Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
A přítel si pouze na sebe úvěr vzít nemůže? Nebo už má na sebe tu hypo?
@anonym: pěkně to máte zamotané, ale řešitelné by to mělo být.
Příjmy: ze zahraničí se většinou neberou příjmy z UP a živnosti, dosta čsto jen z obyčejného zaměstnání. Na druhou stranu, 4000 EUR jestli je to v čistém, je to ranec. To by stačit mělo, pokud ta Vaše hypo/úvěr není v nějaké hyper výši.
ČMSS: od Lišáků hypotéku mít nemůžeš. Buď máte překlenovací (meziúvěr) úvěr ze stavebka se zástavou nemovitosti (horší případ) nebo obyčejnou hypotéku od Hypotečky/ČSOB/Poštovky, kterou ČMSS jen přeprodává/sjednává (to je lepší případ).
Řešení jsou dvě:
Nemám dost informací, abych mohl říct, která z těchto možností je v temto případě lepší.
@Vrtacka dekuji. Je to slozite.
Od CMMS ja to normalne nevim co prene mame. Mame 2,1procenta prvne jsme ntsli milion a pul ted uz tam mame 3mega s tim ze muzeme zaplatit kdykoli vetsi castku. Nejsem si jista zda je to preklenovacci ale jiz jsem to slysela.
Pritel je slovak ale zijeme ve Finsku, oni by mi zivnost schalili ale musela by byt v cistem pres 35tisic/mesicne a to fakt nemam.
@lalaláček Pritel na SK uz nema zadny trvaly pobyt, zil pres 10 roku v Nemecku. Ale protoze nejsme sezdani vlastne jeho prijem nikde ani se neuvadi pri vypoctech.
Fakt nevim.
jestli chceš, ozvi se do SZ. Řeknu Ti toho více.
Děkuji. zítra dopoledne se ozvu jsem na telefonu a zrovna jsem to od klika tak už ne anonym. Nevadí pak to smažu.
Smlouvu do zítra najdu. Diky
Dobry den,
zadam o radu nebo napad.
Potrebujeme zhruba 500 000 na pokraovani stavby a nase situace je takova.
Zijeme v zahranici, jiz hypoteku mame od CMMS ale navyseni nam zamitli protoze od ledna jsem na UP v zahranici (600€) a moje zivnost nedosahuje vysi v tabulkach - mam zhruba 1000€ z zivnosti. Pritel je slovak pracujici na klasicky praovni pomer, ma asi 4000€ ale protoze je slovak a nejsme sezdani jeho tu nikdo neresi.
Stavime v CR a chteli jsme pres zimu jeste spoustu veci udelat a minimalne 500 000 nam chybi.
Vidite nejakou moznost? zas aby uroky nebyly mega velky? diky.