Rada, jak vychovat neposlušné dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
134
15.4.16 15:11

Mě pomáhá, když děti převezu tím, že jejich pozornost odkloním jiným směrem. To znamená, že když dítě něco nechce, nabídnu mu jinou variantu, která odpoutá jeho pozornost a pak nemá důvod se vztekat, ale samozřejmě to nejde vždy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
15.4.16 15:12

@jita22
Máš pravdu, každé dítě je jiné a člověk se taky pořád učí…

já mám dospělého syna a nemyslím si, že jsem ho vychovala dobře… metoda cukru a biče nefungovala, ani žádné zákazy apod. Tak teď u dalších dětí jsem hledala jiné metody, jen jsem nevěděa, které… a nakonec jsem se dostala k té knížce Jak mluvit…, a v 90% se s ní ztotožňuji. No, už ji ani nečtu, nemám to jak slovník, že bych pořád hledala, co mám dělat… prostě to, co tam píší je mi blízké a bylo to pro mne dobré vodítko. Tak doufám, že děti vychovám dobře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
15.4.16 15:13
@Miataa píše:
Mě pomáhá, když děti převezu tím, že jejich pozornost odkloním jiným směrem. To znamená, že když dítě něco nechce, nabídnu mu jinou variantu, která odpoutá jeho pozornost a pak nemá důvod se vztekat, ale samozřejmě to nejde vždy

no, nejde to vždy a také zálšží na situaci - aby to pak dítě nebralojako neuznávání jeho náízoru nebo potřeby… když už je třeba větší, tak by si to tak mohlo vybavit, že ho nikdo nehcce vnímat…vyhovět v ničem.

ale, jo, chápou, prostě někdy tak a někdy tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
15.4.16 15:19

@3HE Přesně tak, byl to jen jeden z tipů. Vždy je nutné se přizpůsobit situaci, proto je to tak složité univerzální recept neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
15.4.16 17:46

Na mého synka platí, že s ním nemluvím, když je zlý a agresivní. On se pak uklidní a sám od sebe se omluví. Souhlasím s těmi, co píší, že každé dítě je jiné. Třeba neteř, když řve kvůli něčemu, tak předstírám, že také brečím, ona se tomu začně smát a zapomene na to, kvůli čemu brečela. Prostě na každé dítě něco. Já se snažím nejdřív synka vyslechnout a když je to něco, co nelze dovolit, nejdřív řeknu ne, když nepomůže, zvýším hlas a když už je to nesnesitelné, tak ho ignoruju. On pak přestane a jde si najít jinou činnost, které se věnuje dokud ho zas nenapadne nějaká blbost. Někdy pomáhá vysvětlit dítěti proč se to nemá dělat a proč je důležité poslouchat maminku. To také pomáhá u mého synka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí