Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj všem,
chci se zeptat, nemáte někdo zkušenosti s jednodenním půstem? Jde mi hlavně o to, jestli je možné s ním mírně!! redukovat i váhu. A jestli se má pít jen voda, nebo se může i smoothies apod? Díky za rady
Jo, celé jaro jsem držela půsty 1 den v týdnu a v červnu jsem dala jeden třídenní. Pak byly dovolené v létě a spousta ovoce, to jsem nedokázala nejíst, ale teď zase plánuju začít, odhodlat se je vždycky nejtěžší.
K hubnutí to pomohlo, spolu s celkovou změnou stravy samozřejmě.
Ke zpomalení metabolismu, což tu určitě padne, u mě nedošlo, i když jsem přestala s půsty v létě, nepřibrala jsem.
Doporučuju pít jen vodu. Ale i den o ovoci je lepší než nic.
Jednodenní půst a redukce váhy? Nesmysl.
Půsty slouží k očistě.
http://skramlikova.wordpress.com/…-jarni-pust/
Já teď četla o dvoudenním půstu během týdne. Ovšem nehladoví se úplně, jen se výrazně sníží příjem jídla. Jmenuje se to 5 : 2 ![]()
S manželem jsme drželi jednou týdně pravidelně půst a pili jsme vlastně jen zeleninu a ovoce (z odšťavňovače) a vodu. No a výsledky to mělo, manžel shodil 8kg za 3m
Já mívám jednodenní půsty když jsem ve stresu
ne, vážně, dřív jsem to zkusila, když jsem držela všelijaké diety, ale nějak výrazně jsem to nepocítila. Jediné, na co jsem přišla, že když např. 3-5 dnů nejíte chuťově výrazné jídla ale třeba jen nesolené přílohy, vařené masa, tak po pár dnech úplně přejde chuť na sladké
(aspoň u mě teda)
@snecek19 dííky za odkaz, skvělý a máš zkušenosti svoje s if?
a díky všem, kteří si odpustili připomínku, že půsty jsou na pročištění. já se ptala na hubnutí!! myslím, že na každého platí něco jiného a taky každý má jiný základ s čím začíná, coč ovlivňuje hodně. zkusím to IF z odkazu od snecek19 a uvidíme.
@ugu Mám zkušenosti, zatím jsem zkoušela jen 14/10 a bylo to fajn, jedu to jak, kdy, jak si vzpomenu ![]()
Rozhodně si pročti všechno co se píše na těch stránkách a nejen o IF, tomuhle blogu vděčím za to, že jsem zvedla zadek a začala se sebou něco dělat. Je perfektní ![]()
@Halibar kéž by to šlo
, myslela jsem jako pravidelně, každý týden jeden den.
Jednou za čas je půst super, moc bych se nespolehala na zhubnutí, ale je to fajn na pročištění a citím se potom vždycky nabitá energií,