Dům za dva miliony?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24.11.14 20:50

Jo a máme 4 kk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
24.11.14 21:18

@tterka Teda nevím v jakém stavu byli ty tři místnosti za které jste dali 2 mil. ale pro mě je to naprosto přehnaná částka 8o

My rekonstrujeme dům 4+kk, dělali jsme všude komplet nové rozvody vody, elektřiny, topení. Všude jsme dělali nové omítky i stropy + podlahy. Ted máme komplet podle mých představ velký obývák s kuchyní (který jsme vytvořili probouráním 2 místností), dětský pokoj, a veškeré chodby, koupelna bude do konce roku.

Za to vše jsme nedali ani polovinu z té tvé částky a jsme ještě hluboko pod milionem včetně vybavení na kterém jsme nešetřili a koupili si to co se nám líbí. Takže je to o tom jaké si to uděláš když někdo bude chtít může utratit třeba milionů pět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
24.11.14 21:50

@Zupa Část domu byly tenkrát sklepní prostory. Dělali jsme kompletně úplně všechno a věř, že jsme šetřili, jak se dalo. Téměř všechno jsme si dělali sami, materiál sháněly levně po bazarech. Navíc jsem psala, že máme hotovou koupelnu, skladovací prostory (na manželovi krámy), mou kancelář, ložnici, malou kuchyň, jídelnu, obývák a dětský pokoj - to nás vyšlo na 2 miliony. A ty 3 místnosti nás teprve v budoucnu čekají. A podle představ si bydlení bohužel upravit nemůžeme, protože to statik zakázal. Nemůžu si vzít na triko, že kvůli mé představě spadne celý barák, který obývají další dvě rodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
24.11.14 22:03

@tterka jak říkám nevím jak to vypadá jen mi to přijde strašně moc 8o

@Renata93 My rekonstrujeme a zároven bydlíme a ze začátku to byl masakr a říkala jsem si že už nikdy ale ted když už je se to blíží k závěru tak jsem rádá že jsme to nevzdali, jsem ráda že jsme si nemuseli vzít hypotéku a jsme bez dluhu, nevýhodou je že to nebylo hned, ale zase má člověk možnost si to všechno postupně promyslet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
25.11.14 06:34
@ne-zoufala manzelka píše:
Ahojky, tak My máme drevostavbu bungalov 120m2 a máme ho za trimilonysedmsetisic a z toho je miliontrista pozemek. Rekonstrukce by se mi dělat nechtěla, myslím že když je toho hodně na predelani tak je lepší nový.

My chtěli nový, ale bohužel z důvodu financí a potřeby rychlého odstěhování jsme koupili starší dům. Samozřejmě bych raději měla nový, je toho tady až až, ale zase vidím poté, jak to vypadalo před a po a hned to má jiné kouzlo a můžeme aspoň ukázat, co jsme všechno na baráku udělali a předělali :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
25.11.14 07:06

Já chtěla starý, koupili jsme starý a jsem spokojená.. Pomalu se blížíme k závěru.. Nešla bych do dřevostavby, buď cihla nebo starší dům :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.14 07:27

@Maty1989 to verim, ze to musi byt skveli pocit videt ten kus prace co jste udelala a vlastnima rukama.My sy tohle muzeme rikat jen u zahrady kterou si delame sami. Nejde o to kdo ma jaky barak ale jestli je to domov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.11.14 07:27

@Almira-Alm : proc ne dřevostavba. ;). V jinych zemi v tom zijou 100let a nikomu to divne neprijde. Mimochodem ma to vyhpdu je to rychleji vytopene ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.14 07:51

@kattkka no, ze jorychle vytopene, vhodne pro alergiki, rychle postavene a teba u nas se neda poznat, ze mame drevostavbu staci normalni fasada a mame i krb ne jen kaminka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.11.14 07:56

@ne-zoufala manzelka ještě ji nemame ale mame to na doporuceni známého ten je stavi ale postavi i cihlovy. Muzu se zeptat kolik protopite? My nakonec nebudem stavet bungalov ( skrz topeni vyjde to draz nev patrovym) ale budem patrovy protože i ta stavba v tech rozmerech vyjde lip jak ten bungalov hlavne nebude takova plocha zastavena. Zustane vice zahrady. :mrgreen:.Krb chceme taky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.14 08:29

Jezisi, to nevim kolik protopime zeptam se odpoledne manzela a napisu,ju.Ale mam dojem, ze mame zalohu 1200 topime plynem i ohrev vody mame pres plynovy kotel a urcite nam sest vracely. Drevostavby dobre drzi teplotu. Jenom si dejte pozor az budete stavet krb tak at vam krbar necha mezeru mezi usb deskou a da tu ruzovou(ta je mene horlava)at nedopadnete jako my, krbar moc dobre vedel, ze mame drevostavbu a dal krbovou vlozku uplne k usb desce(to jsme meli jeste normalni nebot puvodni majitele chteli jen kamna) a ta samozdrejmne chytla a doutnala takze po pulroce bydleni jsme vyhoreli :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.11.14 11:08

@ne-zoufala manzelka : dekuju za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
25.11.14 11:16

@kattkka Proč se bungalov protopí hůře než barák patrový? Máme bungalov, podlahové topení a krb s vývody do jednotlivých pokojů. Náklady na provoz domu asi 3300 měsíčně. Zaplatili jsme více za střechu než u patrového domu, ale zase nepotřebujeme druhou koupelnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16969
25.11.14 11:18

@Renata93 vygoogli si Chico a Uno - je to od Canaby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
25.11.14 11:40

Můžu se zeptat, jak jste spokojeni s dřevostavbou? Neznám nikoho kdo by do toho šel znova, prej hrůza a děs. :nevim:

Kamoška si s přítelem rekonstruovali jedno patro v rodinném domku - kuchně s obývákem, ložnice a dětský pokoj + nová okna a nové rozvody a dali za to taky přes půl milionu, tak nevím ten novej barák za 2 000 000,– 8o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí