Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Kájín na příští kontrole se poptám svého gyndaře, v naší porodnici se to dělalo tak bychom nanejvýš darovali pro někoho jiného
a je to teda nefér to je až podvod bych řekla ![]()
Kde ste vyčetly, že to dělají jenom 3 porodnice v ČR? Když kouknu na stránky BPK, tak je jich tam spoustu
PK sme chtěli darovat, ne uchovat, ale jestli to teda na Obilňáku nedělají, tak je to vyřešený… Jinak díky za diskuzi, ale když sme o tom začali uvažovat, tak sem si hodně hledala na netu a došla sem ke stejnýmu závěru-darovat ano, ale uchovat ne, je to jenom tahání peněz ![]()
@LucajdaS Je to jenom vyhazování peněz, ale je sprosté, že to děláš s vidinou toho nejlepšího pro své dítě. Je něco vyhodit peníze za to, že chci luxusní kočárek za 30 tis., ale pokud chci nějak pomoci svému dítěti, někdo mi tu pomoc nabídne, ale neřekne, že lže - to je sprosté!
@LucajdaS Tady jsme to vyčetli…
http://www.bpk.cz/…rodnice.html
@jessikka jo, já sem to jejich sdělení nedočetla úplně do konce
Ach jo, roztržitost
Díky ![]()
Zajímavé čtení: http://www.pupecnikova-krev.cz/ ty dotazy v poradně si asi píšou sami. I ty články jsou zvláštní. Hodně se píše o světě, ale u nás???
A na přehledu nemocnic jde hezky vidět, že na kšeft (tedy jak tomu hezky říkají - pro vlastí uskladnění)dělají odběry pupečníkové krve mraky nemocnic (desítky), pro dárcovství - pouhé 3. ![]()
@Kájín no, mě bylo řečeno, že dárcovství je nákladné a proto ho provádějí právě pouze ty 3 porodnice, no jo, nic jim z toho nekape, tak se nebudou předbíhat a hlavně, žádná banka prý není státní, takže to asi vše vysvětluje, peníze jsou potřeba dávat jinam a ne za zdraví… ![]()
Ahoj, tohle jsem řešila loni. Pouze s tím rozdílem, že jsem si přečetla, že pro mé vlastní dítě to není příliš výhodné a tak jsem uvažovala o dárcovství. Také jsem se na to ptala svého gynekologa (bývalého primáře) a ten mi řekl, že v současné době (loni) je tento odběr pozastaven, protože se řeší nějaké licence.
Mám čím dál tím větší pocit, že obchodníci už neví, jak nejlépe z lidí vytáhnout peníze a tak se zaměřují na rodiče, protože ti přeci pro své dítě chtějí jen to nejlepší. ![]()
Ahoj, no já o tom taky dost uvažovala ale po přečtení pár článků a vlastním usudku si myslím že je to vlastně k ničemu
jako skoro vše logické v Čr ![]()
@Těhullle píše:
Ahoj, no já o tom taky dost uvažovala ale po přečtení pár článků a vlastním usudku si myslím že je to vlastně k ničemujako skoro vše logické v Čr
Souhlas! My jsme tady takový Kocourkov.
Ahoj,
bohužel nejdůležitější informace, kterou Ti zatajil i profesor Sedláček je ta, že odběr je pro dítě škodlivý. Ať na dárcovství, nebo pro vlastní použití, je to jedno!!!
Kvůli odběru musí být okamžitě přerušen pupečník, k dítěti se tak nedostane dostatek krve z placenty. To má závažné důsledky na poporodní adaptaci dítěte - nedostatek červených krvinek, které jako jediné dokáží přenášet kyslík, nedostatek železa, které je nezbytné k vývoji mozku, udávají se také pozdější poruchy učení a jiné. O nezbytnosti dotepání pupečníku se dá najít dostatek odborných informací.....WHO také vydala doporučení ponechat pupečník k dotepání. Předčasné přerušení pupečníku je totiž nepřirozený zásah a ten musí být odůvodněn.
@Anonymní píše:
Ahoj,
bohužel nejdůležitější informace, kterou Ti zatajil i profesor Sedláček je ta, že odběr je pro dítě škodlivý. Ať na dárcovství, nebo pro vlastní použití, je to jedno!!!
Kvůli odběru musí být okamžitě přerušen pupečník, k dítěti se tak nedostane dostatek krve z placenty. To má závažné důsledky na poporodní adaptaci dítěte - nedostatek červených krvinek, které jako jediné dokáží přenášet kyslík, nedostatek železa, které je nezbytné k vývoji mozku, udávají se také pozdější poruchy učení a jiné. O nezbytnosti dotepání pupečníku se dá najít dostatek odborných informací.....WHO také vydala doporučení ponechat pupečník k dotepání. Předčasné přerušení pupečníku je totiž nepřirozený zásah a ten musí být odůvodněn.
Takže je spíš pro dítě špatné to přestřižení, než odběr samotný, ne? Dotepat pupečník se u nás nechává jen na přání rodičů, jinak se stříhá hned. takže nevím, proč by byl odběr horší než to stříhání.