"Něco" při růstu zoubků

221
8.3.06 08:24

"Něco" při růstu zoubků

Maminy, poradíte nám, co si koupit, abychom byli připraveni, až se našemu prckovi začnou tlačit zoubky? Příští týden jedeme na 5 dní na Slovensko a zdá se mi, že má trochu oteklé spodní dásno a začíná být nevrlý, tak aby nás tam nezaskočily první zoubky :-) Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
443
8.3.06 08:39

Ahojky,

hlavně si vem Paralen, nebo Panadol Baby. Nám napsala paní dokrotka gel, který způsobí že to dásno je necitlivé. My jsme díky tomu přežili růst prvního zubu asi 3× plakala. Stačilo vmasírovat gel, dát čípek Panadolu Baby a za 15 minut už zase spala.
Ten gel se jmenuje Calgel tm, zubní gel. Nevím jestli je volně prodejný, snad jo, protože zdravotní pojišťovna na něj nic nedává, platím ho celý.
Stojí cca 80 Kč.

Achesa a Anička (zítra 5 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
8.3.06 09:02

Janik, neboj aj na Slovensku mame lekarne :D .
Ja kupujem citrogrep, calgel nam vobec nezaberal, ale je to individualne, niekomu zase zabera calgel, alebo mundisol, babydent
Ja osobne by som pri prvych zuboch nedavala Paralen, myslim si, ze sa to da prezit aj bez neho.
Horsie su stolicky, tam sa mu asi nevyhneme. :-(
Ono je to take dvojsecne, sice sa ulavi babu a hlavne nam, ale zase poznam potom deti, ktorym panadol nezaberal pri horuckach.
Ja som ho dala prvy raz, ked mal vysoku teplotu a zabral okamzite, nebolo ho treba striedat s brufenom.
Ako kazde analgetikum, casom moze prestat ucinkovat a stale sa musia zvysovat davky.
Ale je to na kazdom, co mu viac vyhovuje.
Drzim palce aby zubky narastli bez problemov, my sme ich tiez cakali od 4m a dockali sme sa az skoro v 8 :-) samozrejme, ze na dovolenke, aby sme mali o zabavu postarane :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.3.06 09:56

Nám se nejvíc osvědčili homeopatika Camomilla vulgaris, mají je v lékárně a jsou speciálně určený na prořezávání zoubků. Myslím, že jsou mnohem zdravější než gely a Panadol.

• Citovat
  • Upravit
2773
8.3.06 10:18

Ahoj, taky jsem pro Chamomillu, pomáhá nám výborně, taky jsem zkusila Mundisal gel a nic. Takže to homeo u nás vede. Paralen a podobné bych nedala, jen při nejhorší krizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
8.3.06 10:54

No nám nic jiného nezbylo, protože teplota vždy během 20 minut na 38,3.

Achesa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
8.3.06 11:19

Opravdu asi budete muset vyzkoušet, co vám zabírá… my jsme opakem gothic - citrogrep byl úplně na nic, teď máme calgel, který nám sednul (zabral). Máme venku 3 stoličky a můžu potvrdit - teprve s nimi je někdy veselo, ty první zoubky jsme měli v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
8.3.06 11:49

Janiku, ja te chci jenom uklidnit, ze nemusi byt zle :)))
Nas syn kdyz mu rostly zuby (i ty stolicky) tak byl maximalne protivnejsi a treba se v noci probudil, ale zadny Ibalgin ani Paralen, dokonce ani gel jsme vubec nepotrebovali!! Teda abych nekecala tak gelem jsem jednou natrela ty stolicky, kdyz uz si tam porad sahal do pusinky, ale jenom jednou a trochu mu to asi pomohlo. Mame gel Kamistad.
Tak uvidis, treba to bude stejne i u vas :) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
8.3.06 12:13

Achesa, jasne, ked je teplotka, tak je ten panadol na mieste a dala by som ho tiez. Alebo keby vylozene nemohol spat.
Len sa mi moc nezda, ako to vela raz okolo seba vidim, ze maminy cpu panadol preventivne, po ockovani, este v ordinacii, keby nahodou, to iste zuby.
Pritom by mozno to dieta ani nemalo reakciu, alebo teplotu.
Potom nema organizmus vobec sancu sa nejak branit vlastnymi silami, ked teplota ani neprepukne. A smutne je, ze to obcas aj poradia doktori. :-(
Ale ako som pisala, ja to neodsudzujem, kazdy mame na to iny nazor a ja som kedysi tiez patrila k ludom, co si hned dali liek, ked ma nieco bolelo. :-(
Ale to sa vas evidentne netyka!!
Snad vas dalsie zubky uz nebudu tak trapit!!
Hajinka- Homeopatika pouzivame, ale tu chamomilu som neskusala, dik za typ.
Violet-tak tak, kazdemu :,-(ne nieco ine :-)
Janat-kamoska ma syna, ktoremu ked idu zuby, tak jediny „priznak“ je, ze viac spi :-)) to by som brala aj ja.
U nas sa to prejavuje protivnostou, a budenim sa zo spanku. Ale staci dat ten citrogrep a hned je na nejaky cas lepsie. Da sa to prezit.
Teraz sa akurat asi nejake zuby deru, lebo mam doma protivku a prisavku v jednom :-) Snad to prezijeme v zdravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
8.3.06 17:23

Ahoj, ja davam na zoubky na dasen Mundisal gel a jako lek Chamomillu Vulgaris CH15. Ale mam pripraven pro pripad ze by u rustu byla i zvysena teplota Ibuprofen SUS. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
8.3.06 21:24

Ahoj,

tak my davame homeopatika Chamomilla vulgaris 9CH. Musim uznat, ze u nas zabiraji prozatim perfektne. Jiz po prvni davce se mala zklidni a dokonce je pak i ochotna v noci spat (bez nich byla probrecena noc).

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
12.3.06 15:05

holky a ta Chanommila je jak ? Tekutina nebo kuličky ?
A jak to mimču dáváte ?
Díky
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
12.3.06 16:00

Nikina: Chamomilla jsou kulicky. Ja dam 5kulicek do strikacky do ktere pak natahnu trochu vody, na kulicky se nesmi sahat a nemeli by se davat do sladkeho. Davaji se bud 10-15min. pred jidlem nebo stejny cas po jidle, ale myslim ze se mohou dat i jen tak bez jidla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
12.3.06 16:04

NiKino,
já se tady radila ohledně Chamomilly, a vyšlo z toho dát tři kuličky (Bez dotknutí rukou) rozpustit do lžičky kojovody a dát třikrát denně (nebo jen na noc) prckovi. Já mám prostřední ředění a třikrát denně úplně stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí