Psycho přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.1.22 05:53
@Anonymní píše:
Zažila jsem. Inkubační doba tak 2 měsíce. Dost se to pak stupňuje to slovní dovolování si a cokoliv má člověk za problém (i když dost velký), tak si za to může sám. Za to za jeho problémy můžou jen ostatní. On je jediný dokonalý, sebereflexe 0. Po ostatních chce dokonalost, sám není takový ani z půlky. Co je nejvíc šílené je, že si nic z toho často neuvědomuje, proste je to nemoc. Zamilovat se do něj je peklo, bohužel umí být neskutečně okouzlující.

Přesně můj ex, akorát já ho tedy neodhadla tak rychle a žila s ním 11 let. Už jsem 2 roky od něj pryč a jsem šíleně spokojená, máme tedy syna ve střídavé péči, ale s předáváním jsme to vymysleli v pondělí přes školu a voláme si jen v nejnutnějších případech (samozřejmě první rok, když jsem odešla, byl o něčem jiném, to se snažil komunikovat hodně).. Ale trvalo mi to 8 let, než jsem ho celého prokoukla a tak samo, už jsme byla přesvědčena, že všechno je má chyba a on má ve všem pravdu :zed: další 3 roky mi trvalo, než jsem od něj zvládla odejít..ale byla jsem tak zmanipulovana, že kdyz po 7 letech prasklý jeho všechny nevěry (nejdelší 3 lety vztah s mou nejlepší kamarádkou), tak jsem vlastně nenáviděla všechny ty ženske a kamarádky a on byl chudák.. No prostě jsem byla totálně zmanipulovana.. Nebo když mu vzali řidičák za zbytkový alkohol, tak mi ho vlastně bylo ještě líto :zed: no byla jsem prostě mimo, teď to všechno vidím, a naštěstí mi to pak do roka došlo, že vlastně on je hlavní viník těch nevěr, ale jak už jsem psala, další 3 roky mi trvalo, než jsem se od něj zvládla odpoutat a odejít.. Díky bohu alespoň za to, při představě, že bych s ním ještě teď byla :zed:

• Citovat
  • Upravit
Uslava
20.1.22 06:37
@sluneckova píše:
@Uslava ty budes asi podobnej clovek, zda se 😂 uz se jen smeju

To je právě zvlaštní. S tou jeho doktorkou jsi to fakt dorazila. 8o

• Citovat
  • Upravit
10251
20.1.22 08:36

@sluneckova Je dobře, že už je to ex. S člověkem, který by mě odsuzoval, místo hledal pochopení či porozumění, bych být nechtěl Bylo by to nesmírně vyčerpávající a ubíjející.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.22 09:06

Ja byla s podobným 7 let. Začátky byly úžasný, projevovat se začal asi az po 2 letech, když už mě měl totálně obmotanou kolem prstu a já si myslela, že ho šíleně miluju.
Zřejmně mě celou dobu podváděl, což zjištuju až tak postupně.
Uplně mě zničil psychicky a pak došlo i na to, že mě zmlátil, když byly doma moje děti. A to byla poslední kapka, aby šel.
Bohužel jsem byla tak neskutečně blbá, že jsem se s ním pak ještě nějakou dobu scházela, prostě jsem se nemohla od něj odpoutat. Jeho urážky sem ani nemůžu napsat…
Bože, jsem tak ráda že už to mám za sebou, ale bohužel psychický následky si nesu doteď.
Buď rádá, že v tom on neumí očividně chodit, a prozradil se tak brzo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.22 09:14

Jak jste dlouho od sebe? Jeslti je narcis, tak za chvíli nasadí love bombing, aby te získal zpátky. Prosím tě, hlavně se k němu nevracej… Věř mi, že pak by to bylo mnohem horší.
Oni to prostě výborně uměj.
Mě ke konci psal věci typu proč už ji dávno nechcípla atd a druhej den mi v klidu napsal jak jsem se vyspala a dělal že nic. Prostě šílený úplně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.22 09:34

Nejhorší je, že tihle případi jsou pořád v oběhu, neléčí se (pokud to vůbec lze, byli by pak každopádně úžasní partneři), protože oni problém přece nemají. Je to asi často kombinace manipulátora a sociopata. To, že je člověk odhalí zkraje je sice výhoda, ale většinou se během těch prvních “dokonalých” měsíců už zamilujeme a pak se to těžko opouští. Je strašně důležité se brzy vymezit a nenechat si to líbit, i přes ty růžové brýle, poslouchat instinkt a varovné signály, rady okolí. Protože oni milují právě nejvíc ty hodné, milé holky. Ty co protestují nebo nejsou povolné, tak to je nezajímá. Nejhorší je, jak jsou na začátku fakt dokonalí a okouzlující. Podle mě i oni to mysli dobře, ale neumí to pak, je to proste diagnóza.

V drtivé většině jsou to chlapi, co partnerky podvádí, protože nemají tu sebereflexi atd. Což se tady v diskuzi přesně opakuje a ukazuje. Jsou schopni to dělat a mít pocit, že nic spatneho nedělají, zatímco jejich partnerka doma musí hlásit cokoliv s kýmkoliv. A ta jejich žárlivost je na začátku tak pěkná žejo, vždyť oni tak milujou.

• Citovat
  • Upravit
8437
20.1.22 09:38
@Anonymní píše:
Nejhorší je, že tihle případi jsou pořád v oběhu, neléčí se (pokud to vůbec lze, byli by pak každopádně úžasní partneři), protože oni problém přece nemají. Je to asi často kombinace manipulátora a sociopata. To, že je člověk odhalí zkraje je sice výhoda, ale většinou se během těch prvních “dokonalých” měsíců už zamilujeme a pak se to těžko opouští. Je strašně důležité se brzy vymezit a nenechat si to líbit, i přes ty růžové brýle, poslouchat instinkt a varovné signály, rady okolí. Protože oni milují právě nejvíc ty hodné, milé holky. Ty co protestují nebo nejsou povolné, tak to je nezajímá. Nejhorší je, jak jsou na začátku fakt dokonalí a okouzlující. Podle mě i oni to mysli dobře, ale neumí to pak, je to proste diagnóza.

Dobře to nemyslí. Oni potřebují emoce, proto neustále vyvolávají konflikty. Ale to nemůžou dělat hned na začátku, to by jim partneři utekli hned, tak se nějakou dobu přetvařují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.22 09:41
@Anonymní píše:
Jak jste dlouho od sebe? Jeslti je narcis, tak za chvíli nasadí love bombing, aby te získal zpátky. Prosím tě, hlavně se k němu nevracej… Věř mi, že pak by to bylo mnohem horší.
Oni to prostě výborně uměj.
Mě ke konci psal věci typu proč už ji dávno nechcípla atd a druhej den mi v klidu napsal jak jsem se vyspala a dělal že nic. Prostě šílený úplně.

To je úplně přesný no. A dost těžko snáší, když se oběť postaví na vlastní nohy. Odejdou ze vztahu, protože se zamilujou jinde (rychle a často vzplanou) a pak nepochodí (ne každý si to nechá líbit nebo to pozná po měsíci, dvou) a pak zase dolejzaj a jsou tak uzasni! :roll:

• Citovat
  • Upravit
3800
20.1.22 09:43
@sluneckova píše:
@topazio spis mi jen vrta, proc to ti lidi delaji kdyz zaroven tvrdi jak nas milujou :lol:

Mě by zase zajímalo, kde holky pořád takové nepoužitelné exempláře berou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.22 09:44
@brisco píše:
Dobře to nemyslí. Oni potřebují emoce, proto neustále vyvolávají konflikty. Ale to nemůžou dělat hned na začátku, to by jim partneři utekli hned, tak se nějakou dobu přetvařují.

Jistě, milují emoce a když je to nahoru/dolu. Klid ve vztahu je nebaví. Proto tíhnou k zamilovávání, nevěrám… ale nedělají to cíleně. Nebo teda ne všichni. Prostě si to neuvědomují, je to nemoc, diagnóza. Nedá se to bez terapii a léčby změnit.

• Citovat
  • Upravit
8437
20.1.22 09:46
@Anonymní píše:
Jistě, milují emoce a když je to nahoru/dolu. Klid ve vztahu je nebaví. Proto tíhnou k zamilovávání, nevěrám… ale nedělají to cíleně. Nebo teda ne všichni. Prostě si to neuvědomují, je to nemoc, diagnóza. Nedá se to bez terapii a léčby změnit.

Tady se neshodneme. IMHO Dělají to cíleně s léčit se to nedá ani terapií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.22 09:51
@sluneckova píše:
@topazio spis mi jen vrta, proc to ti lidi delaji kdyz zaroven tvrdi jak nas milujou :lol:

oni ale nemají právě tu sebereflexi
zažila jsem to, jsou prostě takoví
milujou tu osobu (jejich způsobem, jiný neumí), ale prostě tohle chování neumí sami bez pomoci změnit
ale odbornou pomoc téměř nikdy nevyhledaji, protože oni problém nemají, že jo … problém jsou ostatní nedokonalí okolo nich

Moje zkušenost je teda roční a v paralelním vztahu (na to je užije :roll: ). Takže jsem měla odstup, nebyla jsem partnerka a i tak to se mnou neskutečně cvičilo. A furt to gradovalo. Nadávky atd nebyly, ale prostě i tak šílený. Na začátku poklad, vše úžasný, zájem takový, že jsem si přišla jak princezna. Zájem zůstal celou dobu, ale chování horší a horší. Pozadavky na moji dokonalost, dodržování pravidel (který sám porušuje), žárlivost, odpovídat na vše hned (sam nemusí na nic), manipulace proste silena. A doma samozřejmě partnerka. Já byla jen další v rade jeho bokovek, místo mě bude další…)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.22 09:55
@brisco píše:
Tady se neshodneme. IMHO Dělají to cíleně s léčit se to nedá ani terapií.

Je to možné, že terapie nepomuze… ani medikace myslíš? Asi budou i různe druhy s stupně, třeba jako kolega v praci je tyran manipulátor a ten to dela cílene a zcela vědomě, pravda

• Citovat
  • Upravit
12884
20.1.22 10:00
@sluneckova píše:

Protože jsou to manipulativní frustráti a zkouší, kam až můžou zajít ve zlomení sebevědomí oběti, na kterou se přisáli. Přesně takhle vznikají týrané ženské, ne fackami, ale totální destrukcí jejich sebevědomí a hodnoty. Ten tvůj to akorát nedělá dost chytře, nebo najel na „fázi dva“ příliš brzo, ještě jsi nebyla dostatečně zpracovaná a došlo ti velice rychle, že problém je s ním, ne s tebou :nevim:

Expertních manipulátor ale dokáže na tohle chování najet tak postupně, že si oběť ani nevšimne, a pak už věří, že si to zaslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
20.1.22 10:02
@topazio píše:
Toto jsem před časem slyšela v obchodě. Takhle mluvila matka na malého syna. 8o

Neeee :,( :( :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek