Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sluneckova píše:
Zdravím,
Mám takovej dotaz, nebo spíš zamyšlení, samozřejmě si myslim svý, jen chci znát názor i „zvenčí“.![]()
Je normální podle Vás, že Váš partner odsoudí 80% (možná víc) vašich názorů a Vašich postojů k řešení krizových situací, problémů, ale i jen „problémů“, které pro Vás ani nejsou problém, ale on to vyhrotí a nebo na každém vašem slově najde něco co by mohl použít proti Vám?
Docela mě to baví, každopádně už je to ex, no jen mě zajímal názor, co to sakra má být, zda je ten člověk vůbec psychicky v pořádku. Toto trvalo od našich začátků, kdy jsme se poznali 😂 já už se teď jen směju, už nemám ani chuť kvůli takovému člověku brečet.
Reakce typu, „nelži prosimtě“, nebo „zase jsi úplně mimo“ „jsi blázen, ne sorry, ne blázen, jsi slepá“ „sereš si do huby“ „lzi me nepresvedcej“ „alibisticky se obhajujes“ „nenavidim s tebou komunikovat“ „nechapes zakladni myslenky“ „takhle uprimna ty nejsi“ atd atd
Tak toho bych jako přítele brzo poslala do pr.dele.
@Martina84 no co vím, tak je z 5 dětí a vztahy v rodině má rozházené, s otcem se nebaví, maminka mu pořád nosí jídlo navařené atd i když samozřejmě umí si uvařit velmi dobře sám. Sestra o které často mluvil, která prý mohla za většinu jeho psychických problémů prý si pořídila dítě s partnerem, který jí pak opustil a zůstala sama, snaží se podle mě co může, dává sice dceru na hlídání babičce ale aby pracovala, v jeho očích se nestará a je nemožná a nespolehlivá. Jeho rodiče neznám, maminku jsem viděla jednou, když jsem byla u něho a když mu nesla jídlo a on jí do telefonu řekl „teď ne mami, hraju hru, za 15 minut ti otevřu“ (stála venku v zimě. To jsem se už tak naštvala a šla jí otevřít, ta reakce mě naprosto vytočila, pak ještě nadával, bože no prostě nepochopím. A tak celkově ze sebe dělá chudáčka a jak má děsnou rodinu a chodí na psychoterapie kde údajně brečí a neví co se životem. Jeho doktorku jsem si schválně vygooglila, no podle toho jaký je jeho typ žen tak ona je 100%, mladá, tak 30 max, jemu 33, nevím, nezkoumala jsem blíž ale nedivila bych se kdyby tam chodil spíš na „TERAPIE“ než na terapie
![]()
No a pak přijde domů, kde je přítelkyně psychicky v rozkladu a chce se mu svěřit se svým problémem a místo podpory jí zasype VŠEMI zmíněnými výrazy výše
no prostě ideální přítelíček, co? 😃
@sluneckova píše:
@topazio spis mi jen vrta, proc to ti lidi delaji kdyz zaroven tvrdi jak nas milujou
A stejne ti chybi, co?
Precti si Jedovata slova od Patricie Evans.
Dokonala kniha.
A pak uz ho neres a nepitvej to.
Googli gaslighting.
a nedovol to nikomu aby ti to dělal. Začíná to maličkostmi, ale když začneš živit mindrák toho člověka co ti to dělá, tak to prostě roste a sílí.
@Lucie_Sx bohuzel jsem se zamilovala, ale hodlam byt silna a uz mu nikdy nedovolit me obalamutit omluvami, po tomto uz mu neverim ani nos mezi ocima. Nastesti pro me tedy..
Jinak diky za tip na knizku🙂
@Ou píše:
Googli gaslighting.a nedovol to nikomu aby ti to dělal. Začíná to maličkostmi, ale když začneš živit mindrák toho člověka co ti to dělá, tak to prostě roste a sílí.
Ano, začíná to až po určité inkubační době. Oběť z toho bývá zmatená. ![]()
@sluneckova píše:
@Lucie_Sx bohuzel jsem se zamilovala, ale hodlam byt silna a uz mu nikdy nedovolit me obalamutit omluvami, po tomto uz mu neverim ani nos mezi ocima. Nastesti pro me tedy..
Jinak diky za tip na knizku🙂
Naštěstí s ním nemáš děti. Děti by byly chudáci.
@sluneckova píše:
@Martina84 no co vím, tak je z 5 dětí a vztahy v rodině má rozházené, s otcem se nebaví, maminka mu pořád nosí jídlo navařené atd i když samozřejmě umí si uvařit velmi dobře sám. Sestra o které často mluvil, která prý mohla za většinu jeho psychických problémů prý si pořídila dítě s partnerem, který jí pak opustil a zůstala sama, snaží se podle mě co může, dává sice dceru na hlídání babičce ale aby pracovala, v jeho očích se nestará a je nemožná a nespolehlivá. Jeho rodiče neznám, maminku jsem viděla jednou, když jsem byla u něho a když mu nesla jídlo a on jí do telefonu řekl „teď ne mami, hraju hru, za 15 minut ti otevřu“ (stála venku v zimě. To jsem se už tak naštvala a šla jí otevřít, ta reakce mě naprosto vytočila, pak ještě nadával, bože no prostě nepochopím. A tak celkově ze sebe dělá chudáčka a jak má děsnou rodinu a chodí na psychoterapie kde údajně brečí a neví co se životem. Jeho doktorku jsem si schválně vygooglila, no podle toho jaký je jeho typ žen tak ona je 100%, mladá, tak 30 max, jemu 33, nevím, nezkoumala jsem blíž ale nedivila bych se kdyby tam chodil spíš na „TERAPIE“ než na terapie![]()
No a pak přijde domů, kde je přítelkyně psychicky v rozkladu a chce se mu svěřit se svým problémem a místo podpory jí zasype VŠEMI zmíněnými výrazy výšeno prostě ideální přítelíček, co? 😃
Jasně, celá planeta může za jeho špatný život. Se sestrou je to síla.
Panáček najednou nebyl středobod vesmíru a už se vzteká jak malé dítě.
Samozřejmě není v pořádku. A navíc nevychovanec.
Je dobře, že už je ex.
@JancaS84 poznala jsem ho 14.5.2021 takže celkem úspěšně a rychle jsem ho odhalila 😃
@sluneckova píše:
@Martina84 no co vím, tak je z 5 dětí a vztahy v rodině má rozházené, s otcem se nebaví, maminka mu pořád nosí jídlo navařené atd i když samozřejmě umí si uvařit velmi dobře sám. Sestra o které často mluvil, která prý mohla za většinu jeho psychických problémů prý si pořídila dítě s partnerem, který jí pak opustil a zůstala sama, snaží se podle mě co může, dává sice dceru na hlídání babičce ale aby pracovala, v jeho očích se nestará a je nemožná a nespolehlivá. Jeho rodiče neznám, maminku jsem viděla jednou, když jsem byla u něho a když mu nesla jídlo a on jí do telefonu řekl „teď ne mami, hraju hru, za 15 minut ti otevřu“ (stála venku v zimě. To jsem se už tak naštvala a šla jí otevřít, ta reakce mě naprosto vytočila, pak ještě nadával, bože no prostě nepochopím. A tak celkově ze sebe dělá chudáčka a jak má děsnou rodinu a chodí na psychoterapie kde údajně brečí a neví co se životem. Jeho doktorku jsem si schválně vygooglila, no podle toho jaký je jeho typ žen tak ona je 100%, mladá, tak 30 max, jemu 33, nevím, nezkoumala jsem blíž ale nedivila bych se kdyby tam chodil spíš na „TERAPIE“ než na terapie![]()
No a pak přijde domů, kde je přítelkyně psychicky v rozkladu a chce se mu svěřit se svým problémem a místo podpory jí zasype VŠEMI zmíněnými výrazy výšeno prostě ideální přítelíček, co? 😃
Ty máš taky dost, zda se.
@Uslava ty budes asi podobnej clovek, zda se 😂 uz se jen smeju
Zažila jsem. Inkubační doba tak 2 měsíce. Dost se to pak stupňuje to slovní dovolování si a cokoliv má člověk za problém (i když dost velký), tak si za to může sám. Za to za jeho problémy můžou jen ostatní. On je jediný dokonalý, sebereflexe 0. Po ostatních chce dokonalost, sám není takový ani z půlky. Co je nejvíc šílené je, že si nic z toho často neuvědomuje, proste je to nemoc. Zamilovat se do něj je peklo, bohužel umí být neskutečně okouzlující.