Jaké koření pro roční mimi?

435
18.1.07 22:13

Jaké koření pro roční mimi?

Přeju hezký večer, pořád trochu tápu v tom krmení. Jaké koření můžou roční prckové? Můžou třeba česnek?? rozumím tomu, že nesmějí nic ostrého a toho koření moc, ale které používáte vy? Kupujete normální v obchodě nebo bio? Je v tom vůbec nějaký rozdíl? Dá se tomu v obchodě věřit, nesemelou tam úplně všechno:( ?

""http://lilypie.com/pic/070106/uDqo.jpg":http://lilypie.com/…106/uDqo.jpghttp://b2.lilypie.com/7MQ8p1/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
468
18.1.07 22:27

kupuju normalni v obchode. Dceri jsem korenila po roce soli, bobkovym listem, novym korenim, bazalkou, kminem, tymianem,…zadny pepr, podravka, kari,…cesnek i cibuli jsem ji davala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7553
18.1.07 22:31

Ahoj,
do roka jsem používala jen natě bylinek (petrželka, celer, majoránka, oregano) a drcenej kmín, vše v malinkatém množství. Měla jsem domácí, ale jinak bych kupovala bio sušený, později pak „normální“. Od toho roku jsem k tomu začala používat bio vegi vegi bylinkovou a zeleninovou taky trochu… A teď už tím kořením naše společný jídlo, je to pro nás dospěláky příjemná změna. Na obalu je uvedený přesný složení a nic „špatnýho“ jsem tam nenašla. Trochu česneku taky, třebas do špenátu, ale ne moc. Prostě postupně a rozumně:-)
Tak dobrou chuť¨.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
18.1.07 22:58

Ahojky,

my používáme mořskou sůl (ne moc), dále pak třeba majoránku, drcený kmín, všechno zelené (petržel apod.), solčanku (směs koření do polévky s mořskou solí - ze zdravé výživy)… Dřívě měla malá jídla skoro bez chuti, teď už se koření tolik nevyhýbám. A např. polívku nám dochutím až na talíři max. trochou Maggi nebo solí brambory…

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
19.1.07 09:01

Do roka jsem dávala jen malé množství bylinek (majoránka, tymián, dobromysl, bazalka, kopr, petržel, celerová nať, pažitka), nebo drcený kmín, bobkový list, případně ždibec česneku.
Teď jsem to obohatila o vegetu bez glutamátů určenou pro děti (se sníženým obsahem soli, prodávaj jí u nás v bylinkářství, ale stejně jí dávám jen trošku, třeba do polívky), do omáček dávám i sladkou papriku, česnek a cibuli (ikdyž v menším množství, než pro dospěláky), do vývarů přidávám nové koření (cca 1-2 kuličky). No a když vařím brambory/rýži/těstoviny, tak přidám malou špetku soli (mořské).

Příspěvek upraven 24.08.20 v 09:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.1.07 10:29

Korenila jsem taky bylinkama, od roka mirne morskou soli s bylinkami nebo jsem objevila i bylinkovou Podravku „light“, ktera je bez glutamatu. Taky mam mlynky Kotanyi s bylinkami, pak jsme pouzivali kmin i fenykl.
 Hanka

• Citovat
  • Upravit
1479
30.7.13 19:03

Taky nevim jak s tim korenim.Mel by pomalu jest to co my tak jsme si rikala, ze kdybych udelala gulas a vyndala mu z toho parek tak by to mohl a samo to moc nekorenila tak jestli muze tu cervenou papriku.Nebo co kopr? Jime zatim oregano, kmin, pazitku a bazalku ( spis v prikrmech z obchodu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
30.7.13 19:05

Kopr může, papriku to nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie