Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak ty společnosti jsou různý, země od země. My když byli v cizině na pass blind, našla jsem si předem na FB stránky typu ‚Češi v Kanadě‘ apod. a tam když dáš dotaz tak ti všichni rádi pomůžou s možnostmi ![]()
Mimo Evropu nevim, my jsme si pujcovali auto na Krete, informovali jsme se u cestovky jakou spolecnost by doporucili a tim jsme se ridili, vsechno bez problemu. Obecne bych asi rekla, ze nehledet jen na cenu a poradne si prostudovat podminky pojisteni a pujceni, abyste pak, kdyby se neco stalo, nebyli v prusvihu.
Děkuji holky za tipy. Já právě koukala na takové ty, co jsou mají řetězce po celém světě - Ofran, Rental Cars, atd., aby jsme pak někde nezůstali. Rental Cars je sice levnější, ale mají spoluúčast, což opravdu fakt ne, Ofran dražší bez spoluúčasti. Víc jsem se nedočetla. Opravdu nějakou tu větší, která je v různých zemích světa a je klidně dražší, ale s kvalitními službami.
Tím, že to není přes cestovku a spíš na blind ze dne na den podle letenky, která bude zrovna v akci, tak bych radši na všeobecné doporučení nějaké té větší společnosti, se kterou máte kdekoliv po světě zkušenosti.
Kamarádka měla právě z Bali nepříjemnou zkušenost, kdy si půjčovali levnější auto od místní autopůjčovny, píchli, samozřejmě bez rezervy, čekali do večera na servis a i přesto, že to měli pojištěné, tak jim to naúčtovali a museli to zaplatit bez řečí.
Půjčovali jsme si, ale ty společnosti si nepamatuji, vím, že jednou to byl Ofran a bez problému. Já osobně bych se zaměřila na větší společnosti a klidně připlatila, nevíš, co se stane, spoluúčast je na prd… Obvykle nám společnost ale někdo z místních doporučil.
@kaja.peroutkova Tak záleží místo od místa, já navzdory vyšší ceně vždy dával přednost těm celosvětvým typu Hertz, Sixt apod. Jenom si hodně hlídejte, jak je to s cenou pojištění. Ne vždy je nakonec levná půjčovna levná…
@raddka - děkuji Ofran je asi nejvíc oblíbený, co jsem četla ohledně recenzí a spoluúčast je prakticky nulová, i když je dražší.
@Premek Orac je mi to jasné, proto jsem hned na začátku vyloučila Rental Cars, každopádně děkuji za další tipy - určitě si o nich přečtu
V USA jsme pujcovali u Enterprise, jen je potreba si dat pozor na to, ze nekde maji omezenou kilometraz. My pujcovali v NYC s tim, ze neomezene muzeme jezdit jen v sousednich statech a dale to bylo asi 300 mil denne, pokud presahnes, tak doplacis po mili. Radim urcite pojistit, my pichli a vymenili nam pneumatiku zadarmo v prvnim Bridgestonu, ktery jsme potkali. Pri vraceni jsme se akorat pripletli k pripadu, kdy pan vracel auto (nepripojisten) a za to, ze mu nekdo rozbil zpetne zrcatko doplacel 500 dolaru.
V USA si vždycky půjčuju od Enterprise v Bostonu kousek od Loganu za cca 50 na den. Na Filipínách to potřebovat nebudeš. Nebo já to teda nepotřeboval nikdy.
@anjeliik píše:
V USA jsme pujcovali u Enterprise, jen je potreba si dat pozor na to, ze nekde maji omezenou kilometraz. My pujcovali v NYC s tim, ze neomezene muzeme jezdit jen v sousednich statech a dale to bylo asi 300 mil denne, pokud presahnes, tak doplacis po mili. Radim urcite pojistit, my pichli a vymenili nam pneumatiku zadarmo v prvnim Bridgestonu, ktery jsme potkali. Pri vraceni jsme se akorat pripletli k pripadu, kdy pan vracel auto (nepripojisten) a za to, ze mu nekdo rozbil zpetne zrcatko doplacel 500 dolaru.
Přesně ![]()
Zdravím všechny, prosila bych o radu - Rádi bychom vyrazili někam, zřejmě asi mimo Evropu, na dovolenou na 14 dní. Furt koukám po letenkách a ráda bych si splnila sen buď na Filipíny, do Mexika, USA, resp. Bali. Chci se zeptat, máte někdo nějakou zkušenost s půjčením auta a u jaké společnosti?