Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@pe-terka
skvělý koment, alespoň nejsem sama, kdo získal takové důležité informace. Ono je určitě lidí více, kteří to vědí, ale široká veřejnost o tomto neví skoro nic…
Taky si myslím, že by se tyto informace měly dostat mezi laickou veřejnost. Vždyť dealeři komerčních bank pupeč. krve obvolávají a podávají falešné informace kdekomu, včetně těhulí. Takový odběr i s uskladněním stojí kolem 30ti tisíc Kč. A rodiče si myslí, jakou udělali super investici do zdraví svého potomka. Pokud pak, nedejbůh, dojde na věc, tak se kromě závažného onemocnění dítěte vypořádávají i s tím, jak je někdo bezostyšně zneužil.
@nakim
Taky si myslím, že by se tyto informace měly dostat mezi laickou veřejnost. Vždyť dealeři komerčních bank pupeč. krve obvolávají a podávají falešné informace kdekomu, včetně těhulí. Takový odběr i s uskladněním stojí kolem 30ti tisíc Kč. A rodiče si myslí, jakou udělali super investici do zdraví svého potomka. Pokud pak, nedejbůh, dojde na věc, tak se kromě závažného onemocnění dítěte vypořádávají i s tím, jak je někdo bezostyšně zneužil.
@pe-terka já jsem po tom pátrala přesně z tohoto důvodu. Je mi líto toho, kdo této blbosti investoval nemalou částku a leckdy se kvůli tomu i zadlužil a pak zjistil, že to je vše zbytečné. Štve mne i to, že jsem se snažila pomoci a přesto se našli pochybovači, kteří se prostě, ale najdou všude. Já věřím tomu, co jsem zjistila a co zjistili i ostatní holky, když jsem jim o tom řekla. Tím nikoho nezrazuji od jeho nápadu, jen doporučuji obrátit se na odborné pracoviště a zeptat se, oni rádi odpoví. Ještě jednou Ti děkuji za příspěvek ![]()
@nakim
Rádo se stalo:-) Ono pokud někdo takhle blbě investuje a pak tu krev nepotřebuje, je to ještě relativně dobrý, „jen“ vyhozených 30 tisíc. Horší je pak ta smutná varianta a ta může rodiče srazit na kolena. Já ty informace šířím mezi své kamarády, známé, mezi nima je i pár zdravotníků, no a pokud je příležitost, tak písnu i na net. Zbytek je pak na každém z nás. V podstatě každý, kdo investuje kamkoli nějakou větší částku, by si měl sehnat co nejvíc informací a pak teprve jednat. Možností přístupu k informacím je dnes celá řada…
Hezké svátky Tobě i celé Tvé rodině a hlavně, ať jsme všichni zdraví. To je nejvíc:-)
@pe-terka I já přeji Tobě a celé Tvé rodině pohodové prožití svátků vánoční a šťastý Nový rok, ale přesně jak píšeš, přeji hlavně zdraví, protože to je nejvíc ![]()
Škoda, že se tedy nedá hned po porodu prozkoumat pk a zjistit, zda v ní nejsou tyto defektní buňky ![]()
@LennaZS píše: Škoda, že se tedy nedá hned po porodu prozkoumat pk a zjistit, zda v ní nejsou tyto defektní buňky
Těžko říct, ono by to asi šlo, ale bylo by to zřejmě hodně drahé a proč by to ty komerční banky pup. krve dělaly, že? Veřejné banky to možná nějak zkoumají, nevím…
Ale hlavně, proč to vědět? K čemu? Abyste se léta nervovala, jestli a kdy něco u dítěte vypukne? Vemte si, že v každém z nás probíhá asi 2× za rok nějaký patologický proces, na buněčné úrovni, ale je to jištěno mnoha mechanismy a zdravé tělo ho samo zlikviduje…I kdyby v té pupeč. krvi něco bylo, co s tím v dané chvíli uděláte? Dítě je v danou chvíli zdravé…Takové věci lépe nevědět, lidské tělo je důmyslné a příroda leccos napraví sama.
V cr asi ano.. A v zahranici?? Ja ziju ve Svycarsku a ze by nam ji pak nevydali jsem nikde zatim neslysela.. Uvidime, jeste mam na rozmyslenou cas
@magdicka určitě bych se informovala jak to tam chodí, tady Ti to asi nikdo neřekne…
No prave, info ktere mam zarucuje ze to ‚funguje‘ ale tyhle info co tu vidim jsou dost znepokojive a tak si rikam, jaky bude mezi CR a CH rozdil..? Tutla se to a situace je stejna nebo je vse jak ma byt.,? No mas pravdu tady mi ssi nikdo neooradi, ja jen co kdyby nahodou,, ![]()
@magdicka ono asi nejhorší je to, že když dítě onemocní, zda má význam podávat mu jeho kmenové buňky. Kdyby to fungovalo ideálně, tak by to bylo fajn mezi sourozenci, zdravý poskytne nemocnému, ale jestli to může takto fungovat netuším
Každopádně, pokud by jsi něco zjistila, hoď sem prosím info, ať víme, jak to funguje jinde, prosím a předem děkuji…
Nakim ano to mi rekli taky, sice pravdepodobnost uspesnosti je 50% ale nehaka sance tam je.. podam vic info jakmile budu vedet vic
stastny novy rok vsem!
Ahoj všem, tak jsem na komerční společnost nabízející placené odběry pup.krve poslala ČOI a Ministerstvo zdravotnictví ČR. Docela je tato problematika zajímala, tak jsem zvědavá na výsledek šetření… Jak budu vědět víc, pošlu informace
@wena8621 skvělá práce, vidíš, to mne nenapadlo to takto řešit
Myslela jsem, že se to tak děje s jejich tichým svolením. Tak tedy uvidíme, co z toho bude a zda se někdo zastane rodičů, kteří takto naletěli… ![]()