Rada od personalisty - práce po MD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13119
29.6.13 10:41

@Bunt4 no ale i tak bys měla mít u zaměstnavatele nahlášenou délku rodičáku, on tě opravdu dřív vzít nemusí - prostě ti řekne, že to bude řešit až by ses měla vracet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
29.6.13 11:02

@Bunt4 nemuzes mit dva HPP, ale muzes chtit nastoupit u stavajiciho zamestnavatele do prace, kdyz vis, ze te stejne propusti, tim padem on da vypoved tobe, a nezanikne ti narok na odstupne. Jestli te ovsem vezme…
Rodicak budes muset cerpat stale po 11tisicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
29.6.13 11:07

@Ivuska23 dekuju,o tohle presne mi slo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
29.6.13 11:17
@Bunt4 píše:
@Ivuska23 dekuju,o tohle presne mi slo :hug:

Ale pořád je tu to, že tě nemusí vzít do práce kdy ty si usmyslíš :lol: Máš hlášenou rodičovskou dovolenou, takže až do konce tohoto volna tě prostě vzít zpět nemusí. A neuděláš s tím nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř.G12
29.6.13 11:24
@araw píše:
Ale pořád je tu to, že tě nemusí vzít do práce kdy ty si usmyslíš :lol: Máš hlášenou rodičovskou dovolenou, takže až do konce tohoto volna tě prostě vzít zpět nemusí. A neuděláš s tím nic :lol:

ano, také si myslím.

• Citovat
  • Upravit
1035
29.6.13 12:03

@Bunt4 ano, pokud tě zaměstnavatel nebude chtít vzít do práce dřív, než ti končí rodičovská dovolená, kterou máš u něj nahlášenou (není to doba, na kterou máš rodičovský příspěvek), tak nemusí. Ale můžeš to zkusit, třeba to bude chtít řešit už teď.
Dva HPP mít můžeš, to je jen tvoje věc. Takže klidně můžeš pracovat u nového zaměstnavatele a současně být na rodičovské dovolené u nynějšího zaměstnavatele. A toto všechno vyřešit, až ti bude rodičovská dovolená končit. Pokud místo zaniklo, budeš mít nárok na odstupné i po konci rodičovské dovolené (i když už budeš pracovat jinde). Pokud tě pak nebude mít původní zaměstnavatel kam dát, musí to s tebou řešit. Pochopitelně určitě nějaké místo vytvoří, když bude vědět, že nastoupit stejně nemůžeš (pokud bude vědět, že už pracuješ jinde).
Dva HPP může mít každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
2.4.14 10:19

Můžu se ještě zeptat, zda to někdo nevíte - nyní dostanu výpověď z organizačních důvodů, bude mi náležet 5 platů, jenže jsem cca půl roku byla před porodem na rizikovém těhotenství, nevíte, z jaké částky se mi bude vypočítávat výše odstupného - zda z té nemocenské, nebo z platu, který jsem brala před nemocí? Děkuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
2.4.14 10:22

@Bunt4 Z pravděpodobného platu, tj. z toho co máš ve smlouvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
2.4.14 13:01

@j.a.n.i1 tak to je super, já teda úplně přesně nevím, co mám ve smlouvě, ale podívám se doma:-) Díky!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
2.4.14 13:04

Ja bych se pridala s dotazem, zatim v teoreticke rovine, jeste se mne to netyka, ale mozna jednou bude. Plat mam stanoveny mzdovym vymerem, ne smlouvou. Pokud bych po navratu z RD do prace dostala vypoved, mohlo by se teoreticky stat, ze bych nedostala odstupne z platu dle mzdoveho vymeru, ale nizsiho, protoze by se predpokladalo, ze bych v pripade nastupu do prace dostala z nejakeho duvodu nizsi plat? Dekuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
2.4.14 13:11

@Tina007 Ne, ale mohou ti dát současně s výpovědí nový výměr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
2.4.14 13:17
@j.a.n.i1 píše:
@Tina007 Ne, ale mohou ti dát současně s výpovědí nový výměr…

Ktery predpokladam asi musim podepsat, co? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
2.4.14 14:26

@Tina007 Ten nemusíš podepisovat a přesto je platný, tvůj souhlas je potřeba pouze pokud by byl součástí smlouvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
2.4.14 22:16

Taktéž prosím o radu.Jsem na mateřské a během ní jsem rozvázala jsem se zaměstnavatelem pracovní poměr dohodou, z toho důvodu, že se chystáme stěhovat. Byl mi řečeno, že by mi z těchto důvodů odstupné nenáleželo. Napadlo mě však, jestli jsem neudělala chybu stran výpočtu důchodu. Zaměstnavatel na mě tlačil s tím, že ho stojím peníze, protože mě jeho účetní vede v evidenci. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
2.4.14 23:35

@evale Ne, z hlediska důchodu je to šumák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat