Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Typický příklad chlapa totálního ubožáka, který nemá ani dostatečné koule na to, aby se rozešel jako chlap a řekl jak to je. Ale snaží se, aby ten rozchod byla její chyba. Už jsem pár chlapů s takovým přístupem potkala (zajímavé je, že většinou jsou to chlapi, aspoň z mojí zkušenosti) a vždycky je to znak ubožáka snízkým sebevědomím…prostě chce, aby rozchod byl nakonec „její chyba“…
On je ubožák a ona je chudinka, která na sobě nechá dříví štípat, jen aby nebyla sama. Žena bez sebeúcty.
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymity. Nejde sice o mě, ale o blízké okolí. On s Ní chodí už přes dva roky a tvrdí skoro od začátku, že ona není ta pravá, neustále mu na ní všechno vadí, nemiluje ji. Ale pořád s ní zůstává. Mě překvapila jedna věc, prý se k ní chová schválně hnusně, nadává jí, nespí s ní, kašle na ni, má milenky… a to všechno proto, aby prý odešla sama. Co si o tom myslíte? Máte to někdo taky tak? Pro mě je to úplně nepochopitelné!
No to bude asi pořádný debil, co? Možná, když už otevře tu tlamu, ať raději zkusí říct, už tě nemiluju, chci se rozejít… Ale to by nesměl být sebestředný hňup a srab… Tohle by se nemělo množit… ![]()
@Pety2 píše:
Typický příklad chlapa totálního ubožáka, který nemá ani dostatečné koule na to, aby se rozešel jako chlap a řekl jak to je. Ale snaží se, aby ten rozchod byla její chyba. Už jsem pár chlapů s takovým přístupem potkala (zajímavé je, že většinou jsou to chlapi, aspoň z mojí zkušenosti) a vždycky je to znak ubožáka snízkým sebevědomím…prostě chce, aby rozchod byl nakonec „její chyba“…
Typický příklad ženské totální trouby, která nemá ani sebeúctu na to, aby si nenechala kálet na hlavu…
Prostě dva se hledali až se našli, měli by spolu zůstat. ![]()
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymity. Nejde sice o mě, ale o blízké okolí. On s Ní chodí už přes dva roky a tvrdí skoro od začátku, že ona není ta pravá, neustále mu na ní všechno vadí, nemiluje ji. Ale pořád s ní zůstává. Mě překvapila jedna věc, prý se k ní chová schválně hnusně, nadává jí, nespí s ní, kašle na ni, má milenky… a to všechno proto, aby prý odešla sama. Co si o tom myslíte? Máte to někdo taky tak? Pro mě je to úplně nepochopitelné!
Tak jí to řekni ty když ona asi nevnímá jeho chování, zbytečně s ním ztrácí čas. On je ubožák a ona pěkně hloupá ![]()
@Anonymní píše:
Ja tohle zazila na vlastni kuzi. Byla jsem mlada, naivni, on o 10let starsi, psychopat a dobre vedel, cim mlade holce poblaznit hlavu. Zacatek vztahu byl jako z pohadky, ale to velmi rychle degradovalo, kdyz me mel v hrsti. Konec vztahu vypadal tak, ze se se mnou vubec nebavil, chodil kolem mne, jako bych byla neviditelna. Ani ahoj, ani cau, veskere pokusy o promuveni si bojkotoval. Domu chodil stale pozdeji a pozdeji (retrospektivne jsem se dozvedela, ze mi par mesicu zahybal s jinou holkou). Proste cirocistej psychoterror. A ano, mela jsem z toho pocit, ze to byl zamer. Kdyz totiz prislo nakonec na to, ze jsem uz dal nemohla a tlacila ho do toho, abychom si o nas promluvili, tak na me nenavistive zasycel: „kdyz ti to tak vadi, tak to ukonci!“ V ten moment jsem pochopila, ze to cele byl zamer. Chtel se me zbavit, ale chtel, abych odesla ja a on mi nemusl rict, ze uz nekoho ma, ze jsem mu uplne jedno a ze uz chce, abych odesla z jeho zivota. A tak se tak i stalo.
Z tveho textu neni jasne, zda mas o tohoto cloveka milostny zajem, ci se jedna o kamarada. Pokud ho chces jako partnera, tak to jses asi blazen. Co dela ji, to bude delat i tobe, prober se! Nebo si myslis, ze pro tebe se zmeni?
Pokud se jedna pouze o kamarada, tak osobne nechapu, jak s nekym takovym muzes kamaradit? Protoze se to nedeje tobe, tak je vsechno v poradku? Ja bych s takovym clovekem kamaradit nemohla.
@warita Zakladatelka: Já bych ho v žádném případě nechtěla ani zadarmo. Byla jsem z toho opravdu překvapená a zhnusená, když tohle řekl. Je to v příbuzenstvu, proto i přes odpor je tam kontakt.
@Anonymní píše:
@warita Zakladatelka: Já bych ho v žádném případě nechtěla ani zadarmo. Byla jsem z toho opravdu překvapená a zhnusená, když tohle řekl. Je to v příbuzenstvu, proto i přes odpor je tam kontakt.
aha, tak to je jina. No pekne to neni, ale bohuzel ho nepredelas. A chudak pritelkyne na to musi prijit sama.
@Anonymní píše:
Ze to je deb il a ještě k tomu srab. Chlap to tedy rozhodne není.
Znas tu jeho slecnu? Tak ji strc pod nos tuhle diskusi…a v blizkem pribuzenstvu by me kontakt proste vubec netankoval. Bude tam on? Ja tam nejdu, neminim se schazet s bezcharakternim prasetem- a klidne bych tak svoji nepritomnost omluvila.
Je to zbabělec, který si hojí ego tím, že může někoho ponižovat. Čím méně kontaktu s ním budete mít, tím je to pro vás lepší.
V žádném případě nepočítejte s tím že to není jeho trvalý charakterový rys a že vůči vám by se chovat férově.
@Anonymní píše:
pro mne je to pochopitelné…někdo nemá koule na to jednat na rovinu, tak se snaží udělat vše proto, aby rozchod přišel z druhé strany