Puchýřky na kůži

5037
14.6.14 18:09

puchýřky na kůži

Ahoj, mám dotaz, třeba se s tým už někdo setkal. Dceři se ve středu na kůži objevily červené skvrnky (asi 1-2mm v průměru, provázely to horečky střídané s teplotami. Na druhý den jí na nohách, obličeji a na zadečku vyskákali červené pupínky a občas bílé puchýřky. Doktorka nám řekla, že je to virové onemocnění, něco jako neštovice, ale v mírnější formě, že to za pár dní odezní a nepřenáší se to na dospělé. Dneska jsem si toho všimla i u mě, začíná to na rukou, dělají se mi puchýřky a co každou hodinu jeden. Nemáte s tím některá zkušenost? Nepřijde mi, že doktorka teda věděla, co to opravdu je :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1038
14.6.14 19:58

Syndrom ruce nohy ústa? kluci ho měli, nejdřív horečky a pak se osypali…a ač by to měla být dětská nemoc, chytili to v rodině i dospělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
14.6.14 20:07

Dceři se teď taky udělali nějaké pupínky, všemožně na těle-ramena, zadek, nohy, boky. Po 3-4 na místě. nejdřív jsem myslela, že to má ze sluníčka, pak jsem si říkala že by neštovice-ty se jí pořád vyhýbají, pak jsem to tipovala na kopřivku…
Nevím, no. nesvědí jí to, teplotu neměla-nebo jsem to nezaznamenala, bolelo ji asi dva dny břicho, vždycky jen po ránu, dopoledne se to usadilo, jen pupeny přibývali.
Ale nic to nedělá, tak to moc neřeším. V po jdeme k naší dr., tak jestli to nezmizí, tak se taky optám:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
14.6.14 20:21

Nevím co by to mohlo být, ale zašla bych raději na kožní, protože dětský a obvodní doktoři to zas tak dobře nepoznají ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
14.6.14 22:31

Holky děkuju za rady, v pondělí zajdu na kožní, je to fakt divný. Ještě mě napadlo, že muže mít neštovice a já pásový opar, ale moc to tak nevypadá, ty puchýře mám dost rozsetý po rukou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
14.6.14 23:08

Tak myslím, že to ani do ponďelí nevydržím, už se mi ty boláky dělají i na chodidlech (postup přesně jako u dcery). Jen nechápu, proč mi celou dobu tvrdí, že jí to nebolí, mě teda jo. I když u ni to vypada trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
15.6.14 07:42

No máte s největší pravděpodobnosti nemoc ruce, nohy, ústa - najdi si to ne netu, je to virové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
15.6.14 09:38

Tak máme prý pátou nemoc, už jsem to nevydržela a jela k doktorovi. Dospělí to teda klidně můžou chytnout, když mají oslabenou imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí