Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
manzel se chysta si vzit půjčku, nejspis nebude potřebovat muj souhlas, jako souhlas manželky, ale mozna ano.Ja nejake zavazky mam nesplacene, ale vse placeno v poradku, ale manzel to nevi:( dozvi se to?
Diky
Banky nahlíží do registrů. Ale pokud to bude jen na jeho jméno, není důvod aby nahlíželi do tvého, a navíc bys musela bance dát k tomu souhlas.
Asi nedozvi, ale at zije duvera v manzelstvi a slib, ze o tom druhem vime vse potrebne.
Pokud mu nebudeš dělat ručitele, tak se nedozví nic. Banka si tě pravděpodobně ani prověřovat nebude. Jinak myslím, že manžel určitě potřebuje tvůj souhlas.
@1753pajana1753 píše:
Ahoj,
manzel se chysta si vzit půjčku, nejspis nebude potřebovat muj souhlas, jako souhlas manželky, ale mozna ano.Ja nejake zavazky mam nesplacene, ale vse placeno v poradku, ale manzel to nevi:( dozvi se to?
Diky
Ještě takový detail, pokud je ta tvoje půjčka z doby manželství, tak je vlastně spoludlužník a jestli je to stejná banka, tak to tm asi uvidí. No a nebylo by jednodušší mu to říct?
Nedozvi ale zabila bych te za to. Tohle mi udelal manzel - zatajil pujcku, co si vzal pred manzelstvim. Tim ze jsme nemeli predmanzelskou smlouvu automaticky dluh pada i na me. I kdyz ted uz smlouvu mame, nevztahuje se na stare dluhy, ty stale padaji i na me. Nove vznikle jiz ne. Takze pokud nemate predmanzelskou smlouvu, rekni mu to. Protoze je to ted i jeho dluh.
@Anonymní píše:
Nedozvi ale zabila bych te za to. Tohle mi udelal manzel - zatajil pujcku, co si vzal pred manzelstvim. Tim ze jsme nemeli predmanzelskou smlouvu automaticky dluh pada i na me. I kdyz ted uz smlouvu mame, nevztahuje se na stare dluhy, ty stale padaji i na me. Nove vznikle jiz ne. Takze pokud nemate predmanzelskou smlouvu, rekni mu to. Protoze je to ted i jeho dluh.
Proč by jeho dluhy před které nasekal před manželstvím byly i tvoje? Bez smlouvy jsou dluhy v manželství obou i když o tom druhý neví ![]()
@1753pajana1753 Možná teď napíšu blbost, ale souhlas manželky potřebuje až od nějaké výše, ne? Soudě dle toho, kolik půjček si nabral strýc bez vědomí tety…
@arinecka protoze vsechny dluhy co naseka Partner i pred jsou pak v manzelstvi spolecne.
@svycarka píše:
@arinecka protoze vsechny dluhy co naseka Partner i pred jsou pak v manzelstvi spolecne.
Jj, to je parádička platná od 2014 dle NOZ
@1753pajana1753 tvoje svoleni by potreboval az od urcite castky (aspon tak to bylo ve dvou bankach, kde jsem pracovala) a pokud bude zadat manzel tak nesmime sdelit, ze ty, mas nekde jinou pujcku, ikdyz to pres registr uvidime
anonym kvuli praci, aby nebyla spojovana s mym profilem
@Šarlota4 píše:
Asi nedozvi, ale at zije duvera v manzelstvi a slib, ze o tom druhem vime vse potrebne.
Přesně tak. Udělat tohle partner mě tak letí, ani schody by nestačil spočítat. Normální podraz toto.
Ta důvěra
a lhát manželovi a teď se bát že se to dozví, přála bych ti aby se to dozvěděl když mu lžeš
i malé děti ví že lhát se nemá ![]()
To až se provalí to bude průser
a oprávněný. Tohle se endělá zatáhnout do dluhů partnera který nic netuší ![]()