Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Bud rada, ze nemas dva takove jako mam ja.. a kazdy bezi jeste na jinou stranu, je fakt, ze holcicku mam horsi nez kluka.. obcas taky dostane na zadek, ale jen kdyz neposloucha hodne nebo ublizuje brachovi.. proste je na ruzne akce beru, aby si zvykali, kdyz potrebuju nekam dojit, tak beru kocar.. a kdyz je nejhur, otevru si jejich fotky po narozeni z inkubatoru a vztek me prejde a jsem rada, ze vim, ze tu jsou.. i kdyz je to nekdy narocny.. v klidu je jen kdyz spi nebo kdyz s ni neco delam, ale musim asistovat, pri pohadce treba skace po gauci..
Tak vona chodi hlavně pěšky a je fakt pravda co tu píšete že když ji nechám vylitat tak je doma jak beránek bud se kouka na pohadku a nebo si hrajem a je to v pohodě. Ale to nakupováni je furt stejný, hort jsou tam lákadla na ktere si musí šáhnout:-)s těma knižkama a jidlem na zabavení. Jidlu moc neda mame s tim problem už od malička, ale už je to lepší a knízky když ma zrovna něco vyhlidleho co je pro ni nove tak hort neuspěji:-)ja si furt taky říkám že snad z toho vyroste. A říkam si že hyperaktivitu snad nemame to si myslim že to ditko se pak nedokaže ani koukat na pohadku a chvili posedět a to vona zase posedí když něco dělame co ji bavi:-)
@agvamarine Hyperaktivitu urcite ne, to by ji musely mit i obe moje deti i deti snad vsech mych znamych ![]()
A ze ty moje vydrzi sedet hodne dlouho, kdyz je neco zajima a bavi!
Dneska jsem s dcerou (3,5) vzdala „frontu“ dvou lidí, pořád někam odcházela, s každým se dávala do řeči, škubala se mi, když jsem ji chtěla držet za ruku a nepostála ani omylem.
Radu nemám, čekám, až to přejde. Jestli vůbec
![]()
Taky mám takového pacholka (26m), nepomůže ani kočár, sám z něj vyleze a utíká mi. Do obchodu jen pro nejnutnější věci a to i tak jsem upocená jak ho musím nahánět. Je to děs.
Nevidím to jako problém, protože mi to přijde normální. Je to malé dítě a svět tak velký a zajímavý a ona ho musí úplně celý prozkoumat, nejlíp teď hned.
A co s tím? Zachovat klid, brát dítě jen rychle nákupy, u toho neustále vysvětlovat, a hlavně vhodně motivovat/uplatit ![]()
A mimochodem, klidně čekající dvouleté dítě bych fakt jednou chtěla vidět. Pokud to trvá tak 3 minuty a dítě má v puse lízátko, jen tomu jsen ochotna uvěřit ![]()
Náš je doma taky docela v pohodě, teda lítá, to jo, ale mě to nevadí, pokud vždy včas stačím uskočit
pokud mi najede boxem od hraček na nohu, tak je řev na obou frontách
Co se týče výletů ven, tak běs a hrůza, jakmile ho vypustím ven, tak je jak neřízená střela, nevidí, neslyší, neposlouchá, utíká a to vždy a všude
má teda už občas chvilky, kdy jde se mnou za ruku(to pak mám chut si dát panáka na oslavu
),je to jen ale vyjjímečně, vidím na něm ale postup, zlepšuje se to, tak zkus vydržet.
Na zadek dostává pouze v případě, když mu něco zakážu a on zrudne a spustí sirénu, když to udělá doma, tak mi to je jedno, občas ho nechávám řvát i v krámě, ale někdy mi vytečou nervy, hlavně pokud je to za celej den patnáctej vztekanec, no ale stejně to nepomůže ![]()