Pudink

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
44
19.1.07 20:19

Pudink.

Holky, jak vaříte prckům pudink? Doktor mi doporučil raději ze Sunaru a s polotučným mlékem počkat. Tak by mne zajímalo, od kdy vlastně mohu dávat převařené mléko. Díky moc. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44
19.1.07 20:27

Lauro, právě, že si vzpomínám, že jsem u starší dcery začala tím plnotučným a pak polotučným, ale kolik jí bylo - to už nevím. Tak díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
19.1.07 20:52

Polotucne mleko by nemel byt hlavni zdroj mleka - jako doplnek k MM nebo k UM muze byt uz od jednoho roku.

Krabicove nevadi, je jen tepelne (120 stupnu na nekolik vterin) osetrene, neni v nem zadna chemie.

http://emimino.cz/modules.php?…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
19.1.07 21:11

Mně zase dr. říkala, že klidně do 3 let mám dávat Sunar. Normální mléko není pro děti nic moc - může způsobit alergie. Samozřejmě, že když jí jogurt, tak v něm norm. mléko taky je, ale dávání Sunaru mě nezabije a když ho pije..........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
20.1.07 09:25

Mně dr. taky řekla, že od 1 roku může v přiměřené míře i kravské krabicové mléko.
Pudink nám mooc chutná, ale právě z tohoto důvodu ho dělám tak max 1× za týden, spíš 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
20.1.07 10:43

ja jsem davala na piti Sunar (az skoro do 3let), ale pudink jsem varila normalne z kravskeho krabicoveho mleka uz od roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.1.07 15:31

Uvařit pudink místo v mléce ve vodě a pak zašlehat Sunar nebo jinou UM. Byla to Mňamina :)

• Citovat
  • Upravit
1376
20.1.07 15:36

A ked je niekto lenivy ako ja :D tak kupi puding od Nestle (maju vanilkovy a cokoladovy) je od 8m a nemusim premyslat nad tym z akeho mlieka. Je hotovy :-))
Inak sa tiez priklanam k UM, je upravene, takze nealergizuje v takej miere ako kravske mlieko.
A jogurty su zakysane, takze tam je tiez bielkovina kravskeho mlieka, ktora sposobuje alergie „upravena“ podobne ako v UM.
Lesina tak aj som teraz v poradni vyzivy v Mama a ja cistala dotaz maminy, ci moze davat nizkotucne vyrobky PRILEZITOSTNE 2 rocnej dcere (co ja bezne davam, ked odo mna pyta napr. Mozarrelu light, lucinu light,) lebo viem, ze dostava dost aj tukov a mliecka (UM) vypije tych 500-700ml denne. No a dostalo sa jej odpovedi, vraj je to absolutne nevhodne davat, ze ma davat len plnotucne vyrobky.
Pritom od 2 rokov sa uz vraj moze aj znizovat tuk v strave (podla zase ineho zdroja). Takze fakt ma ta odpoved odbornicky prekvapila a dost som to nepochopila.
Asi zase plati, co odbornik, to nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
20.1.07 15:43

Lesino, díky za odkaz na diskuzi. :wink:

Gothic, tak to jsem ani nevěděla, že Nestlé dělá takový pudink. Asi kouknu po obchodech. :lol:

Jinak jsem chtěla dodat, že samozřejmě malé Sunar nechávám (moc ji chutná). A ještě dotaz: pokud budu vařit z čerstvého mléka, je nějak omezeno, kolikrát týdně by to mohlo být? Malá má pudink moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
20.1.07 17:15

Taky jsem byla rozhodnuta davat do 3 let mleka typu Sunar apod. Nakonec cca od druheho roku pije dcera normalni mleko - kupujeme Jihoceske „cerstve“ a pije ho tak rada, protoze to vidi u tatinka, kteremu taky moc chutna. Jinak do 3 let jsem ji kupovala v plechovce Junior mleko od Nestle s bifidobakteriemi, takze to stridala…

• Citovat
  • Upravit
163
22.1.07 14:28

Dobrý je taky pudink s jablíčkama - :lol: podusit nastrouhaná jablíčka, případně osladit, přidat v troše vody rozmíchaný pudink, zavařit, mňamka, náš Filip to miluje, taky mu tam třeba přidám rozdrobené piškoty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
3.4.12 08:41

Potřebuju naléhavě pomoc a novou diskuzi založit už nemůžu. :( :cert: Tak bych byla ráda za odpověď. :mrgreen:

Za chvíli budu dělat malýmu dort , kde je základ pudink, ten musim vyklopit z misky. No a otázka z ní jak na to, aby šel vyklopit a jde líp z plastový nebo skleněný misky. :think: :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
3.4.12 08:48

Já dělávala do plastový a vyložila jsem si tu misku potravinovou folií nebo alobalem.Potom jsem to vyklopila v pohodě.
Moje máma dává rovnou do plastové, před tím jí vyplachuje studenou vodou, ale mně se to i tak kolikrát přilepilo.

• Citovat
  • Upravit
864
3.4.12 08:53

Používám skleněné misky, ale pokud máš plastovou s hodně hladkým povrchem - tak by to mělo klapnout také… Já používám na vyložení misky buď tu folii, jako psala zichisek a nebo lehce a stejnoměrně (opravdu hodně lehce) vymazat máslem (NE margarín nebo olej, ale máslo). Tak ať se dortík podaří :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
3.4.12 08:53

já dělám do skleněné, vypláchnu vodou, vyklápí se mi to v poho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí