Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@SisiYetti ona by ho ta pozitivita na vojně přešla, já bych mu dala proteiny, frackovi.
@SisiYetti Ty proteiny zničí ledviny- i dospělým, natož dospívajícím. Na cvičení a stravě jsem byla taky závislá- je to fakt psych. nemoc- chce to odborníka.
@unuděná píše:
@SisiYetti Me by vazne zajimalo, proc jsi tuto diskuzi zakladala? syna vehementne branis, vse je v poradku, resit to nehodlas. Cesta do pekel, koukni na ty komentare tady-mimoradne se skoro vsechny shoduji.
viď, až neobvykle se shodují… @SisiYetti proto jsem ti tu psala příběh z rodiny… moje teta to taky nechtěla vidět, znovu opakuji, když to začala řešit bylo za minutu dvanáct a to beze srandy…todle není ani v pubertě normální. Chodí k psychologovi? Myslím, že i samotný comingout byl pro něj těžký už jen toto by se mělo řešit, jak se vyrovnat s narážkami okolí (co si budeme povídat, naše společnost je hodně homofobní a ještě k tomu o tolik starší partner)… někteří tento stres řeší extrémně někde jinde… třeba to ventiluje cvičením, nevíš?
@Pidulka1991 píše:
viď, až neobvykle se shodují… @SisiYetti proto jsem ti tu psala příběh z rodiny… moje teta to taky nechtěla vidět, znovu opakuji, když to začala řešit bylo za minutu dvanáct a to beze srandy…todle není ani v pubertě normální. Chodí k psychologovi? Myslím, že i samotný comingout byl pro něj těžký už jen toto by se mělo řešit, jak se vyrovnat s narážkami okolí (co si budeme povídat, naše společnost je hodně homofobní a ještě k tomu o tolik starší partner)… někteří tento stres řeší extrémně někde jinde… třeba to ventiluje cvičením, nevíš?
Asi tak
@enny3 A já myslim, že je naopak rozmazlenej…Buzeruje mámu, že mu osolí jídlo. a na Aanorexii taky nevypadá, když váží 78kg.
@Marcam píše:
@enny3 A já myslim, že je naopak rozmazlenej…Buzeruje mámu, že mu osolí jídlo. a na Aanorexii taky nevypadá, když váží 78kg.
Není to o váze, ale o tom, co je v hlavě- když řeší, že kyne když leží se čtyřicítkou, tak je to v hlavě špatně, nedůvěra k matce je děs, to jo.
@Marcam píše:
ale ona neexistuje jen anorexie
, je víc poruch přijmu potravy
Ohledně škodlivosti či neškodlivosti ryze přírodních věcí by se taky dalo slušně polemizovat. Základem zdravého jídelníčku totiž rozhodně není nějaký protein v prášku, ale VYVÁŽENÁ strava - včetně! tuků, sacharidů, soli atd. A už to tu padlo, nadmíra proteinů, speciálně v dospívání, zatěžuje ledviny a později srdce.
@unuděná píše:
Ohledně škodlivosti či neškodlivosti ryze přírodních věcí by se taky dalo slušně polemizovat. Základem zdravého jídelníčku totiž rozhodně není nějaký protein v prášku, ale VYVÁŽENÁ strava - včetně! tuků, sacharidů, soli atd. A už to tu padlo, nadmíra proteinů, speciálně v dospívání, zatěžuje ledviny a později srdce.
Ano moc bílkovin (i přírodních- tvaroh např. v nadměrném množství)velmi škodí ledvinám.
@SisiYetti píše:
@neumisa Proč bych mu měla zakazovat fitko a nutit mu např salámy, když vím že má svůj zaběhlý režim při kterém je mu dobře a je spokojený, v pohodě a šťastný a podle jeho lékařky má ukázkové krevní testy i ostatní aspekty? Prostě respektujeme jeho režim a jsme schopní mu hodně přizpůsobit plány všeho možného včetně lékařů, aby mu to s jeho plánem vycházelo. Nás to nijak neomezuje a on je spokojený.
jasně, všechno je v pohodě, všichni jsou spokojeni… jen se ti kluk skládá u sporáku, nevěří tomu, co mu uvaříš a jeho psychika taky nebude úplně v pořádku. Ale jo, jinak všichni zdrávi.
@Ou píše: … zavání poruchou sebevnímání a sebepřijetí…
U kořene je sebenenávist, pocit nedostatečnosti, viny a selhávání a pocit toho, že ve svém životě nemá člověk kontrolu.
ved to je uplne jasne, ocividne ma mindrak z toho, ze je iny, ze je gay..ano, ma frajera, na vonok moze vyzerat vyrovnany, ale pod povrchom to tleje, nechce byt „iny“
Opravdu šílený přístup - poraďte mi co s dítětem, ale hlavně tak ať je po jeho aby byl spokojený (za nás se říkalo rozmazlený). Zakladatelko - uvědom si, že ty jsi rodič a děti (v 15-17 je kluk pořád dítě bez životních zkušeností a základního vzdělání) mají poslouchat. Samozřejmě u dítěte vyslechnu názor, ale konečné rozhodnutí je na rodičích, takže „syn je vzteklý když je nemocný a komanduje celou rodinu“ je především selhání tvojí výchovy a je nejvyšší čas, jestli není pozdě s ním zatřepat a ukázat kde má v rodině místo.