Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymity.
Mám dluh u OSSZ cca kolem 30 tisíc.
Nemám bohužel možnost zaplatit celkovou částku, přišel mi již platební výměr. Dnes jsem jim poslala alespoň 600 Kč. Bohužel už to dospělo k tomu, že mi napsali, že pokud to nezaplatím celé najednou dají to exekutorovi.
Myslíte, že je nějaká šance, že kdybych platila měsíčně nějaké peníze, že by mi vyšli vstříc?
Vím, jsem pitomá.. ale nejsem nyní a spíše dlouhodobě v dobré situaci.
Co si myslí anonymní lidé na internetu je absolutně irelevantní. Řeš to okamžitě zítra a to přímo s OSSZ.
Odeslání 600,– Kč „jen tak“ bez další komunikace nic nemění ani nezachrání.
Pokud jsi ještě nežádala o splátkový kalendář, tak to udělej, jednou ho OSSZ akceptuje.
@Anonymní píše:
Nemám bohužel možnost zaplatit celkovou částku, přišel mi již platební výměr. Dnes jsem jim poslala alespoň 600 Kč. Bohužel už to dospělo k tomu, že mi napsali, že pokud to nezaplatím celé najednou dají to exekutorovi.
Myslíte, že je nějaká šance, že kdybych platila měsíčně nějaké peníze, že by mi vyšli vstříc?
OSSZ ti da splatkovy kalendar a jde nastavit az na 36 mesicu! tak tam zajdi a domluv se ![]()
Poslala jsem jim ještě teď email na podatelnu. Snad mi odpoví.
@zuzka90 píše:
OSSZ ti da splatkovy kalendar a jde nastavit az na 36 mesicu! tak tam zajdi a domluv se
Zakladatelko, ano, přesně tak to je, OSS vychází vstříc, tak se ničeho neboj!
Jsi ještě OSVČ nebo už máš ukončenou činnost?
Pokud nemáš elektronický podpis a datovky tak ti je email na prd. Nejsou povinni na něj odpovídat. Pošli doporučený dopis ![]()
@elinka90 píše:
Pokud nemáš elektronický podpis a datovky tak ti je email na prd. Nejsou povinni na něj odpovídat. Pošli doporučený dopis
Přesně tak. Podatelna je jen pro el. podání opatřená zaručeným el. podpisem. Jinak na to reagovat ani nebudou…
Jak píšou holky na OSSZ ti vyjdou vstříc, ale chce to řešit. Dostaneš splátkový kalendář na kterém se domluvíte. Po zaplacení, když je ten dluh poprvé odpouštějí i nějaké ty poplatky o které se dluh navyšuje, když o to zažádáš.
Tak bohužel již mám smůlu, právě mi přišel dopis a mám zablokovaný účet.
Máme ještě druhý účet, můžou zablokovat i ten, když zjistí dle platby co jsem jim poslala, že ho máme? ![]()
@Anonymní píše:
Tak bohužel již mám smůlu, právě mi přišel dopis a mám zablokovaný účet.Máme ještě druhý účet, můžou zablokovat i ten, když zjistí dle platby co jsem jim poslala, že ho máme?
Tak to je mi líto. ![]()
Pokud je účet veden na Tvoje jméno, tak si myslím, že na 99,9% zablokují i jej.
@Anonymní píše:
@Bondatrova
na začátku dubna
A ty jsi je vůbec nekontaktovala třeba telefonicky, zda Ti dohodnou nějaké splátky? Od toho dubna jsi jim poslala alespoň NĚJAKOU ČÁSTKU NEBO VŮBEC NIC?
Ještě se zeptám, jak dlouho už nejsi vedena jako OSSZ, to se od toho taky odvíjí-tím myslím přesně to, jak dlouho tam byl ten dluh-KOLIK MĚSÍCŮ NEBO ROKŮ?