Rada ossz - dluh

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.5.15 15:16

@Bondatrova
poslala jsem tam cca asi 2000 od té doby co je tam dluh, což je asi rok. Na splátky jsem tam už jednou volala a paní mě odpálkovala.

• Citovat
  • Upravit
mag
12870
4.5.15 15:29

Tak o splátkový kalendář se žádá. Tzn. písemně na pobočce. po telefonu nikdo nic tak zásadního řešit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
4.5.15 16:01
@mag píše:
Tak o splátkový kalendář se žádá. Tzn. písemně na pobočce. po telefonu nikdo nic tak zásadního řešit nebude.

Ono záleží, s kým má člověk tu čest, nějaké úřednice se chovají jak mistři světa.

Kdyby zakladatelce řekla o splátkovém kalendáři, o který se ovšem musí žádat osobně, tak by teď zakladatelka neměla problémy, ach jo.

• Citovat
  • Upravit
Bondatrova
4.5.15 16:03
@Anonymní píše:
@Bondatrova
poslala jsem tam cca asi 2000 od té doby co je tam dluh, což je asi rok. Na splátky jsem tam už jednou volala a paní mě odpálkovala.

ossz ŘEŠÍ SOUDNÍ EXEKUTOR, naštěstí ne soukromý, TAKŽE V TOM ASPOŇ BUDEŠ MÍT KLIKU, S TÍM SE DÁ DOMLUVIT NA SPLÁTKÁCH A pokud máš dluh kolem 30.000,–, tak si vezme navíc asi „jen“ 1.000,–Kč.

Co mě zaráží, tak to, že ti už stihli bloknout účet, to mi hlava nebere.

• Citovat
  • Upravit
Bondatrova
4.5.15 16:05
@mag píše:

člověk, který se v tom nepohybuje, tak tohle nemůže vědět.

Paní úřednice je tam taky od toho, aby zakladatelce řekla, že o takové věci se žádá osobně na pobočce, ona by jí huba neupadla, kdyby jí to takhle řekla.

Je to pouze o lidech, o jejich lidském přístupu. Opravdu záleží v životě i na tom, na koho člověk narazí. Bohužel, někdy ovšem naštěstí bohudík.

• Citovat
  • Upravit
624
4.5.15 16:32
@Bondatrova píše:
ossz ŘEŠÍ SOUDNÍ EXEKUTOR, naštěstí ne soukromý, TAKŽE V TOM ASPOŇ BUDEŠ MÍT KLIKU, S TÍM SE DÁ DOMLUVIT NA SPLÁTKÁCH A pokud máš dluh kolem 30.000,–, tak si vezme navíc asi „jen“ 1.000,–Kč.Co mě zaráží, tak to, že ti už stihli bloknout účet, to mi hlava nebere.

Tak měsíc je docela dost.
Mě fasicnuje, že to prostě měsíc neřeší, pak pošle 600 (za celou dobu trvání dluhu - 12 měsíců - pošle dohromady 2000,–) a diví se, že obstaví účet :D Jakože, co to jako je za přístup??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
4.5.15 16:35
@darkwulf píše:
Tak měsíc je docela dost.
Mě fasicnuje, že to prostě měsíc neřeší, pak pošle 600 (za celou dobu trvání dluhu - 12 měsíců - pošle dohromady 2000,–) a diví se, že obstaví účet :D Jakože, co to jako je za přístup??

Nechodí dříve nějaký platební rozkaz? Co vlastně předchází obstavení účtu? Ráda si rozšířím obzory.

• Citovat
  • Upravit
624
4.5.15 16:42

@Bondatrova
No ten zjevně příšel - začátkem toho dubna, nebo možná klidně i mnohem dřív. Psala, že o dluhu vímin. rok.
Resp. by mělo přijít vyrozumění o zahájení exekuce, kde bude popsáno, jakým způsobem bude exkuce vedena (a také za co je, kolik to je etc). Jestliže paní dipsonuje fin. na účtu - jde se primárně po těchto penězích (příp. po dávkách, mzdě). Mobiliární exekuce (zabavení movitých a nemovitých věcí) je poslední možnost (moc nákladná, málo výnosná, na dlouho).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
4.5.15 16:47
@darkwulf píše:
@Bondatrova
No ten zjevně příšel - začátkem toho dubna, nebo možná klidně i mnohem dřív. Psala, že o dluhu vímin. rok.
Resp. by mělo přijít vyrozumění o zahájení exekuce, kde bude popsáno, jakým způsobem bude exkuce vedena (a také za co je, kolik to je etc). Jestliže paní dipsonuje fin. na účtu - jde se primárně po těchto penězích (příp. po dávkách, mzdě). Mobiliární exekuce (zabavení movitých a nemovitých věcí) je poslední možnost (moc nákladná, málo výnosná, na dlouho).

Ona dostala platební výměr, platební rozkaz je ale něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
624
4.5.15 16:56
@Bondatrova píše:
Ona dostala platební výměr, platební rozkaz je ale něco jiného.

OSSZ nevydáva plaťáky, samotný platební výměř je exe titulem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.15 16:58

@darkwulf
ano věděla jsem to, protože jsem si blbá neplatila jako osvč sociální. Takže proto jsem to věděla, a ano je to má chyba což uznávám.
A ono se s nimi dá tedy domluvit i v tom exekučním řízení na splátkách?

• Citovat
  • Upravit
Bondatrova
4.5.15 17:00
@Anonymní píše:
@darkwulf
ano věděla jsem to, protože jsem si blbá neplatila jako osvč sociální. Takže proto jsem to věděla, a ano je to má chyba což uznávám.
A ono se s nimi dá tedy domluvit i v tom exekučním řízení na splátkách?

Ano, ale měl by ti přijít dopis, tam budeš mít kontakt na exekutora, tak se s ním domluvit, tohle řeší soudní exekutoři, s nimi se na splátkách domluvit lze.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.5.15 17:02

Já tam mám akorát kontakt na paní, které jsem již jednou volala a ta se mnou nechtěla o žádném splátkovém kalendáři ani mluvit a ani se osobně domluvit. Podepsané je to potom vedoucí ÚP.

• Citovat
  • Upravit
624
4.5.15 17:04
@Anonymní píše:
Já tam mám akorát kontakt na paní, které jsem již jednou volala a ta se mnou nechtěla o žádném splátkovém kalendáři ani mluvit a ani se osobně domluvit. Podepsané je to potom vedoucí ÚP.

A že máš obstavený účet v bance si zjistila jak? O tom opravdu musí přijít pís. vyrozumění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
4.5.15 17:05
@Anonymní píše:
Já tam mám akorát kontakt na paní, které jsem již jednou volala a ta se mnou nechtěla o žádném splátkovém kalendáři ani mluvit a ani se osobně domluvit. Podepsané je to potom vedoucí ÚP.

Tak tam zajdi osobně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel