Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, už nevim jak dál…mám velký problémy s akné,jenom na obličeji a nejčastěji kolem pusy…už sem vyzkoušela snad všechno,co se nabízelo a účinek skoro nulovej:-( Neznáte nějakej recept,nebo opravdu dobrou kosmetiku? Děkuju všem za radu ![]()
No a u kozni jsi byla? Me predepsala Eryfluid a bezvadne pomohl.
Mi pomáhá řada tea tree, sice netrpím na akné, ale když už se mi něco udělá, tak hned aplikuju olejček, pak krém a za dny už to ani necítím, dělám i poradce, tak kdo by měl zájem.
U mě aspoň trochu zabrala dobrá antikoncepce
A minimum kosmetiky na obličej. Žádný make-up, žádný pudr, na to nejhorší korektor (pro svůj dobrej pocit), nemastnej krém, mýdlo. Tečka. Hlavně jsem přestala používat kosmetiku pro aknózní pleť a hned to bylo o něco lepší
Jediný na akné, co mi pleť nezhoršilo, je Normaderm od Vichy.
A nesahat si na obličej, zrušit ofinu.
Ještě bych měla trochu promyslet jídelníček. Vždycky když se cpu čokoládou, vypadám pár dní „po“ hrozně
Takže třeba teď ![]()
Zašla bych určitě ke kožní. Já měla akné ve velkém a žádné krémy a vody nepohli a když tak jenom krátkodobě po týdnu to byla zase zpátky ![]()
Na kožním mě vyšetřili a přišli, že si na sebe můžu plácat cokoliv a stejně to nepomůže a nasadili léčbu Aknenorminem…beru už měsíc a takovou pleť jakou mám teď jsem měla naposledy snad v 10 letech ![]()
Takže než utrácet za kosmetiku nechala bych se první vyšetřit u kožní ![]()
když jsem přestala brát HA, tak jsem byla jedna velká uhří farma… fakt děs, nemohla jsem se na sebe dívat. Vyzkoušela jsem kdeco a nic nepomohlo… a pak jsem šla na kožní a ta mi napsala Eryfluid a pomohl bezvadně! ![]()
nebo taky docela pomáhá doma dělaná mast z konopí. To je snad na všechny kožní neduhy ![]()
každopádně bych nervala prachy do různých drahých přípravků a došla si na to kožní…
Kožní byla moje první zastávka,ale to,co mi pomáhalo už přestali vyrábět:-( taková čára přes rozpočet…nosit roláky už mě nebaví…
Ywett píše: …
Ještě bych měla trochu promyslet jídelníček. Vždycky když se cpu čokoládou, vypadám pár dní „po“ hrozněTakže třeba teď
Mě perfektně zabíral recept, co jsem si kdysi přečetla v nějaké bylinkářské knížce: kopřivový čaj. Říká se, že to čistí krev, a tím pádem to má pozitivní vliv na pleť. Takže já jsem si krev zasviněnou špatným jídelníčkem čistila kopřivovým čajem
Pila jsem litr denně. Pozor, veškeré bylinkové čaje jsou považované tak trochu za léky a neměly by se užívat dlouhodobě (což já jsem samozřejmě jako mladá a blbá nedodržovala, čistá pleť mi byla přednější
).
U mě nápodobně.Žádná kosmetika nezabírala,tak jsme zašla na kožní.Napsala mě atb a Erifluid a dobrý
Nemám pleť jak dětskou prdýlku,ale mnohem lepší než před tím ![]()
Vždycky jsme si musela hrozně sahat na obličej,hlavně kolem pusy! Ale teď už vůbec nemám potřebu ![]()
maminabublina píše:
Ahoj holky, už nevim jak dál…mám velký problémy s akné,jenom na obličeji a nejčastěji kolem pusy…už sem vyzkoušela snad všechno,co se nabízelo a účinek skoro nulovej:-( Neznáte nějakej recept,nebo opravdu dobrou kosmetiku? Děkuju všem za radu
Mne pomohla HA Diane 35, levnejsi varianta ( stejne slozeni, jen jina firma) je Chloe. Nic jineho mi nepomaha a nepomohlo a to jsem mela fakt bolaky.
V tehu a po tehu mi bohuzel, samozrejme, opet vyrasily a pomahalo mi ve sprse od Lorealu peeling tenhle http://www.vmd-drogerie.cz/…eling-150-ml
Pak jeste od Vichy pletova voda, make up - vse urceno na akne. A bylo to lepsi.
me teda pomohla taky jen ta HA. brala jsem yadine a Yaz. a pak hodne pit, nejist moc mastny. pry s tou cokoladou je to jen „povera“. ten Erifluid mi moc myslim nepomohl, pouzivala jsem ho v puberte. kazdopadne ted taky premyslim nas navstevou kozni ![]()
Tak mi Erifluid taky moc nepomohl, v těhu se mi to hodně zlepšilo a po porodu zase hrůza. Teď už beru prášky - Chloe a fakt super.
taky jsem na to hodne trpěla. Pomáhalo mi od kožní již zmíněný Eryfluid, Eclaran a Acnecolor- ten je i volně prodejný a dá se používat jako korektor. Definitivně mi pomohla až HA Chloe. Po porodu se mi to vrátilo, ale už to není tak hrozné.
Ahoj,samozřejmě,že vysvobozením je dobrá HA. Z kosmetické pomoci jsem vyzkoušela Eryfluid, Zineryt atp. antibiotické vody a nic moc. Pomoc na chvíli. Kosmetika na akné mi spíš pleť ještě víc vysušila a boláky zůstaly. Momentálně nepoužívám žádný krém, jen Jarischův roztok - ráno a večer. Na boláky u pusy mi pomohlo vysadit zubní pastu s fluorem, přišlo mi,že to zhoršovala. Když je venku opravdu chladno, mažu pleť leniens. Vzpomněla jsem si na citát Dustina Hoffmanna - „Byl jsem králem Acné a rovnátka byla mou korunou…“ ![]()