Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@regy Nevím, jestli otázka byla mířená na mě, ale jestli ano, tak.. Špatně, imunitu mám oslabenou, jako malá jsem měla ekzém a mám ho místama ještě dnes. Teď beru nějaké laktobacily (snad je to dobře napsané), dala mi je doktorka na alergologii, bavila jsem se s ní o tom a ona si myslí, že za to může ta imunita, že mykózu ještě mám. Chtěla po gynekologovi aby jí napsal zprávu o té mykóze a on jí napsal jen to, že jsem celkově zdravá, jen mám ty mykózy, že v mém věku je to prostě normální..
![]()
Ahoj, snad poradíte. Stalo by se něco, kdybych ten Feel fresh roztok použila i na vnitřní výplach pochvy? Ono je to totiž jen na koupele, ale já trpím mykózama uvnitř.. ![]()
Já bych ti doporučila vnitřně tea tree, to mi vždycky zabere, mám odzkoušené ale od Justu, kápneš dvě kapky na tampon a zavedeš na noc. Výborná věc
Zevně potřu ještě krémem tea tree. A mám pokoj od nějakých globulí na zavádění.
@regy píše:
Já bych ti doporučila vnitřně tea tree, to mi vždycky zabere, mám odzkoušené ale od Justu, kápneš dvě kapky na tampon a zavedeš na noc. Výborná věcZevně potřu ještě krémem tea tree. A mám pokoj od nějakých globulí na zavádění.
Měla jsem doktora, kterýmu taky nevadilo, že mám mykózu, vyměnila jsem ho, a paní doktorka objevila v mé vagíně obrovské ložiško těhle hajzlíků, koukala na to nějkým zvětšovacím kukátkem… Změňte doktora… Já to udělala a mám klid
)
Ahoj, vím přesně co prožíváš. Já měla úplně stejný problém. Byla jsem snad každý týden na gynekologii pro nějaký předpis, dostávala jsem už i dlouhodobější léčby, ale stejně se mi to do týdne zase vrátilo.
Po dlouhé době z doktory vypadlo, že to může způsobovat hormonální antikoncepce. Že prý u někoho může narušovat to přirozené prostředí.
Tak jsem to vzala rázně (byla jsem zoufalá, tak jsem byla odhodlaná obětovat pohodlí HA a přejít na kondomy) a antikoncepci jsem vysadila, koupila jsem si laktobacily a od té doby, jsem neměla jedinou mykózu (je to už přes rok)
.
Teď když se mi to srovnalo, chci znovu začít brát HA, ale současně s tím i ty laktobacily a uvidím.
Ahoj.
Antikoncepci jsem přestala užívat, ale jen na jeden měsíc - na zkoušku. Už už to vypadalo nadějně, den jsem měla klid
ale pak stejně.. Začala jsem jí brát znovu, i jsem jí změnila a nic. A doktor o ničem takovém nic neříkal. ![]()
@antisa píše:
Holky já mívala při i po sexu to stejný, u nás pomohlo jediné- na léčbu musel i partner-od té doby(asi 25 let) mám pokoj-prý se některé tzv „mikroflory“ společně nesnášejí a způsobují u žen pálení( chlapi samozřejmě bez potíží..:) Držím palce K![]()
Můžeš mi poradit, prosím, jakým způsobem léčba Tvého partnera probíhala?
Holky, na to věčný pálení zkuste Gyntima probiotika. Mohlo by to pomoct.