Půl uvazku - hlásit se na pracák?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Půl uvazku - hlásit se na pracák?
Dobrý den chtěla bych se zeptat jsem na RD do 25.11.2013 a budu nastupovat do práce na půl uvazku musím se i přesto hlásit na pracák až mi skončí RD? Asi musím že? nejsem si jistá díky za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Klarynka25 Ne, já mám 55% a nikam se nehlásím. Zdravotní a sociální za mě normálně platí zaměstnavatel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevidím důvod, proč bys to musela hlásit na pracák. Předpokládám, že nejsi v evidenci uchazečů o práci. Jinak všechny odvody na ZP a SP za tebe bude odvádět zaměstnavatel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže až mi skončí RD nemusím se hlásit na uřad práce jako nezaměstnaná i když nemám práci na plný uvazek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klarynka25 Samozřejmě, že nemusíš, výše úvazku v tom nehraje žádnou roli. Jen pokud bys třeba znovu nastupovala na mateřskou, tak se ti bude vypočítávat z výše výdělku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a to sem se taky chtěla zeptat abych měla nárok na mateřskou musím mít odpracováno cca půl roku že? a počítá se i ten půl uvazek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klarynka25 Ano počítá se i poloviční úvazek. Taky myslím, že je to 270 dní za poslední 2 roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď mi řekla známá že pokud nebudu pracovat na HPP musím se hlásit na pracák leda že by za mě neplatil soc. a zdravotní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NA pracák se nemusíš hlásit nikdy. Budeš-li mít normální pracovní smlouvu, jenom zkrácený úvazek je to normální pracovní poměr se vším všudy (HPP). Já pracovala jenom na 1/4 úvazku např.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klarynka25 píše:
Teď mi řekla známá že pokud nebudu pracovat na HPP musím se hlásit na pracák leda že by za mě neplatil soc. a zdravotní
Tak je známá ten typ, který ví všechno nejlíp i když o problému ví kulový… (slušně řečeno). Nehledě na to, že něco jako HPP už několik let neexistuje, existuje pouze pracovní poměr a u něj se z pohledu institucí nijak nerozlišuje zda se jedná o plný úvazek nebo zkrácený, je zajímá pouze to, že PP trvá a výše platu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klarynka25 Nerozumím tomu, kdo by za tebe neplatil sociální a zdravotní?
A ty máš ještě jiný pracovní poměr? Předpokládám, že máš HPP na poloviční úvazek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Známá už je 2 roky na uřadu práce a dělá brigády a pořád něco ale nic na HPP to znamená ne na plný uvazek a stále je na pracáku tak jakto?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Tak je známá ten typ, který ví všechno nejlíp i když o problému ví kulový… (slušně řečeno). Nehledě na to, že něco jako HPP už několik let neexistuje, existuje pouze pracovní poměr a u něj se z pohledu institucí nijak nerozlišuje zda se jedná o plný úvazek nebo zkrácený, je zajímá pouze to, že PP trvá a výše platu.
Řekla mi to osoba co dělá na právním tak snad by mohla vědět jak to chodí ne? nemyslím že by se pletla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit