s dětma ven, neřeším (můj chodí, když má čas a to je jen málokdy
)hlavní je, že se dokáže postarat (pleny, koupání, uložit, nakrmit). Přeji ti štěstí v životě ![]()
@MarieP píše:
A ten od zakladatelky šetří na ní a dětech, sobě dopřává. Já nemám nic proti, taky maká, ale vztekat se kvůli oslavě
, když tam tečou peníze do h*u úplně jinudy
. A to, že nechodí s dětma ven, neřeším (můj chodí, když má čas a to je jen málokdy
)hlavní je, že se dokáže postarat (pleny, koupání, uložit, nakrmit). Přeji ti štěstí v životě
Dokazu si predstavit, ze vybuchl nejen kvuli te oslave, ale situaci kolem.Kdo vi jak by to popsal on
.Taky ti preji v zivote stesti
![]()
Když bude chodit mateřská na účet ke mě a ne k němu, koliktedy mám dát? zaplatit poplatky spojené s vodou atd? Nehodlám mu přece jen přispívat na byt a barák, ve kterém nikdy nebudu spolumajitel.
TAk asi tak - každý máte své + a mínus. Po tom, jak jsi to víc rozepsala, tak mi příjde jako schopný člověka - jak po fin. zabezpečení, tak i ve vztahu k dětem. To, že se dokáže postatrat o tak malé děti je velký profit. To, že ti doprává „svobodu“ vyrazit si na třídní sraz - to tedy klobouk dolů - myslím při těch malých dvojčatech…atd. Myslím si, že by byla chyba to tak lámat. Nějaké prostředky mít, je určitě normální požadavek. Pokud s ním není o tomto řeč, tak si nech zasílat na jméno alespoň ten rodičák. Vůbec najít takového schopného člověka, který je ochotný mít víc dětí, obětovat jim proto finanční pohodlí a jak píšeš, má vás všechny rád… podle mě moc takových není - sobci jsou Ti, co zvednou kotvy od problémů…s dětmi, penězi atd. Nám se rozpadlo manželství právě kvůli dětem - a to máme jen dvě. Hodně štěstí, nevzdávala bych to… ![]()
@Anonymní píše:
Když bude chodit mateřská na účet ke mě a ne k němu, koliktedy mám dát? zaplatit poplatky spojené s vodou atd? Nehodlám mu přece jen přispívat na byt a barák, ve kterém nikdy nebudu spolumajitel.
Kolik máte měsíční rozpočet na svoji potřebu? Já bych mu nedala normlálně nic a poplatila bych tím náklady sebe a dětí…nějak, ale netuším, ty celkové náklady. Stejně by Ti jinak měl přispívat na děti - alimenty, když se nedohodnete, řeší to pak soud i u nesezdaných…
@korena Nevím jaký máme rozpočet na svoji potřebu, dostanu jen to co mi dá a to je většinou jen na jídlo. Když jsem si chtěla koupit kalhoty, musela jsem za ním chodit týden, aby mi je dal. Když zaplatím poplatky co se týče baráku, tak to je necelých 6tis. Mateřská vlastně ani nevím kolik přesně je. 7600? Takže by mi vlastně zbylo něco kolem 1800.
Ahoj nech is posílat peníze poštovní poukázkou nic tě to nestojí zavolej na sociálku že to chceš změnit. Jinak tvůj partner je neuvěřitelnej sobec a rozhodně bych od něho odešla. Nezlob se na mě ale u mě držím kasu já a já rozhoduji co se koupí atd… protože to nejlépe vím. Myslím si že někoho má jen můj názor. Dej nám vědět jak jsi dopadla a pokud by jsi chtěla mohu nabídnout sporák za poštovné
No takhle, všude je něco…opomenu-li případy, kde to klape…já si nechávala celý RP, manžel zaplatil inkaso 6tis a ještě mi dával prakticky 3/4 výplaty -nějaký 7tis. na provoz domácnosti, jídlo. Je fakt, že kolem a kolem mi pro sebe taky nic nezbylo - jako třeba myslím na ošacení a žili jsme z úst do úst takřka…tak nevím, zda to byla výhoda, hospodařit s penězi…protože pak to vypadalo, že nejsem schopná nic ušetřit..jelikož neměl přehled co kolik stojí…tak zase zvaž tohle…to, že to má nastarosti a je schopný i nakupovat velký nákup, jídlo je taky docela plus…ale pravda, alespoň min. „kapesné“ to chce…žebrat o peníze nejde…domluvte se, že peníze nejsou jenom jeho ![]()
Řešila bych to, nepřijde mi, že on by byl psychopat. Jen je toho na vás fakt hodně. Nervy ujedou každému a každému jinak…
Mam skoro stejny názor, jen ne na to ze si da 3 cigarety denne, kazdej ma nárok na svůj osobní život, ale s tim pronajmem a placenim tolika penez urcite, pochybuju ze by se někdo nechtel nastehovat jen kvůli tomu ze není vymalovano, urcite by si vymalovali sami a mozna manželskou poradnu.
Ahoj. Píšu za mou kamarádku, která se mi dnes svěřila s dost závažnou věcí. A jelikož sem mladé pískle nevím jak to řešit, prosím o zkušenosti žen, a rady jak to řešit… Řekla mi, že jí její přítel-expřítel psychicky, ale i fyzicky týrá!!,. Musí mu posílat fotky s urcitým slovem aby mu dokazala, že je doma, nesmí se malovat, s nikým se bavit, Vyhrožuje, že jí zabije, občas jí dá i facku. On seděl za ublížení na zdraví a má podmínku. Ví na ní pochopitelně dost věcí a vyhrožuje jí, že to vykecá rodině atd… Bojí se chodit ven.,.DOkonce se přestehovala do jineho mesta k babičce( řekla mu, že kvuli praci)ale prestehoévala se proto, aby od něj byla co nejdál, ale prostě je to k ničemu.
Víte ona byla drive silná a proste on jí zlomil je psychicky nemocná zněj!!, sverila se mi, že se řeže do rukou a má schízi když, jde třeba na nákup, porad se ohlíží jestli jí nesleduje bojí se,
Bojí se ho celá její rodina, prostě není tu nikdo kdo by ho srovnal a dal mu na držku,…Radila jsem jí policii protože to ej Stalking a on je psychopat, ale bojí se, že to bude horší
Omlouvám se, že je to zmatené psaní, ale právě jsem se to dozvěděla a jsem z toho uplně vyštavěná
![]()
Prosím o rady jak postupovat pripadne treba nejaky kontakt na poradnu nebo tak…Děkuji
Příspěvek upraven 03.03.16 v 16:52
@Barunka.10 píše:
Ahoj. Píšu za mou kamarádku, která se mi dnes svěřila s dost závažnou věcí. A jelikož sem mladé pískle nevím jak to řešit, prosím o zkušenosti žen, a rady jak to řešit… Řekla mi, že jí její přítel-expřítel psychicky, ale i fyzicky týrá!!,. Musí mu posílat fotky s urcitým slovem aby mu dokazala, že je doma, nesmí se malovat, s nikým se bavit, Vyhrožuje, že jí zabije, občas jí dá i facku. On seděl za ublížení na zdraví a má podmínku. Ví na ní pochopitelně dost věcí a vyhrožuje jí, že to vykecá rodině atd… Bojí se chodit ven.,.DOkonce se přestehovala do jineho mesta k babičce( řekla mu, že kvuli praci)ale prestehoévala se proto, aby od něj byla co nejdál, ale prostě je to k ničemu.
Víte ona byla drive silná a proste on jí zlomil je psychicky nemocná zněj!!, sverila se mi, že se řeže do rukou a má schízi když, jde třeba na nákup, porad se ohlíží jestli jí nesleduje bojí se,
Bojí se ho celá její rodina, prostě není tu nikdo kdo by ho srovnal a dal mu na držku,…Radila jsem jí policii protože to ej Stalking a on je psychopat, ale bojí se, že to bude horší
Omlouvám se, že je to zmatené psaní, ale právě jsem se to dozvěděla a jsem z toho uplně vyštavěná![]()
![]()
Prosím o rady jak postupovat pripadne treba nejaky kontakt na poradku nebo tak…Děkuji
bílý kruh bezpečí, linka důvěry a pčr. Pokud dokáže, že ji ten magor vyhrožuje atd.. ale existuje hodně poraden, kde jí pomůžou nasměrují atd.
@Barunka.10 Pokud jí terorizuje např. přes sms, okamžitě jít na policii. Případně si začít hovory nahrávat, maily tisknout a udělat jakmile bude mít důkaz to samé.
Tady nic jiného než policie a následné soudní opatření nepomůžou.
@Ellusa @martina.se @Premek_Orac
Moc děkuju. Přeposlala jsem jí co jste mi psaly..
A asi zkontaktuji její rodinu, prtže se mi zdá, že ten první krok neudělá..Je zlomená, nechápu, že si to nechá líbit,… přitom to byla tak silná osoba
![]()
Nemyslím si, že ho zastaví nějaký soudní zákaz styku je to ma*or
Ale určitě se jí pokusím dokopat k tomu aby to nahlásila… a když nebude chtít(bude se bát)?
![]()