Pupečníková krev a pravda o ní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
19.12.12 19:53

Ty brďo, zajímavý. Já ji chtěla darovat, ale tady to nedělají, takže smůla. Škoda, někomu jinému by pomohla.
Ale tohle mi vzalo dech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
19.12.12 21:32

@avm3 To nám všem! Je to neuvěřitelný hnus, jak je schopen někdo vydělávat na strachu o své dítě na rodičích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.12.12 21:57

@Kájín To teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
19.12.12 22:11

Před pár lety jsem na toto téma psala diplomovou práci. Informace byly pouze na internetu a v letáčcích jednotlivých firem, které toto umožňují. Jak psala zakladatelka všude samá chvála. Na internetu jsem našla i informace, jak bude možné v budoucnu léčit nejrůznější nemoci z kmenových buněk. Tak jsem si říkala, jak je to super. Nicméně odběr pro malou jsme si nakonec uschovat nenechali, říkala jsem, kdo ví, jak to v budoucnu bude.Ale doba se změnila, teď vím, že vše, co se týká zdravotnictví, tak je hlavně o penězích, i když se najde pár vyjímek, kterým o peníze nejde a jde jim opravdu o zdraví. Takže bych se vůbec nedivila, že si opět někdo namastí kapsu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JurajM
11.1.13 15:51

Chyba interpretacie?

Podla mna je v tom prispevku jednen zavazny problem, a sice to, ze osoba ktora pisala odpovedny email sa s najvacsou pravdepodobnostou domnieva, ze chcete odobratu pupocnikovu krv pouzit na liecbu spominanej uz existujucej prebihajucej leukemie v rodine („Tzv. rodinný odběr není u Vás v tuto chvíli indikován.“ pise sa v odpovedi), no v povodnej otazke je leukemia spomenuta zrejme len z titulu obavy pre zvysenou pravdepodobnostou vyskytu.

Podla mna je potrebne si to este raz a pomaly precitat. U nas sa pupocnikova krv odobera do darcovskeho registra, alebo pre svoju potrebu, pricom si za jej uskladnenie platim a nasledne ju mozem pouzit na liecbu.

Nesirte prosim zavadzajuce informacie a poplasne spravy hore dole po forach…

• Citovat
  • Upravit
JurajM
11.1.13 15:53

Btw zaujimave by bolo prejst toto forum a spocitat, kolko ludi sa na zaklade tejto „informacnej hmly“ rozhodlo nedat odobrat pupocnikovu krv :DD

• Citovat
  • Upravit
10264
11.1.13 15:55

JurajM U nás se nedá použít na léčbu žádné nemoci - ani leukemie! Tedy v případě odběru pro svoji potřebu(resp. potřebu dítěte). Prostě si berou tyto banky peníze za něco, co pak nelze!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
11.1.13 15:56

Darovat krev do registru problém není! My tady řešíme odběr pro vlastní potřebu. Na tom rýžují ty hyeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JurajM
11.1.13 16:12

Kajin:

je mi uple jasne, o com sa tu diskutuje. Ja akurat tvrdim, ze sa tu vytvoril akysi vseobecny konsenzus, na ktory vsetci bezhlavo prikyvuju, no nevidim nikde jediny fakt, o ktory sa tvrdenie, ze nie je mozne vyuzit uskladnenu krv svojho dietata na jeho priamu liecbu, opiera. Je tu 6 stran prispevkov o tom, ako „sa na tom ryzuje“, a ze „nastastie sme si to nedali odobrat“ a podobne, takze toto vlastne nieje diskusia, len take bezduche pritakavanie. Ale fakticky je to tu puste.

Este raz: precitajte si vsetci PORIADNE prvy prispevok, a odpoved od toho lekara - NIKDE tam nieje uvedene, ze sa krv nevyuzije na liecbu tak ako je urcene, ak k tomu existuje indikacia!

• Citovat
  • Upravit
10264
11.1.13 16:22

Mému muži to řekli na hemato-onkologické klinice FNOL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Shyamani
5.4.13 16:32

Navíc je to podfuk. Ta krev, kterou odeberou, je nejdůležitější pro miminko. Když se nechá dotepat pupečník, dostane se k němu dar, jeho právem naležící krev bohatá na kmenové buňky. Nenechte svým dětem odepřít to nejcennější. Je to, jako by vám přišel někdo na pokoj a čtvrt krve mimina vycucnul. To by asi žádná nechtěla, ne?

• Citovat
  • Upravit
4742
5.4.13 16:36

To je síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
11.4.13 14:19

A co následky na novorozence

On také bohužel nikdo neřeší co na to ten odebíraný novorozenec! Jistě nic ho nebolí, do něj nikdo nepíchá. Ale to že je ochuzen až o 20% krve, kterou měl dostat a místo toho teče někam do pytlíku, to jeho organismus pozná! Ihned po porodu - pokud matka chce odběr pupečníkové krve - se musí pupenčík přerušit. Takže dítě, které právě začíná dýchat a potřebuje krev do plicního oběhu ji nemá kde vzít, takže ji bere z podkoží apod. Má modré nohy i ruce, je mu zima a pak se dává na prohřátí do inkubátoru. V půl roce má mnohem vyšší riziko, že bude chudokrevné a že bude muset užívat železo.
V případě, že pupečník přerušit nenechám, tak krev z pupečníku a placenty se dostane dítěti v tkaovém množství, které potřebuje. Jeho tělo, hormony a vliv kyslíku v cévách vedou k uzavření pupečníkových cév, a to až ve chvíli, kdy je jeho krevní oběh stabilní. A v půl roce není chudokrevné.
Takže já bych pupečníkovou krev ani nedarovala, raději budu, když jí bude mít ten komu patří, tedy novorozenec. Ale bohužel v e velké části našich porodnic se pupečník přerušuje tak jako tak ihned po porodu. Proto je nutné, aby matky výslovně žádaly, aby se pupečník nechal dotepat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
11.4.13 14:23

@Mabajan A pak maji silnější žloutenku a jdou na záření.:)
Můj syn v inkubátoru nebyl a to byl pupecnik přerušen okamžitě kvůli akutnimu CS a nízkému Apgar. Přesto všechno byl hned se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
11.4.13 15:31
@Loki01 píše:
@Mabajan A pak maji silnější žloutenku a jdou na záření.:)
Můj syn v inkubátoru nebyl a to byl pupecnik přerušen okamžitě kvůli akutnimu CS a nízkému Apgar. Přesto všechno byl hned se mnou.

Silnější žloutenku nemají, to je pověra. S tím inkubátorem to je nemocnice od nemocnice, někde raný kontakt podporují a to i po císaři, ale většinou ne. Miminko patří do náruče matky a to kůže na kůži (a to i při tom císaři) a ne do postýlky zachumlat do zavinky nebo do inkubátoru. Nemluvím o nutnosti inkubátoru z lékařské indikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí