Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla bych se zeptat jak oslovit kluka. Asi to bude znít divně, ale vždycky jsem byla ta oslovená. No, popravdě, moc těch oslovení nebylo Je mi 27 a každé ráno jezdím vlakem s moc hezkým a od pohledu sympatickým klukem. Když kolem něj projdu, vždycky se na sebe podíváme, pousmějeme a … to je všechno. Jezdíme spolu opravdu denně, tak už je to fakt docela trapný jak se jen míjíme. Já bych ho třeba i pozdravila, ale dokážete si představit, že by vás jen tak z ničeho nic začal zdravit někdo vlastně úplně cizí jen proto, že spolu jezdíte vlakem? Netuším kolik mu je, řekla bych, že kolem 30 a ani jak se jmenuje, takže nějaký hledání na FB padá. Jde mi o to, jestli když se za ním vecpu do kupé a pokusím se navázat rozhovor, to nebude hned vypadat, že ho chci sbalit. Na diskotéce, v baru nebo tak, je běžné, že se lidí dají jen tak do řeči, ale ráno ve vlaku? Nebudu za idiota, zoufalku nebo úchylku?
Šmarjá ty s tím naděláš, víš co já se dozvěděla věcí cestou vlakem? Ale nechtěla jsem se seznámit, to je fakt. Tak se vecpi do kupé a prohoď něco o počasí. Dnes by se hodilo jak je hnusně a třeba se rozpovídá. ![]()
No právě
Navíc když se ztrapním nebo mě rovnou odpálkuje, tak nevím jak budu dojíždět protože pak se s ním potkávat každý den? Dost blbý
A proc ne pokud jezdite kazdy den stejne nevidim v tom problem. Pokud se na tebe usmiva zrejme ceka a nebo je taky nesmely.Ja bych si rano prisedla a nabidla mu ze si muzete popovedat cestou ze to rychleji utece. Pokud bude chtit popovidate pokud ne svet se nezborí:-)P. S držím palce at to vyjde
![]()
Problem je ten, ze obecne muzi nejsou radi loveni. Oni chteji byt za lovce. A v zadnem pripade ho nezdrav jako ty první. Zdravi prvni muz. Myslim si, ze kdyby mel o tebe zájem, tak uz se da s tebou do reci, požádá te o cislo atd. Jinak ti toho kluka preji, ale nenapada me, jak zaprist nenapadne rozhovor. A treba někoho ma a usmívá se na tebe, protoze se mu prostě líbíš, ale rozchazet se kvůli tobe nebude.
@divine woman už jsem měla vymyšlených dokonce několik plánů ale všechny krachly
Ale jak to udělat aby to nevypadalo, že si jdu za ním vyloženě pokecat, zkrátka aby to tak nějak všechno přirozeně vyplynulo? ![]()
Ja jsem svyho chlapa taky sbalila ve vlaku
Ale on teda stipal jizdenky no…
Ale asi bych zacala nejakou nevinou konverzaci. Zeptat se kam dojizdi apod. Tim nic nezkazis. ![]()
@Rexi kexi píše:
No právěNavíc když se ztrapním nebo mě rovnou odpálkuje, tak nevím jak budu dojíždět protože pak se s ním potkávat každý den? Dost blbý
Nemůžeš říct nejdřív jen „Je tu volno?“ Pak už není tak těžké něco říct. A jestli tě odpálkuje, nebudeš si ho dál všímat.
@tzipora Přesně tohle už mě taky napadlo. Děkuju za názor. Asi to tak fakt bude
Bylo by fakt divný kdyby tak pěknej kluk byl sám.
@Rexi kexi píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat jak oslovit kluka. Asi to bude znít divně, ale vždycky jsem byla ta oslovená. No, popravdě, moc těch oslovení nebylo Je mi 27 a každé ráno jezdím vlakem s moc hezkým a od pohledu sympatickým klukem. Když kolem něj projdu, vždycky se na sebe podíváme, pousmějeme a … to je všechno. Jezdíme spolu opravdu denně, tak už je to fakt docela trapný jak se jen míjíme. Já bych ho třeba i pozdravila, ale dokážete si představit, že by vás jen tak z ničeho nic začal zdravit někdo vlastně úplně cizí jen proto, že spolu jezdíte vlakem? Netuším kolik mu je, řekla bych, že kolem 30 a ani jak se jmenuje, takže nějaký hledání na FB padá. Jde mi o to, jestli když se za ním vecpu do kupé a pokusím se navázat rozhovor, to nebude hned vypadat, že ho chci sbalit. Na diskotéce, v baru nebo tak, je běžné, že se lidí dají jen tak do řeči, ale ráno ve vlaku? Nebudu za idiota, zoufalku nebo úchylku?
Já ti rozumím, taky jsem vždycky byla ta oslovovaná. Zkusila bych začít tím, že se zeptáš, jestli si můžeš přisednout, zeptat se, kam jede atd. Uvidíš, třeba je nepřijemnej ![]()
Hodně štěstí ![]()
@Detsa píše:
Asi máš stejný problém jako já jentak někoho oslovit, mě to přijde hrozně vlezlý.
Sebevědomí.
@divine woman píše: Šmarjá ty s tím naděláš, víš co já se dozvěděla věcí cestou vlakem? Ale nechtěla jsem se seznámit, to je fakt. Tak se vecpi do kupé a prohoď něco o počasí. Dnes by se hodilo jak je hnusně a třeba se rozpovídá.
Udělala bych to stejně. Vlezla k němu do kupé a řekla něco v tom smyslu, jak tohle počasí nemám ráda. A buď se hovoru chytí nebo ne
. Vždyť jsou už skoro starý známý, když se vídají každý den ![]()
@tzipora píše:
Problem je ten, ze obecne muzi nejsou radi loveni. Oni chteji byt za lovce. A v zadnem pripade ho nezdrav jako ty první. Zdravi prvni muz. Myslim si, ze kdyby mel o tebe zájem, tak uz se da s tebou do reci, požádá te o cislo atd. Jinak ti toho kluka preji, ale nenapada me, jak zaprist nenapadne rozhovor. A treba někoho ma a usmívá se na tebe, protoze se mu prostě líbíš, ale rozchazet se kvůli tobe nebude.
Na to se už nehraje.
@Emimin7 píše:
Nemůžeš říct nejdřív jen „Je tu volno?“ Pak už není tak těžké něco říct. A jestli tě odpálkuje, nebudeš si ho dál všímat.
Přesně, ať má možnost navázat a zároveň se nebude cítit loven. A rovnou poznáš, zda má zájem.