Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím ty, jež mají zkušenost s výše zmíněnými eko pracími prostředky… Jak perou a jak voní? Vydrží vůně dlouho? ![]()
Objednala jsem si totiž Qalt excel eko a batole eko, tak jsem zvědavá ![]()
Mám mladší dítě atopika, peru mu ve Froschi už od mimina dodnes, protože běžný prášek nesnese. Střídala jsem a střídám baby a aloe, používám tu jejich mandlovou aviváž a nemohu si stěžovat. Všechno voní dlouho a krásně, jemně, nevtíravě. Opravdu jsem ještě nenašla nic, co by mi tak hezky vonělo. Pere poměrně dobře (od eko prostředků jsem nečekala žádný zázrak), fleky od trávy bez problémů, po předchozím namočení mi to vypralo i bílé triko totálně od rajčat. Běžně jsem používala žlučové mýdlo. Samozřejmě Formil z Lidlu, nebo Denkmit z DM pere výborně a lépe, ale Frosch není vůbec špatný a s flekama si umí víceméně poradit.
@Fima a máš vyzkoušeno jestli prádlo voní i bez použití aviváže? A není bez ní moc tvrdé? Mám zkušenosti s Lovelou, prádlo bylo krásně měkké i bez aviváže, teď máme Persil sensitive a jsem zklamaná, prádlo nevoní vůbec (to mi až tak nevadí), ale přijde mi to oblečení po něm hodně opotřebené, jakoby ničilo tu tkaninu, vypadá to jako žmolečky ale nejsou to žmolky, a to jsem v něm zatím prala něco jednou a něco už po druhé. Proto chci teď zkusit eko prášky, protože stejně příští rok už budeme používat všechno ekologické… ![]()
Jinak já jsem taky rodilý atopik, malý je zatím ok, občas akorát sušší pokožka sem tam.
@veff Mám, aviváž pokaždé nepoužívám, někdy ji zrovna nemám koupenou… a voní i krásně bez aviváže, navíc je v něm prádlo opravdu krásně měkké.